وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: تا پایان فروردین ماه، اغلب دانشگاه‌ها آموزش حضوری را برای دانشجویان همه مقاطع تحصیلی از سر می‌گیرند.

کنکور برای کدام رشته‌ها حذف نمی‌شود؟

به گزارش سلام نو به نقل از ایرنا، محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درباره بازگشایی دانشگاه‌ها اظهار داشت: بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، آموزش حضوری دانشگاه‌ها باید از ۱۴ فروردین ماه آغاز می‌شد و تا پایان فروردین ماه اغلب دانشگاه‌ها برای همه مقاطع تحصیلی، آموزش حضوری را از سر می‌گیرند.

وی درباره دانشجویان تحصیلات تکمیلی خاطرنشان کرد: دانشجویان تحصیلات تکمیلی که عنوان پایان نامه‌ها و رساله‌های آن‌ها تصویب شده بود، پیش از آغاز آموزش حضوری، برای انجام تحقیقات خود در دانشگاه‌ها حضور داشتند، اما دانشجویان مقطع کارشناسی به صورت مجازی، آموزش خود را پیگیری می‌کردند.

زلفی گل با اشاره به فعالیت دوباره خوابگاه‌ها افزود: در این دو سال، خوابگاه‌های خصوصیِ برخی دانشگاه‌ها تغییر کاربری داده بود و در دسترس نبودند، اما با از سرگیری آموزش‌های حضوری، این خوابگاه‌ها به تدریج و با اندکی تاخیر در اختیار دانشجویان قرار داده شد.

وزیر علوم با بیان اینکه دانشجویان علاقه‌مند به حضور در دانشگاه‌ها هستند، گفت: اگر دانشگاهی به هر دلیلی آموزش حضوری را برای دانشجویان یک مقطع یا ورودی برگزار نکرد، دانشجویان درخواست حضوری شدن کلاس‌ها را مطرح کردند و جزو مطالبات آن‌ها بود.

به گفته وی، با حضوری شدن آموزش ها، روح به کالبد دانشگاه‌ها بازگشت.

فعالیت ۱۰ هزار هسته فناور

زلفی گل درباره شعار سال اظهار داشت: محور تحقق شعار سال، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است. دانشگاه‌ها باید برنامه‌های عملیاتی خود را برای تحقق شعار سال ارائه دهند و در این راستا ارزیابی می‌شوند.

وزیر علوم با بیان اینکه ۴۹ پارک و ۱۳۴ واحد فناور در کشور داریم، تاکید کرد: این پارک‌ها می‌توانند ایده‌های خود را به نوآوری تبدیل کنند و هسته‌های فناوری شکل بگیرد. توسعه مناطق نوآوری که شتابدهنده‌ها در آن مستقر هستند در اولویت برنامه‌های وزارت علوم قرار دارد.

زلفی گل ادامه داد: شتاب دهنده‌ها در ناحیه‌های نوآوری توسعه یافته اند، این شتابدهنده‌ها، واحدهایی هستند که مسیر تبدیل ایده به پدیده و تولید را تجربه کرده اند. این شتاب دهنده‌ها صاحبان ایده را جذب می‌کنند و آن‌ها را آموزش می‌دهند. همچنین ۱۰ هزار هسته فناور وجود دارد که ظرفیت تبدیل شدن به شرکت دانش‌بنیان دارند و می‌توانند از تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی استفاده کنند.

به گفته وی، وزارت علوم از افرادی که ایده خود را تبدیل به محصول و محصول دانش‌بنیان را تجاری‌سازی کنند با ارائه تسهیلات حمایت می‌کند.

رونمایی از نظام ایده‌ها در روز استاد و معلم

وزیر علوم در ادامه این گفت وگوی خبری با اشاره به رونمایی از نظام ایده‌ها و نیازها اظهار داشت: این نظام به زودی و در روز معلم و استاد که در اردیبهشت ماه قرار دارد، رونمایی می‌شود. نظام یاد شده همه نیازهای کشور را نمایه می‌کند و پژوهشگران می‌توانند طبق آن عمل کنند.

زلفی گل همچنین با اشاره به صندوق علوم، تحقیقات و فناوری خاطرنشان کرد: مجوز تاسیس صندوق علوم، تحقیقات و فناوری صادر شده و در قانون بودجه ۱۴۰۱ اعتبار اختصاص یافته است.

وی همچنین با بیان اینکه از فدراسیون سرآمدان علمی درخواست کردیم سرآمدان فناوری و نوآوری را شناسایی کنند، ادامه داد: این افراد مورد حمایت و تشویق وزارت علوم قرار می‌گیرند و جریان فناوری، تبدیل به ارزش می‌شود که این مهم نیاز به فرهنگ‌سازی دارد. در این راستا رسانه‌ها به ویژه صدا وسیما نقش مهمی دارند و این موضوع به دانش‌پذیری جامعه کمک می‌کند.

وزیر علوم درباره ایجاد نشدن شرایط شغلی در برخی رشته‌ها گفت: نگرانی نسبت به آینده و احتمال عدم اشتغال در برخی رشته‌ها موجب می‌شود که نخبگان مسیر تحصیل خود را تغییر دهند. در این زمینه برای حمایت و هدایت آنان نیاز به عزم فرابخشی است. با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری شیوه‌نامه‌ای تصویب می‌کنیم که مدال‌آوران المپیادها بورسیه تحصیلی شوند و زمینه جذب آن‌ها را در دانشگاه‌ها به عنوان هیات علمی فراهم کنیم.

