یک متخصص بیماری‌های عفونی در خصوص تفاوت بین کرونا و آلژی فصلی توضیحاتی را ارایه داد.

تفاوت بین  کرونا و آلژی فصلی

به گزارش سلام نو به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، مهدی شیخی متخصص بیماری های عفونی اظهار کرد: در حال حاضر، همه ما می‌دانیم که کووید ۱۹، بیماری ناشی از ویروس کرونا، می‌تواند علائم شدید و تهدیدکننده‌ای برای زندگی‌مان ایجاد کند، اگرچه اکثر افرادی که به آن مبتلا هستند نوع خفیف تا متوسط آن را تجربه می‌کنند.

وی ادامه داد: این روزها با نزدیک شدن فصل پاییز بیشتر افراد دچار آلرژی و حساسیت‌های پاییزه می‌شوند و سرماخوردگی و آنفلوانزا هم مانند سال‌های گذشته که کرونایی هم وجود نداشت، رایج و در راه است، برای همین تشخیص این بیماری‌ها از هم و همچنین از کرونا بسیار مهم است و به درمان سریع‌تر و بهتر آن‌ها کمک می‌کند.

شیخی با اشاره به این‌که علائم شایع و گاهی شدید کووید ۱۹ شامل تب، سرفه و تنگی نفس است، عنوان کرد: دو علامت شایع دیگر خستگی و کاهش اشتهاست، به ندرت ممکن است افراد دچار اسهال، حالت تهوع و یا استفراغ هم شوند، برخی از افراد ممکن است حس بویایی یا چشایی خود را از دست بدهند و تعداد قابل‌توجهی از افراد هم علائمی را تجربه نمی‌کنند حتی ممکن است ویروس کرونا داشته باشید و تب هم نکنید، معمولاً علائم در طی پنج روز پس از مواجهه ظاهر می‌شوند، اما ممکن است ۱۴ روز طول بکشد.

این متخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به این‌که بیشتر افرادی که به کووید ۱۹ مبتلا می‌شوند می‌توانند در خانه بهبود یابند، تصریح کرد: در صورت مبتلا شدن به مراکز کنترل و پیشگیری کرونا مراجعه کنید تا شما را راهنمایی کنند که چه کارهایی باید انجام دهید، با این حال اگر علائم شما نگران‌کننده یا شدید است، با پزشک یا بیمارستان نزدیک محل خود تماس بگیرید یا با بخش بهداشت محلی خود مشورت کنید تا در صورت لزوم سریعاً مورد ارزیابی قرار بگیرید.

وی ادامه داد: پاییز با ریزش برگ‌های درختان و تغییرات آب و هوا و وجود گرد و غبار، برای بسیاری از ما آلرژی‌زاست، دو شاخص قوی نشان‌دهنده آلرژی هستند، یکی این‌که قبلاً هم سابقه آلرژی داشته‌اید و دیگری این که خارش جزو علائم اصلی شما باشد.

شیخی تصریح کرد: افراد مبتلا به آلرژی غالباً دچار خارش چشم و بینی و عطسه می‌شوند و علاوه‌بر این‌ها ممکن است دچار علائمی مانند آبریزش و گرفتگی بینی، گلودرد و یا سرفه به دلیل ترشحات پشت حلق نیز شوند.

این متخصص بیماری‌های عفونی در پاسخ به این سؤال که چگونه می‌توانیم مطمئن شویم که آلرژی داریم؟ عنوان کرد: بهترین روش برای تشخیص آلرژی استفاده از آزمایش پوستی در مطب متخصص آلرژی است، اگر مصرف داروهایی مانند آنتی‌هیستامین‌های بدون نسخه و یا اسپری‌های استروئیدی بینی در سال‌های گذشته برایتان مفید بوده است، این اطمینان خاطر وجود خواهد داشت که علائم شما با این داروها بهبود یابد، و به این نتیجه برسید که علائم شما به دلیل آلرژی‌های فصلی بوده است البته هرکسی آلرژی دارد می‌داند که آلرژی ممکن است حتی ماه‌ها ادامه پیدا می‌کند.

وی با اشاره به این‌که سرماخوردگی همیشه بوده و در طی این بیماری همه‌گیر نیز رایج است، عنوان کرد: علائم سرماخوردگی معمولاً شامل آبریزش و بینی، گلودرد، سردرد و به طور کلی احساس ناخوشی است، سرفه خفیف به دلیل وجود ترشحات پشت حلق و عطسه ممکن است اتفاق بیفتد؛ اما احتمال خارش در آن کم است و علائم جدی‌تر مانند تب و تنگی نفس، علائم کلاسیک سرماخوردگی نیستند و اگر تبی هم وجود داشته باشد خیلی کوتاه مدت است.

شیخی در پاسخ به این سؤال که چگونه می‌توانیم مطمئن شویم که سرما خورده‌ایم؟، بیان کرد: سرماخوردگی معمولاً با ارزیابی علائم و بدون آزمایش تشخیص داده می‌شود، داروهای بدون نسخه برای سرماخوردگی اغلب می‌توانند به کنترل علائم کمک کنند و سرماخوردگی تقریباً بعد از یک هفته از شروع علائم برطرف می‌شود.

این متخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به این‌که در فصل آنفلوآنزا قرار داریم بنابراین تشخیص آن از کرونا یکی از چالش‌های ماست، عنوان کرد: آنفلوآنزا با تب، لرز، درد عضلانی و خستگی مشخص می‌شود، برخلاف سرماخوردگی معمولی که شروع آن تدریجی است، آنفلوانزا به طور ناگهانی بروز می‌کند، مانند سرماخوردگی معمولی می‌تواند علائم خفیف‌تری مانند آبریزش بینی، گلودرد و سردرد داشته باشد و استفراغ و اسهال در بزرگسالان غیرمعمول است، اما ممکن است در کودکان اتفاق بیفتد.

وی با اشاره به این‌که آنفلوآنزا براساس آزمایش سواپ انجام می‌شود که توسط پزشک تشخیص داده می‌شود، افزود: داروهای تجویز شده به شرط این که خیلی زود شروع شوند می‌توانند مدت زمان علائم آنفلوانزا را محدود کنند، واکسن آنفلوانزا نیز یک قسمت مهم در پیشگیری است و مدت زمان علائم تقریباً یک هفته است که بهبود آن حدود پنج روز اتفاق می‌افتد.

منبع: خبرآنلاین
انتهای پیام/

کد خبرنگار: ۱۳
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***