سال‌ها پیش، دفتر برنامه مشترک F-۳۵ پنتاگون نقشه راه «توسعه مستمر» را برای این جنگنده ترسیم کرد. این نقشه راه ادغام فناوری‌های جدید مانند سلاح‌ها و حسگرها با این هواپیما را ترسیم می‌کند. این فناوری‌ها به محض در دسترس قرار گرفتن به F-۳۵  اضافه خواهند شد.

F-۳۵ جنگنده‌ای رادارگریز با قابلیت به روز رسانی تا سال ۲۰۷۰!

سلام نو – سرویس بین‌الملل: تعداد جنگنده های پیشرفته F-۳۵ به سرعت در حال افزایش است، با این همه فناوری های نوظهور و نسل جدید چه تاثیری بر این جنگنده رادارگریز بی نظیر خواهند داشت؟

کریس آزبورن روزنامه‌نگار حوزه دفاعی در گزارش کوتاه خود در نشنال اینترنست نوشت: ظهور هواپیماهای نسل ششم و رشد انفجاری هوش مصنوعی، فضای تکنولوژیکی را ایجاد کرده است که در آن سیستم‌ها بسیار سریع‌تر از جدول‌های زمانی ترسیم شده به ثمر می‌رسند. شبیه‌سازی‌های کامپیوتری پیشرفته، مهندسی دیجیتال، و پردازش اطلاعات سایبری به سرعت در حال تغییر شکل چشم‌اندازهای موجود هستند.

حسگرهای جدید، سلاح‌ها، پردازش اطلاعات و حتی پیکربندی‌های جدید رادارگریز احتمالاً سریع‌تر از آنچه انتظار می‌رفت وارد چرخه تولید می‌شوند. این به آن معنا است که سازندگان F-۳۵ بسیار جلوتر از منحنی‌های رشد بوده و آماده مقابله با چالش‌ها هستند.

بزرگتری امکانات F-۳۵: ارتقا پذیری

در دهه گذشته، مهندسانی که بر روی جت جنگنده F-۳۵ کار می‌کنند، یک طرح مدرن‌سازی خاص را در هواپیماهای رادارگریز ایجاد کرده‌اند تا F-۳۵ همچنان پیشتاز باشد و بتواند برتری خود را تا سال ۲۰۷۰ حفظ کند.

این قابل تصور است که بسیاری از پیشرفت ها در حوزه رادارگریزی و پنهان‌کاری  - مانند مدیریت اثر حرارتی، مواد پوششی، یا حتی تکنیک های مختلف ساخت و ساز - می تواند در بدنه هواپیمای F-۳۵ گنجانده شود.

نکته جالب این جا است که پیکربندی اولیه بدنه هواپیما می‌تواند لزوماً نیازی به تغییر آن چنانی نداشته باشد تا این جت جنگنده بتواند به ابعاد جدیدی از قابلیت‌های تکنولوژیکی برسد.

توسعه مستمر

سال‌ها پیش، دفتر برنامه مشترک F-۳۵ پنتاگون نقشه راه «توسعه مستمر» را برای این جنگنده ترسیم کرد. این نقشه راه ادغام فناوری‌های جدید مانند سلاح‌ها و حسگرها با این هواپیما را ترسیم می‌کند. این فناوری‌ها به محض در دسترس قرار گرفتن به F-۳۵  اضافه خواهند شد.

این برنامه که سال‌ها پیش پی گرفته شد، نتایج قابل توجهی به خصوص در حوزه نرم افزاری به همراه داشته است. ویلیام روپر، از مدیران سابق نیروی هوایی آمریکا، زمانی به خبرنگاران گفت که «نرم افزار» ممکن است تعیین کند که چه کسی «جنگ بعدی» را برنده خواهد شد.

به عنوان مثال، یک پیشرفت نرم افزاری به این جت توانایی موفقیت در شلیک سلاح استورم برکر (Stormbreaker) را می دهد، که یک بمب پرتاب شده از هوا است که قادر به ردیابی اهداف در همه نوع آب و هوا و حمله تا ۴۰ مایل است. استورم برکر از یک جستجوگر سه حالته متکی بر امواج میلیمتری، مادون قرمز یا فرکانس رادیویی و لیزری برای ردیابی و انهدام اهداف استفاده ‌می‌کند.

به روز رسانی مدام به جای به روز رسانی کوچک

مهندسان این پروژه به پیشرفت‌های نرم‌افزاری به‌عنوان یک جریان ثابت که باید طی سال‌های مداوم ادامه داشته باشند می‌نگرند، نه به روز رسانی‌های کوچک بخش به بخش در طول چند سال که سرعت به روز بودن محصول را کاهش می‌دهد. به عنوان مثال، ادغام نرم افزار جدید به مهندسان اجازه می دهد تا سلاح های جدیدی را به جنگنده اضافه کنند، کتابخانه داده‌های آن را بهبود بخشند و به آن امکان استفاده از سرعت پردازش بیشتری را در محاسبات بدهند.

کد خبرنگار: ۹
۱دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۸:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۷
    3 10
    آمریکا هیچ غلطی نمی‌تواند بکند...

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***