متل قو شهری توریستی که در عباس آبا واقع شده است. این شهر به مقصدی برای توریستان و گردشگران تبدیل شده و شهری شلوغ و پرطرفدار است.

در متل قو چه تفریحاتی می‌توانید داشته باشید؟

به گزارش سلام نو به نقل از مجله گردشگری علی بابا، متل قو نام قدیمی شهر کوچک با نام سلمان شهر است که از توابع شهرستان عباس‌آباد حساب می‌شود.از عمر این شهر کوچک حدود ۵۰ سال گذشته است و حالا تبدیل به یکی از مقصدهای اصلی مسافران و مکان مناسبی برای خرید یا ساخت ویلا شده است.

تاریخچه سلمان شهر از باغ مرکبات تا شهر توریستی

در دهه ۱۳۳۰ شمسی، جایی که الان سلمان شهر است شهری وجود نداشت و فقط خانه‌های روستایی پراکنده بود.در همان زمان‌ها فردی به نام جمشید جوانشیر به همراه دوستانش به این منطقه سفر می‌کند و با دیدن زمین‌های بایر تصمیم می‌گیرد با ارثی که بعد از فوت پدرش برای او باقی مانده بود اینجا سرمایه‌گذاری کند.

طبق گفته‌ها اول تصمیم می‌گیرد باغ مرکبات بسازد. زمین‌های بزرگ منطقه را می‌خرد و شروع به کاشتن درخت می‌کند اما به دلایل نامشخصی در این کار شکست می‌خورد.بر اساس خاطرات خود جمشید جوانشیر، در نیمه سال ۱۳۳۸ وقتی در ساحل در حال قدم زدن بود به فکر ساخت یک متل می‌افتد و چون چند قو در ساحل دیده بود نام متل قو را برای آن انتخاب می‌کند.

در طول ۶ ماه اولین اتاق‌ها و سالن موسیقی را می‌سازد و درست قبل از عید آن را افتتاح می‌کند. جوانشیر می‌گوید در عید اتاق‌ها پر شد و به مرور زمان مسافران بیشتر و بیشتری به این منطقه آمدند.

ویژگی اصلی متل قو قرار داشتن در ساحل دریا بود. چند هتلی که در شمال وجود داشت هیچ‌کدام به این اندازه نزدیک دریا نبودند. بدون شک خدمات با کیفیت هم تاثیرگذار بود تا موفقیت یک متل کوچک ادامه پیدا کرد.

بیشتر شدن مشتری متل قو باعث شد جوان‌ها و مردم اطراف منطقه از کلارآباد و عباس‌آباد برای کسب درآمد شروع به راه‌انداختن کسب و کارهای خودشان کنند. عده‌ای آمدند و ویلاهای خودشان را ساختند و شهرک‌هایی برای سکونت دائمی ساخته شد.

چون متل قو تنها دلیل ورود مسافران و ایجاد خدمات رفاهی و اقامتی در منطقه بود، همه اینجا را به نام متل قو و بعدها «ساقی کلایه» شناختند.

رشد شهر به سرعت اتفاق افتاد. در سال ۱۳۴۱ شهرداری مشترک کلارآباد و ساقی‌کلایه افتتاح شد و همسر جمشید جوانشیر، خانم فیروزگر اولین شهردار این شهر شد.

به همت شهرداری و سرمایه‌گذاری در متل قو، رشد شهر سرعت گرفت، راه‌ها ساماندهی شدند و چند رستوران راه افتاد. جوانشیر خودش برای زیباسازی شهر هزینه می‌کرد. دروازه فلزی در ورودی شهر و مجسمه‌های بتنی که هنوز هم تعدادی از آنها وجود دارد کار جوانشیر و همسرش است.

بعد از انقلاب اسلامی و التهاباتی که ایجاد شد، جمشید جوانشیر از ایران رفت و اموالش را دولت مصادره کرد. وقتی این خبر به گوش جوانشیر رسید به ایران برگشت و سال‌ها درگیر مشکلات رفع مصادره از اموالش شد.جوانشیر در ایران ماند اما نتوانست سرنوشت مصادره اموالش را تغییر دهد و سرانجام در سال ۱۳۸۷ فوت کرد.نام شهر هم بعد از انقلاب به سلمان شهر تغییر دادند اما هنوز مردم و کسبه به شهرشان متل قو می‌گویند.

موقعیت فعلی و آدرس متل قو

متل قو یا همان سلمان شهر فعلی جمعیتی حدود ۱۰ هزار نفر دارد که در روزهای اوج سفر تا ۲۰۰ هزار مهمان دارد. وسعت شهر حدود ۲۰ کیلومتر مربع است.

به دلیل بزرگ شدن شهر، فاصله متل قو تا کلارآباد در شرق و عباس‌آباد در غرب خیلی کمتر شده است. در جنوب آن هم چندین شهرک مسکونی و مجموعه‌های تفریحی و اقامتی ساخته‌اند که بیشترشان در اختیار نهادهای دولتی است.

با توجه به قرار گرفتن متل قو در مرکز استان مازندران، راه‌های دسترسی به آن مختلف است و بستگی به مبدا حرکت دارد. در کل راه‌های رسیدن به متل قو از تهران جاده‌های چالوس و هراز و از گیلان جاده ساحلی چابکسر به متل قو است.

ساحل متل قو

همانطور که در تاریخچه گفته شد، دلیل اصلی جذابیت این شهر فاصله کم تا ساحل دریا است. به راحتی می‌توانید یک ویلا یا پلاژ ساحلی اجاره کنید، از پنجره‌های داخل خانه منظره‌ دریا را تماشا کنید و بعد از شنا یا قدم زدن در ساحل، والیبال بازی کنید.

از دیگر امکانات تفریح ساحلی در متل قو، قایق‌سواری، پاراسل، جت‌اسکی، موتور چهارچرخ، اسب‌سواری، کافی‌شاپ و فروشگاه است.

برج قو الماس خاورمیانه

سه برجی که در تمام تصاویر سلمان شهر دیده می‌شود برج‌های قو الماس خاورمیانه هستند. این برج‌ها با سرمایه‌گذای بخش خصوص ساخته شده و دارای واحدهای مسکونی‌، تجاری، شهربازی، رستوران، کافی‌شاپ و پنت هاوس است.در کل این سه برج دارای ۲۹۲ واحد، پنج واحد پنت هاوس یک هتل و شهربازی است.

بازدید و خرید از واحدهای تجاری برای عموم آزاد است. در این فروشگاه‌ها اقلامی مثل فرش، لباس، لوازم مصرفی، الکترونیکی و دیجیتال، لوازم دکوری و تزئینی عرضه می‌شود.

شهربازی مجموعه مناسب کودکان و نوجوانان تا ۱۵ سال است.از ساحل متل قو که دور شویم می‌رسیم به جنگل و کوهستان. فاصله جنگل تا ساحل ۵ کیلومتر است.

در جنوب متل قو دو جاذبه گردشگری پربازدید وجود دارد؛ یکی غار دانیال و دیگری جنگل تیلا کنار.

کد خبرنگار: ۲۵
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***