به گزارش سلام نو به نقل از تریپ یار، چشمه آبگرم گنو و مجتمع توریستی گنو در نزدیکی شهر بندرعباس در استان هرمزگان واقع شده است و از جاذبه های توریستی درمانی این منطقه به شمار می رود.
این مجتمع با مساحت ۱۰ هزار متر مربع دارای استخرهای زنانه، مردانه، جکوزی، مجتمع اقامتی ۲۳ اتاقه، رستوران سنتی، پارک شادی و … می باشد و شرایط مناسبی جهت بهره برداری از خواص درمانی چشمه آبگرم و گذران اوقات فراغت در این مجموعه وجود دارد.
منطقه حفاظت شده گنو دارای ۴۰ چشمه می باشد که در تمام فصول سال آب مورد نیاز منطقه را تأمین می کنند.
آبشار و چشمه گنو بندرعباس در موقعیت جغرافیایی E۵۶۱۷۵۴ N۲۷۲۶۴۶ در استان هرمزگان واقع است. چشمه آب معدنی گنو در فاصله ۳۴ کیلومتری شمال شرقی بندرعباس، در کنار راه بندرعباس _سیرجان واقع شده است. یک راه اسفالته فرعی به این چشمه منتهی می شود. این چشمه در دره ای قرار دارد که کوه گنو و ارتفاعات سخت آهکی، از شمال و جنوب، آن را در برگرفته اند. از آب این چشمه، جهت آبیاری نخلستان و استحمام استفاده می شود. آب چشمه گنو از دسته آب های گوگردی خیلی گرم (کلروره مولفاته کلسیک گوگردی) می باشد. این چشمه دو استخر زنانه و مردانه نسبتاً بزرگ تمیز دارد که به تأسیساتی مانند چندین رواق کوچک برای استراحت و اقامت مسافران، محل فروشی نوشیدنی و غیره تجهیز شده است. محوطه اطراف چشمه پر از درختان نخل بسیار زیبا و سرسبز است. پساب این چشمه پس از خارج شدن از استخرها، مانند رودخانه کوچکی پی از طی چند کیلومتر با آب نسبتاً زیادی به صورت آبشار کوچک و جالبی به پایین سرازیر می شود.
منطقه حفاظت شده گنو با وسعت ۴۹ هزار هکتار یکی از ۹ ذخیرهگاه زیستکره در ایران است که تنها گونه آبزی منحصر به فرد را در خود جای داده است. ماهی آفانیوس گینوئیس از خانواده کپور دندان داران یا ماهی گورخری، تنها گونه منحصر به فرد استان هرمزگان است که زیستگاه این ماهی آبگرم گنو است. آبگرم گنو یکی از مناطق تفریحی بندرعباس است که چشمه آن زیستگاه ماهی رو به انقراض به نام آفانیوس گینوئیس است؛ این ماهی بومی در چشمه آبگرم گنو با درجه حرارت حدود ۴۰ درجه سانتیگراد زندگی می کند و از جمله گونه های آسیب پذیر محسوب می شود در با این شرایط امکان حیات برای سایرگونه ای آبزی وجود ندارد. ماهی آفانیوس گنو از جنس Aphanius و خانواده کپور ماهیان دنداندار است که چندین گونه از این جنس در اکوسیستم های آبی ایران وجود دارد که برخی از آنها گونههای بومی ایران هستند، با این حال ماهی آفانیوس گنو با نام علمی Aphanius ginaonis فقط در چشمه آب گرم گنو یافت میشود.
ماهی آفانیوس گینوئیس به علت داشتن رنگ آمیزی زیبا روی بدنش دارای ارزش زیباشناسی است؛ حداکثر طول بدن این ماهی کوچک ۲۷ میلیمتر است که در آبهای گوگردی کم عمق زندگی می کند و غذای آن جلبکها و بی مهرگان آبزی است.
بیش از ۵۰۰ متر مربع از آبگرم گنو زیستگاه طبیعی این ماهی نادر است که هرگونه آلودگی یا تخریب این زیستگاه موجب نابودی و انقراض این ماهی منحصربفرد می شود.
همچنین در جبهه جنوبی کوه گنو و درمسیر دسترسی به قله نصیری، بعد از عبور از تپه مولا، دره ای بنام تنگ سیاه واقع گشته که در فصول مناسب سال آبشارهای متعدد و جلوه های زیبایی را در آن می توان یافت. مسیل تنگ سیاه دارای طبیعتی بکر و زیبا است. منطقه گنو در مقایسه با بندرعباس دارای آب و هوای نسبتا معتدل بوده و به همین مناسبت از اهمیت خاصی برخوردار می باشد. تنوع پوشش گیاهی کوه گنو، از دامنه تا قله کوه، مشتمل بر انواع درختان گرمسیری، استیپ بیابانی، استیپ کوهپایه ای و گونه های گیاهی نواحی سردسیر است. تنوع گیاهان دارویی و صنعتی این منطقه مورد توجه محققان و گردشگران می باشد.
نظرات