به گزارش سلام نو، وجود هشتصد خانه تاریخی و قدیمی در شهر تبریز، به نوعی این شهر را به عنوان پایتخت و ویترین خانه های تاریخی در ایران تبدیل کرده است. تبدیل شدن تبریز به دارالسلطنه در دوران ولیعهدی عباس میرزا د لیل اصلی تعدد و کثرت خانه های تاریخی در این شهر است. در این قسمت به معرفی یکی از این خانه ها می پردازیم.
خانه بلورچیان یکی از آثار زیبای اواخر دوره قاجاریه است و سردر پر نقش و نگارش توجه هر بیننده ای را به خود جلب می کند. این اثر در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۷۹ با شمارهٔ ثبت ۳۱۱۳ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
خانه بلورچیان که سردر پر نقش و نگارش توجه هر بیننده ای را به خود جلب می کند از آثار معماری مربوط به اواخر دوره قاجار است. از در ورودی با یک پله وارد هشتی میشوید. ساختمان اصلی در قسمت شمالی آن قرار دارد و رو به جنوب دارای ایوان ستون دار است.
طنبی مشرف به ایوان و اتاق های جانبی (گوشوار) طرفین ایوان را تشکیل می دهد. حیاط اندرونی در شمالی ترین بخش ساختمان و طرفین آن اتاق هایی در شرق و غرب است که مشرف به حیاط اندرونی می باشد.
خانه بلورچیان دارای زیرزمین بوده و اتاق های زیر طنبی برای نشیمن تابستانی (حوضخانه) و دیگر اتاق ها به صورت انباری و مطبخ استفاده می شود.
از خصوصیات بارز این خانه کامل بودن مجموعه و رعایت تقارن در نما است. تزئینات آجری به کار رفته در سردر و سرستون های نمای جنوبی، کاربندی حوضخانه، پنجره های ارسی و دیگر تزئینات چوبی به کار رفته در بنا دارای زیبایی خاصی است.
این خانه که مالکیت آن شخصی است چندی پیش به طور کامل مرمت شد و مورد استفاده قرار گرفت.
منبع: تریپ یار
نظر شما