جزیره ابوموسی آب و هوای مرطوب و گرم ‌تری دارد. این جزیره فاقد آب و اراضی مناسب کشاورزی است، بیشتر مردم بومی به صید ماهی اشتغال دارند. این جزیره از خوش ‌آب ‌و هواترین مناطق خلیج ‌فارس محسوب می‌شود.

ابوموسی جنوبی‌ترین جزیره خلیج فارس

به گزارش سلام نو به نقل از تریپ یار، جزیره ابوموسی جنوبی ‌ترین جزیره ایرانی آب ‌های خلیج ‌فارس است. این جزیره از خوش ‌آب ‌و هواترین مناطق خلیج‌ فارس محسوب می‌ شود و انواع گیاهان و جانوران دریایی در ساحل آن به چشم می ‌خورد. جزیره ابوموسی در سال ۱۳۹۱ با هدف افزایش گردشگر توسط دولت ایران، «منطقه نمونه گردشگری» اعلام شد. شفافیت آب خلیج فارس در ساحل ابوموسی به حدی است که ماهی های آکواریومی و مرجان های آن نیز از کنار ساحل و موج شکن ها به طور واضح دیده می شوند و این خود جاذبه اصلی جزیره به شمار می آید.

ابوموسی جنوبی‌ترین جزیره خلیج فارس

شهرستان ابوموسی از شهرستان‌های استان هرمزگان در جنوب ایران است و مرکز آن شهر ابوموسی است. این جزیره در ۲۲۲ کیلومتری بندرعباس و در ۷۵ کیلومتری بندر لنگه، در ۶۰ کیلومتری شمال امارت شارجه در امارات متحده عربی واقع شده‌ و ۱۶۰ کیلومتر از تنگه هرمز فاصله دارد. جزیره ابوموسی آب و هوای مرطوب و گرم ‌تری دارد. این جزیره فاقد آب و اراضی مناسب کشاورزی است، بیشتر مردم بومی به صید ماهی اشتغال دارند. این جزیره از خوش ‌آب ‌و هواترین مناطق خلیج ‌فارس محسوب می ‌شود و انواع گیاهان و جانوران دریایی در ساحل آن به چشم می ‌خورد. مرتفع ترین نقطه آن کوه «حلوا» که ۱۱۰ متر از سطح دریا بلندتر است.

ابوموسی جنوبی‌ترین جزیره خلیج فارس

اکنون در جزیره ابوموسی مهمانسراهای متعددی وجود دارد که جوابگوی مهمانان نهادهای دولتی است اما همان نهادها می توانند این مهمانسراها را در اختیار گردشگران قرار دهند. غیر از بحث اقامت، تنها سالن پذیرایی جزیره، رستوران کوچکی با ظرفیت حدود سی نفر است که اکنون به اهالی جزیره خدمات می دهد. پلاژ و پارک بازی کودکان از دیگر فضاهای تفریحی این جزیره است. ساحل سفید رنگ و آبی و پرنده های مهاجر جزیره شاید به گفته کسانی که به دنبال آرامش اند جای مناسبی باشد اما افسون جزیره تنها سکوت و آرامش آن نیست بلکه گونه‌هایی از حیات وحش نیز از جاذبه ‌های این جزیره محسوب می شوند. بر اساس یافته های اداره محیط زیست استان هرمزگان سواحل ماسه ای این جزیره محل تخمگذاری لاک پشتان دریایی است. در بخش دیگری از جزیره نیز صخره ای وجود دارد که پرستوهای دریایی پشت تیره و گونه سفید بر روی آن تخمگذاری می کنند. در تنب بزرگ خارپشت بیابانی وجود دارد و در تنب کوچک گزارشهایی از تخمگذاری پرنده نوک سرخ دریایی وجود دارد.

https://fa.tripyar.com/uploads/picture/3271/abu_musa_island_.jpg

شفافیت آب خلیج فارس در ساحل ابوموسی هم به حدی است که ماهی های آکواریومی و مرجان های آن نیز از کنار ساحل و موج شکن ها به طور واضح دیده می شوند و این خود جاذبه دیگر جزیره به شمار می آید. جزیره، پستاندارانی از جمله خرگوش، خدنگ بزرگ و پرنده های مهاجر زیادی دارد اما تا کنون حیات وحش آن را بررسی نکرده اند. عمر این جزیره بنا به مطالعات تاریخی به هزار سال قبل از میلاد می رسد. این جزیره از اواسط هزاره دوم چندین دوره تاریخی از جمله اشکانیان، سلوکیان، سلجوقیان و آل بویه را به خود دیده است.

ابوموسی جنوبی‌ترین جزیره خلیج فارس

کد خبرنگار: ۲۵
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***