به گزارش سلام نو به نقل از تریپ یار، روستای سنگان، روستایی کوهستانی و بسیار زیبا در مسیر جاده کن، شمال غربی تهران و کمی بالاتر از سولقان بوده و دارای امامزاده و آبشاری زیبا است. دره سنگان یکی از دره های پر آب منطقه است.
کمتر آبشاری را می توان یافت که همچون «سنگان» در بهار پر آب باشند و در زمستان هم وقتی یخ می زند، برای یخ نوردان دیواره ای یخی بسازد. بهار که از راه می رسد این آبشار پنجاه متری استان تهران از خواب زمستانی بیدار می شود؛ آبشاری که از ذوب شدن یخچال های قله هایی مثل «چشمه شاهی» و «پهنه حصار» یکی از آبشارهای سرد و پر آب دماوند است.
دره سنگان یکی از دره های پر آب منطقه است. مسیر دسترسی به روستا و آبشار سنگان از طریق جاده کن در شمال غرب تهران می باشد. رفتن به این آبشار در تمام فصول سال زیبایی های خاص خود را دارد. آبشار سنگان همانگونه که از اسمش پیداست، در یک منطقه سنگی قرار گرفته است. از روستای سنگان تا آبشار سنگان مسیری کوهستانی به طول حدود ۵ کیلومتر پیش رو دارید که در شرایط زمستان و برف کوبی حدود ۳ ساعت زمان نیاز خواهد داشت...
کوه های دزد سیاسر، بند بارو، پشت بند، سیاسنگ، گردنه لشکرک و دره های وی یک، ده پیران، در تک، گمک، لرتان و دشت قاضی نیز در اطراف سنگان قرار دارند. رودخانه سنگان از کنار روستا عبور می کند. مشاغل عمده مردم مجموعه روستایی سنگان باغداری است. گردو، هلو، گیلاس، آلبالو و زردآلو از مهمترین محصولات باغی و سردرختی های سنگان است.
آبشار سنگان در لایه های سازند کرج به سن ائوسن ایجاد شده است. این آبشار ۲۵۷۵ متر از سطح دریا ارتفاع دارد و در شمال آن قله پهنه حصار واقع شده است.
مسیر دسترسی به روستا و آبشار سنگان از طریق جاده کن در شمال غرب تهران می باشد. رفتن به این آبشار در تمام فصول سال زیبایی های خاص خود را دارد. این آبشار، در زمستان با یخ زدن، شکلی بسیار زیبا به خود می گیرد.
حیوانات در زمستان گرسنه اند و چشم به دستان کوهنوردان دارند. تکه نانی باعث می شود تا مقصد شما را همراهی کنند!
دوستانی که در روزهای آفتابی زمستان برای دیدن آبشار تشریف می برند بسیار مراقب باشند و به هیچ وجه طولانی مدت نزدیک آبشار نمانند. گرمای هوا باعث آب شدن قسمت های بالایی شده و باعث سقوط قطعات بزرگ یخ به پایین می شود.
غار بیوک آقای سنگان در مجاورت آبشار سنگان که بخشی طبیعی است و بخشی دست ساز و توسط فردی به نام بیوک به عنوان پناهگاهی برای در امان ماندن کوهنوردان از سرما و خطرات دیگر ساخته شده است...
مسیر دسترسی
روستای سنگان که اسمش را به آبشارش هم داده، روستایی ییلاقی در استان تهران است که در جاده سولقان قرار دارد. برای رسیدن به سنگان، در جاده سولقان بعد از حدود ۱۰ کیلومتر و پیش از امامزاده داوود (ع)، تابلویی در سمت چپ جاده می بینید که راه رسیدن به روستای سنگان را نشان می دهد. به روستا که برسید تازه اول راه است؛ چون حدود ۳ ساعت پیاده روی تا آبشار دارید. باید به سمت امامزاده قاسم (ع) در انتهای روستا حرکت کنید و مسیر پاکوب را ادامه دهید تا آبشار کم کم پدیدار شود.
مسیر دسترسی به روستای سنگان از طریق جاده کن در شمال غرب تهران می باشد. این جاده همان جاده جدید امامزاده داود می با شد که با عبور از کن و روستای سولقان، دو راهی را سمت چپ و به سمت روستای سنگان پایین ادامه می دهیم. پس از پشت سر گذاشتن روستاهای سنگان پایین، سنگان نو و سنگان بالا به امامزاده قاسم می رسیم. از همین جا مسیر پیادهروی شروع میشود. از روستای سنگان تا آبشار سنگان مسیری کوهستانی به طول حدود ۵ کیلومتر پیش رو دارید که در شرایط زمستان و برف کوبی حدود ۳ ساعت زمان نیاز خواهد داشت.
نکته بسیار مهم: در فصل زمستان وسیله نقلیه خود را در جایی نزدیکی روستا پارک کنید و به هیچ وجه تا امامزاده را با ماشین نیایید. به دلیل سرمای هوا جاده پرشیب امامزاده در بعدازظهر خیلی زود یخ می زند و با تاریک شدن هوا، بالا آمدن از آن تقریبا غیرممکن می شود مگر این که خوش شانس باشید و کوهنوردان به دادتون برسند و بعد از یک ساعت تلاش شما و خانواده تون را از برف گیر شدن نجات دهند.
نظر شما