به گزارش سلام نو، روزنامه جام جم نوشت: در حادثهای نادر، یک پرنده شکاری به نام سارگپه، پرندهای شبیه عقاب به دختربچه سهساله کرمانشاهی حمله کرد، اما خودش توسط پدر کودک شکار و مدتی بعد توسط کارشناسان محیط زیستکرمانشاه، در زیستگاه اصلیاش رهاسازی شد.
سلین، همان دختربچه کرمانشاهی است که روز جمعه هفته گذشته، هدف حمله یک سارگپه قرار گرفت، اما پرنده گرسنه به کاهدان زده بود، زیرا برخلاف تصورش، سلین یک انسان بود و نه یک خرگوش کوچولو که با خوردنش دلی از عزا درآورد.
مجتبی نجفی، پدر سلین در مورد روز حادثه گفت: روز جمعه، حوالی ساعت ۶ بعد از ظهر بود که تصمیم گرفتیم همراه خانوادهام به خانه برادرم برویم.به اتفاق همسر و دخترم سوار ماشین شدیم. وقتی رسیدیم، سلین همراه مادرش پیاده شد. پس از پیاده شدن، مادرش میخواست کیفش را بردارد که دخترم تا وسط کوچه رفت.همین که به وسط کوچه رسید، سارگپه را دیدم که از دور آمد و چنگالهایش را روی شانههای دخترم زد و رفت. مدتی بعد، سارگپه دوباره برگشت.نگران سلامت دخترم بودم و اهمیتی نمیدادم که زخمی شوم، من هم شیرجه زدم و با اینکه آرنجم را زخمی کرد، اما پرنده را گرفتم و سپس به پارکینگ بردم تا به فرد دیگری حمله نکند.
پدر سلین ادامه داد: چیزی که باعث شد تا سارگپه به دخترم حمله کند، کلاه خرگوشی بود که او روی سرش گذاشته بود. دو منگوله سفید روی کلاه وجود دارد که او را شبیه یک خرگوش کوچولو کرده بود.سارگپه هم به خیال اینکه دخترم یک خرگوش است، به محض تکان خوردنش به او حمله کرد. البته سلین هم ترسیده بود.
سلین با آن صدای بسیار کودکانهاش به ما گفت: «وقتی حمله کرد، من خیلی ترسیدم و بابا را صدا زدم که آمد و کمکم کرد.»نجفی در پاسخ به این سوال که سارگپه، آیا توانایی بلند کردن سلین ۱۱ کیلویی را داشت، گفت: «طبق اطلاعاتی که به دست آوردم، پرنده شکاری اگر از خانواده عقابها باشد، میتواند طعمه چهار تا پنج برابر وزن خودش را از روی زمین بلند کند. این سارگپه هم به نظرم حدود شش هفت کیلو وزن داشت.»
پس از اینکه پدر سلین، سارگپه را به پارکینگ برد، از او با گوشت پذیرایی کرد و سپس با ماموران محیطزیست تماس گرفت و به آنها اطلاع داد که یک سارگپه را زندهگیری کرده است. آنها هم آمدند و پرنده را درون کیسه قرار دادند و پس از طی مسافتی، در دشتی پهناور رهاسازی کردند.
محمدحسین فلاحتی، رئیس اداره محیطزیست شهرستان کرمانشاه هم درباره علت حمله سارگپه به دختر سه ساله گفت: در تماس با اداره محیطزیست شهرستان کرمانشاه اعلام شد یک قطعه سارگپه، توسط یکی از شهروندان کرمانشاهی زندهگیری شده است که به محل مراجعه کردیم.به نظر میرسد پرنده بهصورت غیرمجاز توسط یکی از شهروندان همان حوالی، نگهداری میشده که دستی و اهلی شده است. در آن حوالی، کبوترهای زیادی پرواز میکردند و این سارگپه نیز احتمالا به دلیل گرسنگی میخواسته کبوتر شکار کند.روی کلاه بچه منگولههایی وجود داشته، پرنده تصور کرده غذا است و به سمت کودک رفته که پدرش پرنده را زندهگیری کرده است. در هر صورت سارگپه را به محیطزیست اصلیاش برگردانده و رهاسازیکردیم.
جمعیت سارگپه در کل کشور پراکنده است و فواید بسیار فراوانی برای محیطزیست و طبیعت دارد. این پرنده جمعیت مار، موش و آفات را کنترل کرده و مانع از تخریب محیط توسط این حیوانات میشود.
نظر شما