افسانه، این کارآفرین خوش ذوق، با سفر به روستای قاسم آباد سفلی در حد فاصل چابکسر و کلاچای واقع در استان گیلان، به اقامتگاهی میره که میشه درش طعم اصیل شمال ایران را در کنار دریای خزر چشید. به نظر اون "گیله بوم" دارای اکولوژی سازگار با محیط زیست و فرهنگ هست و خوشبختانه صاحبان این اقامتگاه دغدغهمندند و این مجموعه رو هدفمند و با مطالعه و آگاهی کامل پیش میبرن. افسانه حس خوبش رو راجع به مفید بودن برای اهالی و منابع طبیعی منطقه اینطور توصیف میکنه: "در این مکان، رضایتی ناشی از کمترین آسیب به منابع طبیعی و بیشترین فایده برای مردم بومی و فرهنگ منطقه رو داری".
افسانه بخش اعظمی از این رضایت رو ناشی از کمترین میزان تولید زباله و همینطور مدیریت صحیح منابع میدونه. اینها موارد کوچکی هستن که رعایتشون اثرات بزرگی در محیطزیست ما میذارن و توجه صاحبان این اقامتگاه به این موارد سبب شده اعتباری بیش از یک اقامتگاه با امکانات و ویژگیهای درخور داشته باشه. اون از چرخه آب در این اقامتگاه اینطور میگه: "اینجا آب پس از چرخشی هدفمند در خانه در چندین مرحله بازیافت میشه" و به نظرش: "زبالههای جامد به بهترین شیوه ممکن مدیریت میشه".
اینطور که مشخصه در گیلهبوم، از وسایل رایج برای گرمایش و سرمایش استفاده نمیشه و افسانه در این باره میگه: "هیچ اتاقی بیدلیل گرم نیست. از اسپیلت هم خبری نیست پنکه در تابستان گردشگران هدفمند رو راضی نگه میداره. در اوج گرما هم که تحمل حرارت و رطوبت برای گردشگران سخته، اینجا تعطیله تا فرصتی در اختیار صاحبخونه برای مطالعه و سفر قرار بده." اون معتقده که نمایشی در کار نیست و هر چیز در این اقامتگاه معنای خودش رو داره و هدفمند استفاده شده.
جای خوشحالیه که کدهای رفتاری از نگاه صاحبان این اقامتگاه باز نمونده و این توجه افسانه رو به خودش جلب کرده: "همه جا کدهای رفتاری و توضیحات مورد نیاز نوشته شده، از نحوه استفاده از ملافهها تا چگونگی رعایت آرامش همسایهها."
نظر شما