به گزارش سلام نو به نقل از تریپ یار، در شمال غرب کرمانشاه در ابتدای منطقه سنجابی و در دامنه کوه کماجار، دریاچه کوچکی به چشم می خورد که همچون استخری طبیعی در گوشه ای از طبیعت جای گرفته است. این دریاچه با نام سرآب نیلوفر شناخته می شود و مملو از گلهای نیلوفر است که در فصول گرم سال غنچه ها و برگ هایشان را بر سطح آب می گسترند و لباس تازه ای بر تن دریاچه می نشانند. اطراف این سرآب تأسیسات رفاهی گردشگری و پارک احداث شده است.
سرآب نیلوفر اثری منحصر به فرد از طبیعت ایران است که در ۲۷ اسفند ۱۳۸۷ به عنوان پنجاه و پنجمین اثر ملی ایران در فهرست میراث طبیعی ایران جای گرفته است.
سراب نیلوفر کرمانشاه منطقه ای تفریحی توریستی در شهرستان کرمانشاه است که با محیطی بسیار آرام و دل انگیز هر سال در ایام نوروز و ایام تابستان بیشترین بازدید کننده از سراسر ایران و جهان را دارد. سرآب نیلوفر کرمانشاه مملو از گلهای نیلوفر آبی و پارک ساحلی بسیار زیبا می باشد. این سرآب ظرفیت بهره دهی آب فراوان دارد و برای پرورش ماهی نیز مناسب است. در سال های اخیر جهت رفاه بازدید کنندگان در اطراف این سرآب، امکانات رفاهی و پارک نیز احداث شده است.
این دریاچه در ارتفاع ۲۵ متری از سطح دریا قرار دارد و مساحتی در حدود ۱۳۳۱ هکتار را به خود اختصاص داده است. عمق این دریاچه در قسمت های مختلف آن متفاوت است اما عمیق ترین قسمت های آن به بیش از ۳۲ متر می رسد. گفته می شود که در اعماق این دریاچه غارهای زیر زمینی نیز وجود دارد که بر منحصر به فرد بودن آن می افزاید.
نیلوفر گل زیبا و مقدسی است که به عنوان مظهر صلح و صفا از آن یاد شده است و هدیه ای شاهانه جهت پیشکشی برای شرفیاب شدن به شمار می رود. این گل دارای جایگاه ویژه ای در بین سایر گل هاست و زیباترین مجموعه آن را در کرمانشاه می توان یافت. به این منظور در فصول گرم راهی سرآب نیلوفر شوید و به تماشای آن بنشینید.
در سرآب نیلوفر قایق هایی وجود دارند که می توانید سوار بر آنها به میان دریاچه بروید. شناور شدن بر روی آب دریاچه به شما امکان می دهد تا از زاویه ای متفاوت به دریاچه بنگرید.
در اطراف دریاچه فضایی ایجاد شده است که امکان یک پیک نیک دوستانه یا خانوادگی را برایتان فراهم کرده است. در این فضا امکاناتی نیز برای استفاده گردشگران و مسافران وجود دارد.
قصه ها و افسانه های زیادی در مورد سرآب نیلوفر بر سر زبان ها است، یکی از معروف ترین آنها حکایت می کند که گنجینه ای از خسرو پرویز، شاه ساسانی در اعماق این دریاچه دفن شده است.
منابع آب سراب نیلوفر
چندین چشمه جوشان در اعماق دریاچه وجود دارند که آب را به درون دریاچه هدایت می کنند. یکی از ویژگی های بارز این آب زلال بودن آن است به گونه ای که به راحتی می توان ساقه های گل نیلوفر را در درون آن دید که با وزش باد به این سو و آن سو می روند.
تهدیدات سرآب نیلوفر
از اواسط دههٔ هشتاد به علت خشکسالی های طولانی مدت و برداشت بی رویه آب های زیرزمینی، چشمه های تأمین کنندهٔ آب این دریاچه چندین بار به طور کامل خشک شده و همین امر سبب از بین رفتن کامل نیلوفرهای آبی شد. با این حال با تلاش پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی در اردیبهشت ۱۳۹۵ تعدادی بوتهٔ نیلوفر آبی کشت شده و در بستر دریاچه کاشته شد تا از نابودی کامل آن جلوگیری به عمل آید.
مسیر دسترسی
این سراب در چهارده کیلومتری شمال غربی شهر کرمانشاه، در ابتدای منطقه سنجابی و در دامنه کوه «کماجار» قرار دارد. در شهر کرمانشاه وارد بلوار دولت آباد شوید و با استفاده از تابلوهای راهنما به دریاچه برسید. در محوطه دریاچه پارکینگی وجود دارد که می توانید از آن استفاده نمایید.
نظر شما