به گزارش سلام نو به نقل از فارس، دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: ۵۰ درصد از بازار گردوی ایران در سیطره گردوهای وارداتی قاچاق از آمریکا، شیلی و بلغارستان قرار دارد.
قاسمعلی حسنی افزود: علیرغم اینکه ایران یکی از تولیدکنندگان گردو در جهان محسوب می شود اما بازار گردوی ایران در سیطره گردوهای وارداتی از سه کشور آمریکا، شیلی و بلغارستان است.
دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی افزود: گردوهای وارداتی از سه کشور مذکور به صورت قاچاق به کشور وارد می شود و واردکنندگان این گردوهای قاچاق بازار بسیار پرسودی را در اختیار دارند.
وی بیان کرد: اندازه گردوی ایرانی یکسان نیست و اغلب دارای ضایعات است، گردوی شیلی طعم و مزهای شبیه گردوی ایرانی دارد اما به علت اندازه یکنواخت، درشت بودن، کیفیت مناسب و کاغذی بودن مورد استقبال خوبی قرار گرفته است.
حسنی اظهار کرد: قبل از ورود گردوهای قاچاق از شیلی، بخش اعظم بازار گردو را گردوهای قاچاق وارداتی از آمریکا احاطه کرده بود اما اکنون واردات گردوی آمریکایی بسیار کم شده است.
دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی اضافه کرد: در یکی دو سال اخیر نیز با واردات گردوهای قاچاق از بلغارستان، بخش اعظم بازار این محصول کشاورزی توسط گردوی بلغارستانی احاطه شده است و با توجه به نوع کیفیت از این نوع گردو هم بخوبی استقبال شده است.
وی اظهار کرد: قیمت هر کیلوگرم گردوی شیلی با پوست در بنکدارایها بین ۹۵ تا ۱۰۰ هزار تومان و قیمت هر کیلوگرم مغز گردوی شیلی بین ۲۰۵ تا ۲۲۰ هزار تومان است.
حسنی افزود: قیمت هر کیلو گردوی آمریکایی با پوست در بنکداریها ۸۰ هزار تومان و قیمت هر کیلوگرم مغز گردوی آمریکایی حدود ۱۷۰ هزار تومان است.
وی بیان کرد: همچنین قیمت عرضه هر کیلوگرم گردوی بلغارستانی با پوست در بنکداریهای ۱۰۴ هزار تومان و قیمت هر کیلوگرم مغز گردوی بلغاری ۱۷۰ تا ۱۹۰ هزار تومان است.
حسنی اظهار کرد: قیمت هر کیلوگرم مغز گردوی ایرانی در بنکداری ها ۲۲۵ هزار تومان است البته بر حسب افت کیفیت ممکن است قیمت هر کیلوگرم پایین تر از رقم ذکر شده نیز باشد و در مواردی حتی این محصول خوراکی با قیمت حدود ۱۴۰ هزار تومان نیز عرضه میشود.
دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: قیمت هر کیلوگرم مغز گردوی قهوهای یا همان مغز گردوی تقریبا کهنه که معمولا در رستوران ها و کافی شاپ ها کاربرد دارد نیز حدود ۱۴۰ هزار تومان است.
وی با بیان اینکه بازار گردو در ایران یک بازار پرسود است، گفت: در ابتدا این بازار را گردوی آمریکایی کشف کرد اما بعد از آن گردوی شیلی و اکنون گردوی بلغارستان وارد بازار شده است بطوریکه حدود ۵۰ درصد بازار گردو از گردوهای وارداتی قاچاق تامین میشود.
حسنی اظهار کرد: یک شبکه سازمان یافته زنجیره ای از واردات کالاهای غیرمجاز در کشور وجود دارد که کالاهای قاچاق توسط این زنجیره کاملا منسجم به کشور وارد میشود به طوری که کالای مورد نیاز از داخل کشور سفارش داده میشود و اغلب ایرانیان مقیم در خارج از کشور این کالاها را خریداری و توسط کشتی و بنادر به کشور منتقل میکنند و در نهایت وارد شبکه توزیع کشور میشود.
وی بیان کرد: گردوی آمریکایی و شیلی در ابتدا وارد دبی و پس از آن وارد بنادر شده و در نهایت نیز وارد شبکه توزیع کشور میشود اما گردوی بلغارستان از طریق ترکیه و از طریق مسیرهای زمینی وارد کشور میشود.
نظر شما