به گزارش سلام نو به نقل از تریپ یار، کاوشها و کشفیات مختلف در مناطق و محوطه های باستانی استان کرمانشاه از وجود نخستین پایگاه های استقرار و سکونت بشری در این منطقه حکایت دارد. این منطقه در تمام مراحل ادوار زندگی از عهد حجر تا تمدن های پیش از تاریخ و سپس حکومت های بزرگ، سیر تحول باشکوهی را طی کرده است. غار شکارچیان کرمانشاه نیز یکی از بی نظیرترین آثار تاریخی دیار سنگ و آب است. یافته های این غار احتمالاً بین ۷۰ تا ۴۰ هزار سال قدمت دارند. غار شکارچیان در تاریخ ۱۹ اسفند ۱۳۸۰ به شماره ۴۸۸۹ در فهرست اثار ملی کشور به ثبت رسید.
شواهد و مدارک باستان شناختی نشان می دهد که منطقه کرمانشاه از اولین زیستگاه های انسان اولیه بشمار می رفته و یکی از مراکز مهم جمعیتی در زاگرس میانی محسوب شده است. از قدیمی ترین سند استقرار انسان ها در کرمانشاه و در منطقه بیستون، غاری کوچک به نام غار شکارچیان است، که مربوط به دوره پارینه سنگی است. این غار که فقط شش نفر ظرفیت دارد، در دامنه کوه بیستون و در بالای مجسمه هرکول واقع شده است.
غار شکارچیان دارای فضایی کوچکی به مساحت سی و پنج متر مربع است و به احتمالی پناهگاه موقت شکارچیانی بوده که در آنجا لاشه شکار را جهت حمل به اقامتگاه اصلی، قصابی و آماده می کردند.
این منطقه به علت وجود جلگه بیستون که در گذشته دور بسیار پرآب و حاصلخیز بوده چراگاه وسیعی برای حیوانات به شمار می رفته است و انسانها یی که در این جلگه به شکار می پرداختند از این غار به عنوان کمینگاه و جان پناه استفاده می کردند. شکارچیان می توانستند در هنگام شکار از این غار به عنوان مخفیگاه استفاده نموده و با استتار کامل شکار را زیر نظر بگیرند، زیرا موقعیت مکانی آن به گونه ای است که تا به آن نزدیک نشویم از فاصله دور و از پایین به خوبی دیده نمی شود و شکارچیان می توانستند به راحتی حرکات حیوانات را که در پایین و بخصوص در کنار سراب بودند را زیر نظر داشته باشند.
در سال ۱۹۴۹ میلادی پروفسور کارلتون کوون در این غار به کاوش پرداخت و به آثار زیادی از دوره پارینه سنگی میانی تا عصر حاضر دست یافت. از جمله این یافته ها می توان به ابزارهای سنگی، ابزارهای استخوانی، استخوان های جانوری، استخوان انسان نئاندرتال و سفال های دوران هخامنشی تا عصر حاضر اشاره کرد.
استخوان های جانوری کشف شده از غار شکارچیان به حیواناتی همچون گوزن، غزال، گاو وحشی، اسب سانان و گراز تعلق دارد.
همچنین مقدار زیادی ابزار سنگی شامل تیغه های سنگی و تبرهای بادامی شکل در این غار بدست آمده است و طی این کاوش ها بخشی از استخوان ساعد انسان نئاندرتال نیز کشف شده که شباهت هایی با نمونه های بدست آمده از خاورمیانه و اروپا دارد. انسان نئاندرتال در غار شکارچیان گواه حضور انسان نئاندرتال در ایران به ویژه منطقه زاگرس و بیستون است.
نظر شما