نظام اقتصادی کنونی ، بخشی از سرمایه ها را به سمت دلالی سوق می دهد، از سرمایه گذاری در بخش های تولیدی جلوگیری می کند و زمینه را برای رکود آماده می سازد.

موانع تولید در اقتصاد ایران

دکتر فاطمه رحمتی: اقتصاد ایران به دلیل رکود تورمی بی سابقه سال های اخیر و اتکا به درآمدهای نفتی از یک سو و گسترش فعالیت های غیر مولد از طرف دیگر ، سال هاست که با مشکلات فراوانی دست به گریبان است و برای برون رفت از این شرایط نیاز به برنامه ریزی و حمایت های درست دارد تا بتواند ریسک سرمایه گذاری در کشور را کاهش دهد. نظام اقتصادی کنونی ، بخشی از سرمایه ها را به سمت دلالی سوق می دهد، از سرمایه گذاری در بخش های تولیدی جلوگیری می کند و زمینه را برای رکود آماده می سازد. اصلاح ساختار مالیاتی باید به گونه ای باشد که نه تنها انگیزه بخش تولیدی را کاهش ندهد، بلکه سرمایه های بخش دلالی و غیر تولیدی را به سمت فعالیت های مولد بکشاند. وضع مالیات سنگین بر فعالیت های سفته بازی و دلالی و وضع مالیات سبک بر بخش های تولیدی ، سرمایه را به سمت تولید سوق می دهد. برخی موانع تولید ناشی از مدیریت نادرست و قوانین نامناسب است‌ . امروزه ما از صنعتگر خود انتظار داریم که در سطح ملی و منطقه رقابت پذیر باشد، ولی از طرف دیگر با تدوین و ابلاغ قوانین و مقررات متعدد، قدرت رقابت را از آن می گیریم. در کدام کشور این میزان قوانین و مقررات متعدد برای شروع و ادامه کسب و کار وجود دارد؟ قوانین سرمایه گذاری چقدر می تواند به بهبود تکنولوژی صنایع کمک کند ؟
موارد دیگر موانع تولید در اقتصاد ایران عبارتند از:محدودیت نقدینگی،  عدم کارشناسی در اعطای پروانه تولید، تحریم ، شبه دولتی ها و موارد دیگر ، با برنامه ریزی  و مدیریت درست و استفاده  از ظرفیت هایی که موجود می باشد و زمینه سازی برای گسترش بخش خصوصی باعث افزایش تولید، اشتغال و رونق اقتصادی می شود و منابع در آمدی بیشتر برای دولت ایجاد می کند و از  کسر بودجه و تورم می کاهد.

کد خبرنگار: ۲۰
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***