وی در گفتگو با شبکه تلویزیونی «سی ان بی سی» اظهار داشت که دادههای اولیه از بررسیهای انجام شده نشان میدهد که پادتنهای ایجادشده به دنبال تزریق واکسن «فایزر-بیونتک» ممکن است در برابر سویه جدید اومیکرون موثر نباشد.
شرکتهای داروسازی «فایزر» و «بیونتک» اعلام کردهاند که سه دوز از واکسن تولیدشده از سوی آنها میتواند به طرز قابل توجهی در برابر سویه اومیکرون مصونیت ایجاد کند. با این حال این دو شرکت در نظر دارند تا واکسن به روزشدهای برای مقابله با سویه اومیکرون را در صورت لزوم تا ماه مارس (اسفند/فروردین) تولید کنند.
آلبرت بورلا گفت: «وقتی دادههای واقعی را در دست باشیم میتوانیم تعیین کنیم که دوز سوم سویه اومیکرون را پوشش میدهد یا خیر و این مصنویت برای چه مدت خواهد بود. نکته دوم این است که من فکر میکنم ما به دوز چهارم نیاز خواهیم داشت.»
وی افزود: «با سویه اومیکرون باید صبر کنیم و ببینیم چه میشود زیرا اطلاعاتی خیلی کمی داریم. ممکن است زودتر از آنچه تصور میشود به دوز چهارم نیاز داشته باشیم.»
به گفته مدیرعامل شرکت فایزر تزریق دوز سوم ترجیحا باید سریعتر صورت گیرد زیرا همزمان با فصل زمستان افراد زمان بیشتری را در محیطهای بسته به سر میبرند. او گفت که بر این باور است که دوز سوم «مصونیت خیلی خوبی» ایجاد میکند.
وی پیشبینی کرد که گونههای جدید ویروس کرونا به تدریج در آینده ظهور خواهند کرد و شرکت فایزر نیاز احتمالی به تولید واکسنهای جدید برای این سویهها را زیر نظر دارد.
نظر شما