به گزارش سلام نو به نقل از تریپ یار، منطقه حفاظت شده بولا با مساحت ۳۷۵۹۲ هکتار در استان مازندران در مسیر جاده قائم شهر – تهران واقع شده است. آبشار تمام خزه ای بولا نیز در این منطقه در استان مازندران واقع شده است. طبیعتی که این آبشار در آن جاریست، آرام و سرسبز است و جایی است که می توانید ساعت ها در سکوت از صدای آب و جنگل لذت ببرید.
آبشار بولا و یا اوبن یکی از زیبایی های طبیعت منطقه حفاظت شده بولا است که در مجاورت منطقه حفاظت شده چهاردانگه قرار دارد. بولا منطقه ای کوهستانی با دو دامنه شمالی، جنوبی و شیب های تند است که در حد بالایی جنگل های خزری واقع شده و بخش هایی از آن را نیز مراتع ییلاقی تشکیل می دهد. این آبشار در جاده ای کوهستانی که در وسط جنگل برای مقاصد چوب بری احداث شده است، قرار گرفته است.
آبشار بولا، آبشار خزه ای عریضی است که آب آن از چشمه ای در بالا دست تامین می شود. خزه های سرسبز آبشار بسیار دیدنی است. وجود منابع آبی فراوان در این منطقه، باعث به وجود آمدن چندین آبشار کوچک و بزرگ شده است.این منطقه به علت پوشش گیاهی و جانوری خاص از اهمیت ویژه برخوردار است. اگر شانس با شما یار باشد در اینجا می توانید گونه های ارزشمند جانوری منطقه مثل خرس قهوه ای، سمندر تاج دار جنوبی را نیز ببینید. از نظر گیاهی، جوامع راش توس که در مناطق دیگر کمتر دیده می شود، در این منطقه یافت می شود. پوشش گیاهی به صورت مناطق جنگلی متراکم و انبوه و شمشاد است. گونه های مهم درختی منطقه راش، ممرز، بلند مازو، توسکای ییلاقی، گلابی وحشی (تلکا)، گیلاس وحشی و آلوچه است.
موقعیت مکانی
این منطقه در نزدیکی پارک ملی کیاسر و هم مرز با پناهگاه حیات وحش دو دانگه و چهار دانگه و منطقه حفاظت شده پرور میباشد. بخش دودانگه شهرستان ساری و دهستان پشتکوه شهرستان مهدی شهر محل دقیق این منطقه است.
مسیر دسترسی از تهران
تهران را به سوی فیروزکوه ترک کرده و به سمت پل سفید و از آنجا به روستای سنگده بروید. مسیر خاکی را با وسایل نقلیه محلی یا وسیله شخصی تان طی کنید تا به مسیر پیاده روی برسید. در این مسیر کوتاه پیاده روی آبشارهای زیبای بولا و چشمه بولا را خواهید دید. بعد از صرف ناهار در طبیعت منطقه و کمی استراحت، به سمت وسایل نقلیه بازگردید. احتمالا حدود ساعت ده شب به تهران برسید.
مسیر روستای سنگده
در کل سه راه به سنگده ختم می شود که به ترتیب اولویت و تردد در اینجا می آوریم:
اولین و بهترین و قدیمی ترین راهی که به سنگده می رسد از شهر پل سفید است. در جاده پل سفید به فیروزکوه بعد از سازمان تامین اجتماعی در سمت چپ جاده کنار یک پمپ بنزین یک دو راهی است که این دو راهی به سنگده می رسد، یعنی برای رسیدن به سنگده پس از وارد شدن به این دو راهی و گذشتن از روستاهای لمزر و بندلا به یک نگهبانی در کله می رسیم که جزء شرکت چوب فریم است. وقتی از این نگهبانی گذشتیم به سمت سنگده سرازیر میشویم. بعداز روستای ولیکبن به یک دوراهی دیگر برخورد می کنیم که سمت چپ به منطقه فریم می رسد و جاده مستقیم بعد ازگذشتن از روستاهای وزملا و درزیکلا به سنگده می رسد.از دو راهی پل سفید یعنی از پمپ بنزین تا سنگده ۲۵ کیلومتر راه است.
دومین مسیری که می توان از آن به سنگده رسید از جاده سد سلیمان تنگه است که بیشتر برای کسانی که از ساری می آیند و می خواهند از سد سلیمان تنگه نیز دیدن کنند، بهترین مسیر است. در این مسیر بعد از اینکه از ساری به محمد آباد یعنی همان فریم شهر رسیدید باید از روستای مجی و بعد از از روستاهای دادکلا و سود کلا عبور کنید تا به سنگده برسید.
سومین راه که کم تردد ترین راه است مسیری است که بعد از رسیدن به فریم شهر باید از روستاهای پاچی و میانا گذشت و چون جاده آسفالت نیست کمتر از آن استفاده می شود.
در کل بهترین مسیر برای عزیزانی که از تهران و قائم شهر و سواد کوه به سنگده حرکت می کنند مسیری است که از پل سفید می آید. بهترین مسیر برای کسانی که از ساری می آیند و می خواهند از سد سلیمان تنگه دیدن فرمایند مسیر گذشتن از فریم شهر است.
نظر شما