پارک لاله تهران قدیمی ترین مجموعه تفریحی تهران که در اطراف میدان فاطمی واقع شده است قبلا در اختیار ارتش و یک منطقه نظامی بود.در پارک لاله گونه‌ های مختلف گیاهی مثل چنار، سرو نقره‌ ای و اقاقیا وجود دارد.

پارک لاله تهران از قدیمی ترین پارک‌های تهران

به گزارش سلام نو به نقل از تریپ یار، پارک لاله تهران از قدیمی ترین پارکهای تهران در سال ۱۳۴۵ ساخته شد و امروزه با گذشت ۵۰ سال همچنان از زیباترین و پربازدید ترین پارک‌ های تهران است. این پارک ۳۵ هکتار وسعت دارد. این محل پیش از آنکه به پارک تبدیل شود، زمین سوارکاری و رژه ارتش بوده است.

مکان فعلی پارک لاله قبل از اینکه به پارک تبدیل شود، یک منطقه نظامی بود که برای سوارکاری و رژه مورد استفاده ارتش قرار می گرفت و باغ جلالیه نام داشت. پس از تبدیل شدن به پارک امکانات و جاذبه‌ های گردشگری بسیاری در آن ساخته شد که می ‌توان به مسجد و اولین کتابخانه کودک ایران و میز شطرنج اشاره کرد.

در پارک لاله گونه‌ های مختلف گیاهی مثل چنار، سرو نقره‌ ای و اقاقیا وجود دارد و فضای سبز زیبای آن محلی مناسب برای آرامش و استراحت و رهایی از آلودگی‌ های شهر است. بلوط، ژینکگو، ماهونیا، سیدالاشجار، افرا، توت، بید سرخ، بامبو، سرو خمره ای، پالم، نارون، صنوبر، بربریس، مروارید قرمز و سفید و لیگوستروم از دیگر گیاهان پارک لاله هستند.

تاریخچه

اراضی پارک لاله قبلا در اختیار ارتش بود. زمین مزبور معروف به میدان اسب دوانی جلالیه و برای رژه از آن استفاده می ‌شد. ارتش اراضی مربوطه را در ازای مطالبات وزارت دارایی به آن وزارت خانه انتقال داد. وزارت آبادانی و مسکن وقت، ماموریت یافت که برای این منطقه، طرحی تهیه نماید. قسمت شمال پارک برای تاسیسات فرهنگی عمومی و قسمت جنوبی صرفاً برای پارک درنظر گرفته شد. طرح آن بوسیله طراح معروف فرانسوی «ژوفه» و دیگر طراحان پارک سازی و همکاران ایرانی تهیه شد. سایر عملیات اجرایی به عهده شهرداری واگذار شد. شهرداری عملیات اجرایی را طبق طرح ادامه داد تا در سرانجام در سال ۱۳۴۵ پارک فرح تاسیس گردید. پس از انقلاب، در بهمن ۱۳۵۷ نام این پارک ابتدا به پارک خسرو گلسرخی و سپس به بوستان لاله تغییر یافت. ساختمان اولین کتابخانه کودک در ایران توسط کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در بخشی از اراضی بوستان فرح ساخته ‌شد.

دیدنی‌ها و امکانات تفریحی

بخش جنوب شرقی این پارک به شیوه پارک‌ های ژاپنی طراحی شده و دارای آب ‌نما و جویبارهای مارپیچ است. در خیابان ‌های شمالی پارک محوطه میزهای شطرنج جای داده شده است. زمین‌ های ورزشی پارک نیز در بخش شمالی جای گرفته است. در این پارک همچنین یک مرکز تئاتر عروسکی، یک کتابخانه تحت پوشش کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و یک مسجد دایر است. مجسمه ‌ها و تندیس ‌های گوناگونی نیز در این پارک وجود دارد که نامدارترین آنها تندیس خیام و تندیس ابوریحان بیرونی است. تندیس خیام از آثار ابوالحسن صدیقی است که در سال ۱۳۵۱ و در کشور ایتالیا (به سفارش انجمن آثار ملی) ساخته شده است.
یکی از جالب ترین چیزهایی که در پارک لاله دیده می شود، ساعت آفتابی است. این ساعت می تواند با استفاده از موقعیت خورشید زمان را بسنجد و نشان دهد.
اگر از آن دسته آدمهایی هستید که عاشق خرید از بازارچه ها هستند می توانید بدون معطلی راهی پارک لاله شوید تا گشتی در بازارچه آن بزنید و از خوراکی های خوشمزه تا پوشاک و صنایع دستی را در محیطی متفاوت تهیه کنید.
همچنین موزه فرش ایران در قسمت شمالی، موزه هنرهای معاصر تهران در قسمت غربی و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در قسمت شرقی پارک نیز خدمات خاص خود را به مردم ارائه می کنند.

سایر امکانات

برای آنکه بتوانید روز خوش خود را در پارک لاله کامل کنید، امکاناتی همچون نگارخانه لاله، آمفی تاتر روباز، مسجد، بوفه، کتابخانه کانون پرورش فکری کوکان و نوجوانان به عنوان اولین کتابخانه کودک در ایران، مرکز تئاتر عروسکی، آلاچیق و سرویس بهداشتی نیز در این پارک در نظر گرفته شده اند.

موقعیت مکانی

این بوستان در محدوده منطقه ۶ شهرداری تهران و در محله امیرآباد واقع شده است. پارک لاله از شمال به خیابان فاطمی، از جنوب به بلوار کشاورز، از غرب به خیابان کارگر شمالی (خیابان امیرآباد) و از شرق به خیابان حجاب محدود می ‌شود.

نحوه دسترسی

برای رسیدن به پارک لاله می ‌توانید در ایستگاه مترو میدان انقلاب در خط ۴ مترو تهران از قطار پیاده شده و از آنجا با تاکسی در خیابان کارگر شمالی به پارک لاله برسید که مسیر نسبتا کوتاهی دارد.
همچنین اتوبوس ‌های مسیر میدان آزادی - میدان هفت تیر و میدان آزادی - میدان ولیعصر در ضلع جنوبی پارک لاله دارای ایستگاه هستند. اگر قصد استفاده از تاکسی را دارید می ‌توانید از تاکسی‌ هایی که در بلوار کشاورز، خیابان فاطمی و خیابان کارگر شمالی تردد می ‌کنند استفاده کنید. از میدان ولیعصر، میدان دکتر فاطمی، میدان هفت تیر و انقلاب به ورودی ‌های مختلف اطراف پارک لاله تاکسی تردد می ‌کند.

کد خبرنگار: ۲۵
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***