این فرش که در مسیر جاده تاریخی ابریشم (مسیر ری-استانبول) قرار گرفته، یکی از جاذبه‌های شاخص شهر تبریز محسوب می‌شود. طرح این فرش سنگی به دلیل اقتباس از طرح یکی از فرش‌های تاریخی و نفیس تبریز بسیار حائز اهمیت است.

آشنایی با اولین و بزرگترین فرش سنگی جهان در تبریز

به گزارش سلام نو، شهر تبریز که از دیرباز به عنوان شهر اولین‌ها شناخته می‌شود، در سال‌های اخیر نیز با اجرای پروژه‌ای به نام ایپک در میان جهانیان درخشید. پروژه ایپک تبریز شامل یک فرش سنگی در میدان بزرگ ایپک (منصور سابق) است که اولین و بزرگ‌ترین فرش سنگی جهان محسوب می‌شود.

اولین و بزرگترین فرش سنگی جهان در تبریز - سایت گردشگری ایران

فرش سنگی تبریز همچون فرش‌های گرانبهای تبریز در وسط میدان پهن شده‌است. طرح این فرش سنگی به دلیل اقتباس از طرح یکی از فرش‌های تاریخی و نفیس تبریز بسیار حائز اهمیت است. این فرش تاریخی که دارای طرح باغی زیبا است، در موزه فرش ایران نگهداری می‌شود و قدمت آن به قرن ۱۱ هجری شمسی برمی‌گردد. ابعاد این فرش ۴۲ متر در ۲۹ متر است که با ۵۰۰ هزار قطعه ۵ سانتی‌متر در ۵ سانتی‌متر و در ۱۲ رنگ ساخته شده‌است.

همچنین در وسط میدان فضای سبز و آبنماهایی قرار گرفته‌اند که زیبایی این فرش را چند برابر جلوه می‌دهند.

فرش سنگی تبریز

این میدان علاوه بر ایجاد فضایی مهم در مرکز شهر، نقش مهمی در خصوص معرفی میراث گرانقدر هنر فرش ایران ایفا می‌کند. این فرش که در مسیر جاده تاریخی ابریشم (مسیر ری-استانبول) قرار گرفته، یکی از جاذبه‌های شاخص شهر تبریز محسوب می‌شود و نه تنها گردشگران، بلکه شهروندان را نیز در ایام مختلف به سوی خود جذب می‌کند.

خالی از لطف نیست اگر به این نکته نیز اشاره کنیم که فرش ایرانی به عنوان یکی از کالاهای نفیس و ارزشمند ایرانی از جاده ابریشم به نقاط دوردست جهان صادر می‌شده است؛ این فرش سنگی نیز با قرار گرفتن در مسیر جاده ابریشم، ارتباط معنایی ویژه‌ای را با آن برقرار نموده است.

در این میدان، مسجدی به نام مسجد کریم‌خان واقع شده که مربوط به دوره قاجار است. این اثر در تاریخ ۱۱ مهر ۱۳۸۳ با شماره ثبت ۱۱۱۵۶ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌ است.

در گذر از این مسیر تاریخی بازدید از این فرش سنگی زیبا و منحصربه‌فرد را از دست ندهید.

منبع: تریپ یار 

کد خبرنگار: ۲۵
۸دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 3
  • ماریا IR ۰۱:۱۴ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۰
    5 3
    متاسفانه این فرش سنگی هیچ تناسبی با ساختمان های که دور تا دور این میدان احداث کردند ندارد،به جای این سازه های فضایی ،میتوانستند بناهایی مثل نقش جهان اصفهان که معماری اسلامی و نقوش سنتی دارد استفاده کنند ،متاسفانه اصلا در این ساختماهای میدان اثری از معماری اسلامی و ایرانی به چشم نمیخورد ،حیف شهر تبریز!
  • مجید US ۰۷:۴۹ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۰
    4 0
    خوبه یادتون افتاد الان نزدیک ۱۰ سال یا بیشتر از سن اون فرش می گذرد شما تازه برا خودتون سوژه پیدا کردید
  • آذر IR ۱۲:۳۴ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۰
    6 0
    کدوم آب‌نما ها در کنار این سنگ فرش تعبیه شدن🙄🙄🙄🙄☹️☹️☹️ من که هر روز از اونجا رد میشم، نمی بینم آب‌نما یا .... روی اون فرش هم انقد همایش برگزار میکنن، یا دوچرخه‌سواری می‌کنن یا .‌‌‌‌‌.. که کلا داغونه
  • IR ۰۸:۱۲ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۱
    0 0
    هیچی است این اثر.
  • محمد IR ۱۹:۳۶ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۱
    3 0
    من بچه آذربایجانم تعطیلات عید انشاالله حتما سر میزنم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***