به گزارش سلام نو، نقش شاپور نقش برجسته ای مربوط به دوره ساسانی است که در چهار کیلومتری جنوب داراب و در دامنه کوه پهنا نقش بسته است. این نقش برجسته بیانگر پیروزی شاپور اول بر امپراتوری روم است. این اثر در تاریخ ۱۲ اسفند ۱۳۱۵ با شمارهٔ ثبت ۲۶۷ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
این نگاره که در بالای چشمه آب و برکه ای پر از نی قرار دارد، بی درنگ پس از پیروزی شاپور یکم بر والرین امپراتور روم کنده کاری شده است. شاپور یکم به هنگام پیروزی بر والرین نزدیک ۶۳ سالگی بود.
در این سنگ نگاره که در آن پیروزی شاپور یکم شاه ساسانی بر امپراتوران روم نقش بسته است، شاپور سوار بر اسب به گونهای تمام رخ در میانه نگاره جای گرفته است و سه امپراتور و فرمانده رومی در جلوی او قرار دارند.
شاپور در این نگاره تاج همیشگی خود را بر سر ندارد، بلکه تاجی همانند تاج پدرش، اردشیر یکم بر سر نهاده است. پشت سر شاه هجده تن از بلندپایگان ساسانی ایستاده اند.
زیر پای اسب شاپور، یک امپراتور رومی به نام گوردیان سوم به زمین افتاده است که در کرانه فرات کشته شده است. دست چپ شاپور بر سر فیلیپ عرب (فیلیپوس) است که پس از مرگ گوردیان سوم (گوردیانوس) با نیم میلیون دینار صلح را از شاپور خرید.
پیمان صلح در سال ۲۴۴ میلادی بسته شد و امپراتور دیگر در این نقش برجسته، والرین امپراتور روم است که در سال ۲۶۰ میلادی در نبرد ادسا اسیر شاپور شده است.
منبع: تریپ یار
نظر شما