به گزارش سلام نو به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان؛ اورنگ ایلامی امروز در نشست خبری با بیان اینکه داروهای ضد ویروسی خوبی برای درمان بیماران مبتلا به HIV وجود دارد که زنجیره انتقال را متوقف میکند، گفت: HIV یک بیماری نیست بلکه مشمول یک طیف بیماری است و فرد مبتلا، مستعد عفونتها و سرطانهای فرصت طلب است.
او افزود: برای درمان این ویروس، درمانهای سرکوب گر داریم که طول عمر را افزایش و راه انتقال را متوقف میکنند. البته با تکنولوژی هوش مصنوعی امید میرود که واکسن هم تولید شود.
ایلامی گفت: ۳۹.۹ میلیون نفر مبتلا به ویروس HIV در دنیا داریم که در سالی که گذشت ۱.۳ میلیون نفر به مبتلایان این بیماری اضافه شدند.
او با بیان اینکه از این تعداد ۶۳۰ هزار نفر در سال میلادی گذشته فوت کردند، افزود: ۲۰۸۲ نفر مبتلا به این ویروس در فارس شناسایی شدهاند که ۱۵۹۶ نفر تحت درمان قرار دارند و ۱۱۸۸ نفر از آنها درمان موفقیت آمیز داشتهاند.
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز اضافه کرد: مرکز مشاوره و تست سریع HIV در شیراز داریم و درمان به صورت رایگان انجام میشود.
ایلامی تصریح کرد: برخی از بیماریها انگ اجتماعی محسوب میشوند که مختص ایران هم نیست و در کشورهای غربی هم وجود دارد. در این راستا مراجع علمی یک شاخص برای ارزیابی انگهای اجتماعی مشخص کردهاند که شامل پرسشنامهای است که بیش از ۴۰ سوال دارد و از صفر تا ۱۰۰ شماره گذاری میشود.
او ادامه داد: در کشورهای غربی حدود ۲۵ درصد از افراد به دلیل شرم و مسائل اجتماعی و نگاه مردم برای دریافت خدمات تشخیص و پیشگیری مراجعه نمیکنند. برنامه ریزی شده که این عدد در سال آینده به زیر ۱۹ درصد برسد. برنامه ما نیز این است که بیماران مبتلا به این بیماری شناسایی و نسبت به درمان تشویق شوند و حداقل ۹۰ درصد از بیماران تحت درمان قرار بگیرند.
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز تصریح کرد: یک فرد مبتلا به این بیماری میتواند زنجیرهای تصاعدی ایجاد کند.
ایلامی اضافه کرد: از زمان ورود میکروب به بدن تا مثبت شدن ۱۱ تا ۴۵ روز زمان میگذرد. این ویروس در بدو ورود به بدن همانند یک آنفولانزا خود را نشان میدهد.
او عنوان کرد: اعتیاد تزریقی و تماس جنسی به ترتیب شایعترین دلیل ابتلا به این بیماری در بین مبتلایان به HIV محسوب میشود که آمار ابتلا از طریق تماس جنسی در حال افزایش است.
به گفته سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، اکثر مبتلایان به HIV را مردان تشکیل میدهند.
ایلامی با اشاره به این موضوع که کتب علمی مشخصههای افراد پرخطر که در معرض ابتلا به این ویروس قرار دارند، را مشخص کرده است، گفت: کسانی که سوء مصرف مواد مخدر تزریقی دارند، شریکهای جنسی متعد دارند، افرادی که به روشهای غیربهداشتی تاتو و خالکوبی میکنند و کسانی که سوابق زندان متعدد دارند جزو افراد پرخطری محسوب میشوند که در معرض ابتلا به این ویروس قرار دارند.
نظر شما