کیان نام دیگر این منطقه است.گیان واژه کردی به معنای جان است و به دلیل زیبایی‌های منطقه به سراب جان یا سراب گیان شهرت یافته است.

سراب گیان بهشتی گمشده با درختان چنار کهنسال

به گزارش سلام نو، سراب گیان که در جنوب شهرستان نهاوند قرار گرفته است؛ بهشتی گمشده با درختان چنار کهنسال است که نشان از قدمت طولانی منطقه دارد. سراب گیان با آب خروشان و فراوان خود طبیعتی زیبا در این منطقه از ایران پدید آورده است. کل مسیر ۲۰ کیلومتری آسفالت بوده و ۵ کیلومتر آخر طبیعت زیبا و سبزی دارد.
در ۲ کیلومتری سراب گیان، تپه‌ باستانی گیان قرار گرفته که از قدمتی چند هزارساله برخوردار است. قدمت آثار باستانی آن به هزاره چهارم و پنجم قبل از میلاد می رسد.

سراب گیان بهشتی گمشده با درختان چنار کهنسال

سرآب گیان سی و یکمین اثر طبیعی ملی است که توسط سازمان میراث فرهنگی در ۲۶ اسفند ۱۳۸۷ در فهرست میراث طبیعی ایران قرار گرفت.

سراب گیان یکی از زیباترین و پرآب ‌ترین سرآبهای استان همدان است. این چشمه در شهرستان نهاوند، در جنوب غربی شهر نهاوند و ۲ کیلومتری تپه باستانی کیان واقع شده ‌است. این سراب آبی بسیار غنی و درختان چنار کهن و جنگلی زیبا دارد. آب چشمه در بالای سراب از دل کوه سرازیر شده و آبشار زیبایی در مسیر خود خلق میکند.

این گوشه مطرود بهشتی به وسیله جاده ای باریک به نهاوند وصل می ‌شود و در دو سوی آن بقایای ۲۰۰ هکتاری جنگلهای قدیم زاگرس چشم‌ را می نوازند. تابلویی زیبا از کوه و جنگل و دشت ‌های وسیع و خرم در ضلع غربی جاده خلق شده است.

دو طرف جاده مانند شمال ایران پوشیده از درختان بلوط و پوشش گیاهی سرسبز است. از دل کوه و صخره‌ های بزرگ سنگی، آبی زلال از قسمت‌ های مختلف بیرون میریزد و از پایین تا بالای سراب جنگل ‌های بلوط و میوه ‌های کوهی وجود دارد که بقایای جنگل‌ های زاگرس را تشکیل میدهند. در انتهای سراب گیان یک مسیر کوه نوردی به قلهٔ گاچال وجود دارد و یک جان پناه نیز در میانهٔ مسیر به چشم میخورد.

جاده سراب گیان جاده زیبایی است، وقتی از کنار گیان وارد جاده می ‌شوید طبیعت تماماً سبز می ‌شود، بعضی از مسافران همین جاده را برای اقامت و استفاده از طبیعت انتخاب می‌ کنند. در پایین دست رودخانه تختهایی نیز وجود دارد که زیبا طراحی شده و بعضی از آنها وسط آب قرار گرفته است.

سراب گیان بهشتی گمشده با درختان چنار کهنسال

تپه گیان

تپه گیان در ۱۹ کیلومتری جنوب غربی شهر نهاوند و ۲ کیلومتری سرآب (چشمه) گیان و در مجاورت روستایی به همین نام قرار دارد. این تپه یکی از قدیمی ‌ترین آثار تاریخی ایران است. باستان‌ شناسان قدمت این منطقه را ۳۷ قرن قبل از میلاد مسیح (ع) تخمین زده اند. به عقیده مورخان ۵۵۰۰ تا ۵۷۰۰ سال قبل در این تپه مردمانی می‌ زیسته‌ اند که از اقوام بومی ایران بودند و تمدنی شبیه به تمدن بین‌النهرین داشته ‌اند و بعدها این قوم توسط اقوام اروپایی و آسیایی از بین رفته و قوم جدید تمدن درخشان نویی را به وجود آورده‌ که به تمدن بین ‌النهرین شباهتی نداشته است.
موزه لوور پاریس به پرفسور رومن گریشمن و ژرژ کنتنو ماموریت داده بود تا کاوش‌ های وسیعی در این محل انجام دهند. این کاوش‌ ها در سال ۱۳۱۰ انجام شد و نتیجه مطالعات آنها در کتاب «کاوش در تپه گیان نهاوند» منتشر گردید. در حفاری‌های تپه گیان کاوشگران تا عمق ۱۹ متری پایین رفته و به پنج دوره تمدنی برخورد کردند.

سراب گیان بهشتی گمشده با درختان چنار کهنسال

 موقعیت مکانی و مسیر دسترسی

این سراب از جنوب به کوه‌ های گرین و از غرب به روستاهای مظفر آباد و مهین آباد می ‌رسد. تپهٔ باستانی گیان نیز در دو کیلومتری این سراب واقع شده استَ. از نهاوند تا سراب کل مسیر ۲۰ کیلومتری آسفالت است و ۵ کیلومتر آخر طبیعت زیبا و سبزی دارد.

جهت مسافرت به سراب گیان، می بایست به شهر نهاوند سفر کنید. از نهاوند به سمت شهر گیان و پس از طی ۵ کیلومتر دیگر به سراب گیان می ‌رسید.
در واقع از دو مسیر می ‌توان به سراب گیان رسید، یکی از مسیر جاده کرمانشاه سه راهی دهفول سپس روستاهای برزول و گیل آباد و در آخر گیان و دیگری از میدان عارف نهاوند مسیر روستای دهنو و ادامهٔ مسیر برای دسترسی به سراب گیان از روستای گیان که به نزدیکی ‌های دامنهٔ کوه‌ ها می‌ رسید.
از پایین تا بالای سراب تقریبا نیم ساعت پیاده روی نیاز است البته جاده تا انتهای سراب آسفالت است و پارکینگ نیز در اینجا احداث شده است. در انتهای سراب گیان مسیر کوهنوردی به قله گاچال وجود دارد و جان پناهی هم در میانه مسیر می‌باشد.

منبع: تریپ یار 

کد خبرنگار: ۲۵
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***