به گزارش سلام نو، شرق نوشت: خضریان، عضو هیئترئیسه کمیسیون اصل ۹۰، در نامهای به قالیباف موارد اهمالکاری و تناقضگویی وزیر خارجه سابق را ذکر کرده و از شکایت از ظریف به کمیسیون اصل ۹۰ خبر داده است. خبر شکایت رسمی نمایندگان از محمدجواد ظریف در حالی منتشر شده که دلایل نمایندگان مستند به سخنان تحریفشده وزیر پیشین وزارت خارجه است و دلیل محکمهپسند دیگری برای محاکمه ظریف وجود ندارد؛ بنابراین همچنان باید تأکید کرد که جوسازی اصولگرایان علیه کابینه روحانی، فقط به تسویهحساب سیاسی میماند که وقت گرانبهای نمایندگان مجلس را هدر میدهد و هزینه گزاف از بیتالمالی است که تباه میشود. چندی پیش با تحریف آنچه محمدجواد ظریف در یک گفتوگوی کلابهاووسی به زبان راند، موجی از انتقادها به سمت او روانه شد. ظریف به امضاکردن برجام بدون خواندن متن آن متهم شد و هرچه توضیح داده شد که کلمه تعلیق در ضمائم برجام، آنهم در بخش تحریمهای اتحادیه اروپا وجود داشته نه در متن برجام و بیاطلاعی ظریف ربطی به متن برجام ندارد، گوش شنوایی وجود نداشت و ندارد.
اصولگرایان یک به یک پشت تریبونهای رسمی و غیررسمی خود رفتند و فریاد وامصیبتا سر دادند که چه نشستهاید ظریف خیانت کرده و نخوانده برجام را امضا کرده و چه و چه. مجتبی ذوالنوری، یکی از نمایندگان تندرو مجلس که احتمالا اصل صحبتهای ظریف را خود نشنیده، گفت: اظهاراتی که ظریف مطرح کرده، در حقیقت افشاکننده فاجعهای خسارتبار و مخرب است که در دولت تدبیر و امید و با اراده روحانی، ظریف و تیم مذاکرهکننده اتفاق افتاد. شریعمتداری، مدیرمسئول کیهان، این سخنان تحریفشده را دستاویزی قرار داد تا بهشدت با احیای برجام مخالفت کند. مجتهدشبستری، عضو مجلس خبرگان رهبری نیز درباره شایعههایی که به اعتراف ظریف معروف شده است، اظهار کرد: با تمام احترامی که برای آقای ظریف قائلم و تقدیری که از زحمات ایشان داریم، اما اظهارات ایشان عجیب و مایه تعجب بود. چطور عزیزان متنی حدودا صدصفحهای همراه با ضمائم، مقدمه و... را بدون اینکه کامل و بادقت بخوانند امضا کردند؟ در این بین، مجلسی که بازار شکایت از روحانی و کابینهاش ماههاست داغ شده، بیکار ننشست و خبر شکایت از ظریف بارها مطرح شد تا اینکه دیروز نامه رسمی این شکایت منتشر شد.
عضو هیئترئیسه کمیسیون اصل ۹۰ در نامهای به رئیس مجلس شورای اسلامی موارد اهمالکاری و تناقضگویی محمدجواد ظریف، وزیر قبلی امور خارجه را ذکر کرده و از شکایت از ظریف به کمیسیون اصل ۹۰ خبر داد. به گزارش فارس، علی خضریان در بخشی از این نامه نوشته است: «همانطورکه مستحضرید، دولتهای یازدهم و دوازدهم برای حل مشکلات کشور، مذاکره برای رفع تحریمها را بهعنوان راهبرد اصلی کشور انتخاب کرد. فرای مشکلات ذاتی این راهبرد، دکتر محمدجواد ظریف بهعنوان مسئول اصلی مذاکرات نیز با ضعفهای کارشناسی که در طول مذاکرات از خود نشان داد، نقش مهمی در ضعف توافق برجام و سوءاستفاده دشمن از آن داشت که نمونه اخیر آن در اظهارنظر ایشان درباره عدم اطلاع از وجود واژه تعلیق (suspend) در توافق پدیدار شد؛ اظهارنظری برخلاف صحبتهای قبلی ایشان در مجلس شورای اسلامی که نشاندهنده عدم اشراف ایشان بر متن توافق است».
همچنین در بخشی دیگر این نامه به دلایل ضرورت شکایت از ظریف اشاره شده؛ از جمله مواردی همچون «بیتفاوتی نسبت به احتمال خروج دولتهای بعدی آمریکا از برجام، عدم شناخت از تفاوت و اهمیت تحریمها، عدم فهم از دورههای مختلف تحریمی و علت پیروی اروپا از آمریکا، عدم تسلط به متن برجام درمورد بازگشتپذیری تحریمها، عدم تسلط به متن در حوزه رفع تحریمها، تناقض در رعایت خطوط قرمز رهبری و تناقض درمورد اثر تحریمها بر فروش نفت». در بخش دیگر نامه، به زمان بازگشتپذیری ایران به برجام اشاره و نوشته شده است: «دکتر ظریف پس از نهاییشدن متن توافق برجام، مرداد ۹۴ گفته بود: «میگویند اثر بازگشت تحریمهای آنها یکشبه است که نیست و به سالها زمان نیاز دارد. اثر بازگشت ما میتواند زودتر باشد؛ زیرا اگر نقض عهد کنند، کار ما با پیچ و مهرههاست». این اظهارات در حالی انجام شد که برخلاف ادعای دکتر ظریف، تنها چند روز پس از اعلام خروج آمریکا از برجام در اردیبهشت سال ۹۷، تمامی شرکتهای اروپایی اعلام کردند توافقات خود با ایران را نیمهکاره رها میکنند و تنها چند ماه پس از اعلام خروج آمریکا از برجام و پیش از اینکه موعد قانونی خروج آمریکا از برجام و اعمال مجدد تحریمها فرا برسد، اروپاییها خرید نفت خود از ایران را صفر کردند».
خضریان در پایان نامه خود به قالیباف، رئیس مجلس، نوشته است: «با استناد به موارد فوق که نشاندهنده اهمال دکتر ظریف در انجام مسئولیت بوده، یادآور میشود پیرو همین موضوع، نامه به رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی و طرح شکایت از دکتر ظریف به رئیس کمیسیون اصل ۹۰ نیز انجام شده است. لذا از شما خواستارم دستور فرمایید این موارد بررسی و گزارش آن در اختیار نمایندگان و ملت شریف ایران قرار گیرد. پیش از این و پس از گزارش آخر وزارت خارجه در اجرای برجام نیز چنین خواستهای تکرار شده بود. لذا خواهشمندم هرچه سریعتر برای بازخوانی تجربه اعتماد به غرب و مسیر مذاکرات که مورد تأکید مقام معظم رهبری نیز بوده است، این اقدامات انجام شود تا مسیر اشتباه گذشته تکرار نشود». با توجه به موارد اتهامی ذکرشده در این نامه، باید دید اقدام عملی مجلس برای تحقق آرزوی محاکمه ظریف چه خواهد بود؛ زیرا همچنان با خلأ مدارک و مستندات قضائی مواجه هستیم و کلمه شکایت صرف نامهنگاری و اظهارنظر سیاسی و جناحی جنبه رسمی به خود نمیگیرد.
نظر شما