به گزارش سلام نو به نقل از باشگاه خبرنگاران، سوریا تی وی نوشت: مطالعات علمی صورت گرفته توسط دانشگاهیان و متخصصان ترکیه در مورد تأثیر واکسنهای ساخته شده علیه ویروس کرونا بر سیستم تولید مثل مردان نشان داد که این واکسنها تعداد اسپرم را افزایش میدهند.
پروفسور آتش کادی اوغلو رییس گروه آندرولوژی در دانشکده پزشکی دانشگاه استانبول، رییس افتخاری انجمن آندرولوژی ترکیه گفت که علیرغم قابلیت انتقال ویروس کرونا به مردان و زنان، میزان عفونتهای در معرض خطر درمان در مراکز مراقبتهای ویژه در میان مردان بیشتر است.
اوغلو تصریح کرد: در مورد تأثیرات ویروس کرونا بر زنان و مردان و دستگاه تناسلی مردان تحقیق کرده است و این مطالعات نشان داد که تفاوت تأثیر ویروس کرونا بر مردان و زنان به تفاوت هورمون مردانه تستوسترون باز میگردد.
او تأکید کرد: تستوسترون که در مردان ۲۰ برابر زنان است، بر سطح برخی از آنزیمهای مورد نیاز برای ورود ویروس به سلول تأثیر میگذارد.
رییس افتخاری انجمن آندرولوژی ترکیه توضیح داد که گیرنده آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین ۲ در برخی از اندامها مانند ریه، بیضه، قلب، مثانه و کلیه یافت میشود و بیضهها نیز به ویژه در مردان مبتلا به ویروس کرونا به میزان متوسط و شدید تحت تأثیر قرار گرفته اند.
این پزشک متخصص تصریح کرد: میزان عفونت بیضه در جوانان بیشتر از افراد مسن است، به ویژه در مردان بین سنین ۳۰ تا ۷۰ سال و عفونت با ویروس کرونا ممکن است باعث نشست ویروس در بیضه و ایجاد عفونت شود.
اوغلو ادامه داد: تغییراتی در سلولهای اسپرم، بیضه و سلولهای تولیدکننده تستوسترون رخ میدهد. در نتیجه، از هر ۴ مرد ۱ نفر، از کاهش تعداد، اندازه و تحرک اسپرم رنج میبرد و در همین حین، میزان تستوسترون نیز کاهش مییابد.
او افزود: طی مطالعاتی که در آزمایشگاههای دانشکده پزشکی دانشگاه استانبول انجام دادیم، کاهش درصد تستوسترون در افرادی که به ویروس کرونا آلوده بودند، مشاهده شد و درصد هورمون در افراد مبتلا به عفونت شدید کمی کمتر بود. ویروس کرونا خود باعث کاهش تعداد اسپرم مردان میشود.
تحقیقات ادعاهای مربوط به اینکه"واکسن ممکن است باعث ناباروری شود" را رد میکند
کادی اوغلو گفت برخی ادعا میکنند که "واکسن ممکن است، باعث نازایی شود"؛ اما مطالعات انجام شده در آزمایشگاههای دانشکده پزشکی دانشگاه استانبول دقیقاً عکس این را نشان میدهد.
او افزود: مطالعات زیادی در مورد واکسنها انجام شده است. یکی از آنها در ایالات متحده انجام شد. تقریبا ۴۵ بیمار در این مطالعه شرکت کردند. نیمی از آنها با BioNTech، نیمی دیگر با Moderna واکسینه شدهاند و سپس تجزیه و تحلیل مایع منی قبل و ۷۰ روز پس از واکسیناسیون انجام شد.
این پزشک گفت: آزمایشات ذکر شده تعداد اسپرمها و تحرک آنها را نشان داد. مشاهده شد که تعداد اسپرم در مردانی که تعداد اسپرم کمی داشتند، افزایش یافته و به سطح طبیعی رسیده است.
بهبود تعداد اسپرم
پروفسور عبدالمطلب شیمشک متخصص اورولوژی نیز میگوید که ویروس کرونا باعث ایجاد اثرات منفی بر سیستم ادراری و کاهش خطرناک تعداد اسپرم و تأثیر بر سلولهای مختلف در بدن میشود.
شیمشک به خبرگزاری آناتولی گفت که این تأثیر بیشتر در مجاری ادراری افرادی که به ویروس کرونا با شدت متوسط مبتلا شده اند ظاهر میشود.
او افزود: ویروس با ایجاد اختلال در ساختار رگهای خونی بر عملکرد جنسی تأثیر منفی میگذارد. برای جلوگیری از این امر، ابتدا باید از ابتلا به کرونا جلوگیری شود و سپس باید با مصرف دوزهای لازم واکسن از خود در برابر عفونت محافظت کنیم.
این متخصص اورولوژی با تاکید بر اینکه مطالعات انجام شده بر روی افرادی که دوزهای لازم واکسن کرونا را دریافت کرده اند، بهبود قابل توجهی در تعداد، فعالیت و حرکت اسپرمها نشان داد، افزود: این مطالعات نشان داد که واکسن ها، تاثیرات مثبتی را بر سلامت باروری دریافت کنندگان گذاشت.
نظرات