۳۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۵
کد خبر: 55335944

معماری خانه مربوط به دوره‌ قاجار است اما از معماری فرنگی زمان خود در قسمت‌ های گچبری اتاق‌ ها، شومینه‌ های دیواری، شکل اتاق‌ های خواب و نشیمن و حتی آشپزخانه تاثیر گرفته است.

آشنایی با موزه خیابان ولیعصر

به گزارش سلام نو، خانه مینایی از بناهای ارزشمند منیریه تهران است که طاووس‌های آجری آن مشهور است. خانه‌ ای زیبا و تاریخی، باقی‌ مانده‌ از دوران ناصرالدین‌ شاه با همه‌ نشانه‌ های معماری قدیم ایران؛ از آب انبار و اتاق ‌های زمستانه و تابستانه تا طاقچه، آینه ‌کاری و حوض قدیمی که امروزه بعنوان موزه ولیعصر راوی خاطرات تلخ‌ و ‌شیرین خیابان ولی ‌عصر تهران است. این بنا در تاریخ ۳ خرداد ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۱۹۱۶۸ به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده ‌است.

آشنایی با موزه خیابان ولیعصر

خانه مینایی با ۴۶۶ مترمربع مساحت مربوط به دوره ناصری است و در تهران، خیابان ولی عصر (پهلوی سابق)، بالاتر از میدان منیریه، کوچه مسلم کریمی طینت واقع شده است. این خانه از معماری ارزشمندی برخوردار بوده چنانچه همه نشانه ‌های معماری قدیم ایران، از آب انبار و اتاق ‌های زمستانه و تابستانه گرفته تا طاقچه، آینه‌ کاری و حوض قدیمی را دربرگرفته است. این بنا در شهریور ۱۳۹۵ توسط سازمان زیباسازی شهر تهران از مالک آن خریداری شد تا پس از مرمت و بازسازی به امور فرهنگی اختصاص یابد. این ملک در شانزدهم مهر ماه سال ۱۳۹۸ توسط محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران افتتاح گردید.

خانه مینایی روزگاری جزو املاک منیرالسلطنه مادر کامران میرزا، نایب السلطنه و پسر سوم ناصرالدین شاه بود. پس از فوت کامران میرزا، زمین ‌های این محله به عبدالحسین میرزا فرمانفرما نوه سردار عباس ‌میرزا، یکی از شاهزاده‌ های قاجار و نخست ‌وزیر ایران فروخته شد. خانه مینایی، پس از چندین بار دست ‌به ‌دست ‌شدن، توسط فرهاد مینایی در سال ۱۳۴۵ از تقی‌ رضا، یکی از قصاب ‌های معروف تهران، به قیمت ۱۴۰ هزار تومان خریداری شد و سال‌ ها بعد به موزه‌ خیابان ولی ‌عصر تبدیل گردید.

آشنایی با موزه خیابان ولیعصر

خانه‌ مینایی ۱۲ اتاق، حیاط شمالی و جنوبی، اتاق‌ های زمستانه و تابستانه، آشپزخانه، آب انبار و طاقچه ‌هایی زیبا دارد. با اینکه معماری خانه مربوط به دوره‌ قاجار است اما از معماری فرنگی زمان خود در قسمت‌ های گچبری اتاق‌ ها، شومینه‌ های دیواری، شکل اتاق‌ های خواب و نشیمن و حتی آشپزخانه تاثیر گرفته است. سمبل زیبای خانه مینایی، دو طاووس و تندیس تاج پادشاه قاجاری است که بر نمای خارجی خانه نقش بسته است. زیبایی این سمبل را طراحی، معماری و سایر ریزه ‌کاری های به کار رفته در نمای خارجی خانه تکمیل کرده است. در سال‌ های اخیر خانه‌ مینایی به موزه ‌ای درباره‌ خیابان ولی ‌عصر(عج) تبدیل شده است؛ موزه‌ ای با هفت روایت‌ خانه با عناوین «داستان ‌خیابان ‌ولی‌ عصر»، «هفت‌ خوان»، «قصه‌ ‌یک ‌مکان»، «دیروز و امروز»، «خانه‌ مینایی»، «شهروندان‌ ولی‌ عصر(عج)» و «هنر و ادبیات.»

موقعیت مکانی

تهران، خیابان ولی‌ عصر، بالاتر از میدان منیریه، کوچه‌ مسلم کریمی ‌طینت

منبع: تریپ یار 

کد خبرنگار: ۲۵
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***