سلام نو-فاطمه عربزاده:جوانتر شدن و جوان ماندن رؤیایی است که انسان همواره به دنبال آن بوده است. تحقیقات در پی یافتن راهی برای جوان ماندن و جوان سازی دوباره پوست سالهاست که توسط محققان در حال انجام است. دانشمندان با انجام دادن تحقیقات بسیار زیاد و با انجام دادن آزمایشهای فراوان بر روی موجودات زنده توانستهاند برای رسیدن به این رویای شیرین موقیت هایی آر نیز کسب کنند، اما سؤال اساسی اینجاست که این تحقیقات تا چه حد موفقیت آمیز بودهاند و آیا تبلیغاتی که امروزه در سطح شبکههای اجتماعی و همچنین رایانه و تلویزیون شاهد آن هستیم واقعی هستند؟ آیا دانشمندان توانستهاند روند پیری را کند و یا متوقف کنند؟ با ما همراه باشید تا درباره جدیدترین تکنیکها و تحقیقاتی را که در زمینه پوست و جوان سازی انجام شدهاند صحبت کنیم.
رؤیا جوان شدن دوباره قدمتی به اندازه تاریخ بشریت دارد!
رویای جوان شدن دوباره قدمتی به اندازه تاریخ بشریت دارد. سنگ نوشتههایی که در مصر باستان پیدا شدهاند، مشخص شده که مصریان باستان به پوست و زیباییشان اهمیت بسیار میدادند و حتی از لوازم آرایشی مخصوص آن دوره برای حفاظت کردن از پوستشان استفاده میکردند. کیمیاگران مصری در زمانهای دور به دنبال پیدا کردن اکسیر جوانی به دستور ملکههای مصری بودند.
پوست انسان با گذشت زمان کهولت مییابد!
همانطور که می دانید با بالا رفتن سن، پوست شروع به پیر شدن و چروک شدن میکند، اما آیا درباره دلیل علمی آن چیزی میدانید؟ درپوست پروتئینهای کلاژن و الاستین مسؤلیت جوان سازی و جوان نگه داشتن پوست را به عهده دارند. افزایش سن که معمولا با ورزش نکردن، سیگار کشیدن و بیتحرکی همراه میشود روند پیری را تندتر میکند و سه لایه پوست یعنی اپیدرم، هیپودرم و هیپودر با سرعت بیشتری تحلیل مییابند. بخش روپوست قسمتی است که با چشم دیده میشود، لایه میانی پوست یا همان هیپودرم قسمتی است که سلولهای تولید کننده رو پوست را تولید میکنند. زیر پوست یا همان هیپودر از بافت پیوندی و بافت چربی تشکیل شده است که پوست را به لایه عضلانی زیرین متصل میکند. عضلات صورت هم بر روی استخوانها محکم شدهاند. جالب است که بدانید افزایش سن تمامی این لایهها و فرآیندها را تحت تأثیر قرار میدهد.
پیر شدن با این نشانهها قابل تشخیص است!
۱. چین و چروک: بروز چین و چروک یکی از اولین نشانههای پیر شدن پوست دست است. طبق تحقیقات انجام شده معمولا افراد پس از عبور کردن از دهه دوم زندگی و شروع ۳۰ سالگی شروع به پیر شدن میکنند. پوست از ۲۵ سالگی به بعد خطوط را تحت عنوان خطوط لبخند و یا خط اخم به خود میبیند که پس از سی سالگی این خطوط عمیقتر و به چین و چروک تبدیل میشوند.
۲. کاهش کلاژن سازی: اتفاق دیگری که برای پوست و لایههای زیرینش میافتد کم شدن سطح پروتئینهای کلاژن و الاستین ساز میشود که در نهایت منجر به شل شدن و افتادگی پوست در نواحی چانه، بینی، اطراف چشم و گونه میشوند.
۳. کاهش حجم: نشانه دیگر پیری از دست رفتن خاصیت انعطاف پذیری و کشسانی پوست است. هیالورونیک اسید جزو آن دسته اجزایی است که همانند یک سیمان فضای بین بافتی پوست را پر میکند و باعث شادابی پوست میشود. پس از طی شدن روندهای بالا شامل تغییراتی در همه لایههای پوست خواهید بود. لایه روی پوست به مرور خشک، تخت و حساستر از قبل نسبت به اشعه مضر خورشید میشود. لایه میانی پوست که پروتئینهای شاداب کننده و جوان کننده پوست را میساخت اکنون از کار افتاده شده و نمیتواند شادابی همیشگی پوست را تضمین کند.
۴. از بین رفتن بالشتکها چربی: در نهایت لایه سوم پوست یا هیپودرم که دارای بالشتکهای چربی است اکنون با کم شدن این بالشتکها یا پردههای چربی همراه میشود که در نهایت چین و چروکهای موجود در لایه اول عمیقتر میشوند و در نهایت پیری اتفاق می افتد.
خبر خوب در حوضه جوان سازی پوست!
خبر خوب درباره پیشرفتهای مربوط به حوزه جوانسازی پوست این است که به گزارش از گاردین، دانشمندان بریتانیایی توانستند با محدود کردن آثار پیری یک قدم نزدیکتر شوند. دانشمندان دانشگاه کمبریج توانستند سلولهای پوست یک زن ۵۳ ساله را به وضعیت پوست در ۲۳ سالگی برگردانند. این دانشمندان با استفاده از شیوه به عقب برگرداندن ساعت توانستند افراد را سی سال جوانتر کنند. این شیوه بر پایه تحقیقاتی است که در ۲۵ سال پیش برای شبیه سازی و به دنیا آوردن یک گوسفند در شهر ادینبرا واقع در اسکاتلند استفاده کردند.
نظر شما