به گزارش سلام نو به نقل از ویزیت ایران، تاریخ ساخت شهر جدید چناران به دههی ۱۳۳۰ بازمیگردد. در آن زمان کارخانه قند چناران افتتاح شد و شهر پیرامون آن شکل گرفت. پیش از آن زمان چناران بیشتر بیشتر با نام رادکان شناخته میشد. شهری که در گذشته از قریههای شهر توس بوده و اکنون بخشی از شهرستان چناران است. شهرستان چناران امروز از دو بخش و پنج دهستان تشکیل شده است. پیش از تشکیل شهرستان، این منطقه بخشی از شهرستان مشهد بوده است و از همین رو میتوان گفت تاریخ این شهر به تاریخ مشهد و توس پیوند خورده است.
چناران در جنوب رشته کوه هزار مسجد و در شمال رشته کوه بینالود واقع شده است و به همین دلیل و با توجه به آبریز این رشته کوهها چناران منطقهای آباد و حاصلخیز است. گندم، سیب، چغندر و ذرت از مهمترین محصولات کشاورزی شهرستان چناران است.
برج رادکان از مهمترین آثار تاریخی شهرستان چناران است. بر اساس بررسیهای انجام شده به نظر میرسد این بنا کاربرد تقویمی و نجومی هم داشته است. ارتفاع این برج حدود ۲۶ متر است. مزار خواجه رادکان که مقبرهی خواجه نظام الملک رادکانی، از عرفای این منطقه، است و مسجد جامع رادکان دیگر اثار تاریخی این منطقه هستند.
آرامگاه خواجه عبدالرحمن گهوارهگر یکی دیگر از بناهای تاریخی شهرستان چناران است. بنای بلغورخانه عبدالرحمن گهوارهگر نیز در همین منطقه قرار دارد.
پل چشمه گیلاس از دیگر دیدنیهای شهرستان چناران است که قدمت آن به دوران پهلوی اول بازمیگردد. این بنا در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. رباط تاریخی سید آباد دیگر اثر تاریخی شهرستان چناران است که در نزدیکی روستای سید آباد در بخش جنوبی جاده مشهد-قوچان قرار دارد.
دره آبقد یکی از جاذبههای گردشگری طبیعی شهرستان چناران است. آبشر زیبای آبقد نیز در این دره جای گرفته است که این دره را به محلی مناسب برای طبیعتگردی تبدیل میکند. آبشار اخلمد هم جزء جاذبههای گردشگری طبیعی شهرستان چناران است که در نزدیکی روستایی به همین نام قرار دارد.
روستای اندیشش(انجِشِش)، شهر گردشگری گُلمَکان، روستای دولت آباد، روستای اسجیل و چشمه سبز از دیگر دیدنیهای شهرستان چناران هستند.
سیب و عسل جزء سوغات شهرستان چناران هستند. قالی بافی و گلیم بافی نیز از صنایع دستی مهم این شهرستان است.
نظر شما