کنکور رشته‌های پرطرفدار حذف نمی‌شود

زلفی گل درباره نحوه برگزاری کنکور تاکید کرد: کنکور برای رشته‌های پرطرفدار، حذف نمی‌شود. سوابق تحصیلی نمی‌تواند به تنهایی داوطلبان کنکور را ارزیابی کند. برای بیش از ۸۵ درصد رشته‌های دانشگاهی، پذیرش از طریق سوابق تحصیلی وجود دارد و اکنون در دانشگاه‌ها اعمال می‌شود.

وزیر علوم با بیان اینکه وزارت علوم مجری قانون است، خاطرنشان کرد: قانون سهمیه‌های کنکور را مشخص کرده و وزارت علوم بر اساس همین قانون‌ها عمل می‌کند. برخی انتقادات نسبت به تعدادی از سهمیه‌ها وجود دارد و فقط برخی جا به جایی‌ها انجام می‌شود که برای همه دانشجویان این امکان در نظر گرفته شده بود.

وی درباره شفافیت در مسائل آموزش عالی گفت: شفافیت در بخش‌های مختلف می‌تواند وجود داشته باشد، در بخش اداری در حال اجرای طرحی هستیم که هر نامه‌ای که یک ذی نفع به داخل ستاد وزارت علوم ارسال می‌کند، کدی برای او ارسال می‌شود که از طریق آن مراحل اداری نامه خود را پیگیری می‌کند.

به دانشجویان اجازه اشتباه کردن بدهیم

زلفی گل در ادامه درباره آزادی بیان دانشجویان در کرسی‌های آزاد اندیشی، تاکید کرد: بحث اصلی، میزان و درجه آزادی است. دانشجویان و نهادهای حاکمیتی باید یک درجه از این آزادی را در قالب قانون بپذیرند و به قانون احترام بگذارند؛ نهادهای حاکمیتی که روی شیوه مدیریت آزادی نظارت دارند باید با سعه صدر بیشتری موضوع را پیگیری کنند.

وی افزود: دانشجو در دانشگاه حق اشتباه کردن دارد و اگر در دانشگاه اشتباه نکند، کجا و چه زمانی اجازه دارد اشتباه کند؟ باید بپذیریم هزینه اشتباهات در دوران دانشجویی کمترین مقدار ممکن باشد. دانشجویان در سنی هستند که حساب و کتاب آینده را نمی‌کنند و صادقانه حرفی را که به ذهن شان می‌رسد، در قالب انتقاد یا پیشنهاد مطرح می‌کنند.

وزیر علوم گفت: دانشجویان، فرزندان ما هستند و باید نظرات شان را شفاف بگویند، تندی نکنیم و اجازه دهیم اشتباه کنند. این اشتباهات باعث می‌شود آن‌ها در آینده اشتباهات کمتری کنند. دانشجویان ما، افراد باهوشی هستند و اگر ببینند این کرسی‌ها جنبه سوری دارند، با انگیزه در آن شرکت نمی‌کنند. از سوی دیگر باید روسای دانشگاه‌ها و معاونان فرهنگی را برای چگونه مدیریت کردن، آموزش دهیم. دانشجویان هم باید آموزش ببینند که چه اصولی را با چه ادبیاتی مطرح کنند تا این آزادی افزایش یابد.

جذب المپیادی‌ها در رشته‌های دارای مدال

وزیر علوم در بخش دیگری از سخنان خود درباره آن دسته از دانشجویان مدال آور و المپیادی که رشته خود را رها کرده و به دنبال رشته‌های دارای بازار کار می‌روند، اظهار کرد: به این دانشجویان حق می‌دهم؛ هر دانشجویی که جزو استعدادهای برتر است، به فکر آینده خود بوده و در رشته‌ای تحصیل می‌کند که برای پیدا کردن شغل مناسب با مشکل کمتری مواجه شود.

وی بیان کرد: مدال آوران به دلیل نگرانی نسبت به آینده، تصمیم به ترک رشته خود و تحصیل در رشته دارای بازار کار بهتری می‌گیرند. بر اساس رایزنی با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، آیین نامه‌ای تصویب می‌کنیم که المپیادی‌ها را در همان رشته‌ای که مدال کسب کرده‌اند، بورسیه کنیم.

زلفی گل خاطرنشان کرد: همچنین، وزارت علوم از طریق هیأت اجرایی جذب هیأت علمی، فرد را به عنوان عضو هیأت علمی در همان رشته مدال آور جذب می‌کند. شرط مهم این است که افراد همچنان وضعیت علمی خود را در حد مطلوب حفظ کنند.

به گفته وی، با طراحی شیوه نامه‌ای، این تضمین را می‌دهیم که دانشجویان توانمند در رشته‌های علوم انسانی و علوم پایه همچنین دیگر رشته‌های المپیادی، نگرانی بابت آینده شغلی خود نداشته باشند.

کد خبرنگار: ۱۴
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***