رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری گفت: احداث دو پارک ۱۹۰۰ هکتاری در عراق طراحی شده است و امیدواریم امسال وارد فاز اجرایی شود البته آغاز این اقدام بسیار بستگی به توافقات و رایزنی‌های دو کشور دارد.

دو پارک جنگلی برای رفاه زائرین اربعین احداث می‌شود

به گزارش سلام نو به نقل از ایسنا، رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور از ایجاد دو پارک در مرز ایران و عراق در مسیر زایران اربعین به منظور کنترل ریزگردها خبر داد.

۲۳ فروردین ۱۴۰۱ رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری از ایجاد دو پارک جنگلی بزرگ در مسیر اربعین بین ایران و عراق خبر داد و گفت:این پارک‌ها برای ایجاد رفاه زائرین و کنترل ریزگردها احداث می‌شوند.

مسعود منصور درباره پروژه سیدالشهدا اظهار کرد: بخشی از این طرح در عراق و در مسیر زوار اربعین و بخشی دیگر از ان در ایران قرار دارد. طبق پیش‌بینی‌های انجام شده  ۱۵هزار هکتار جنگلکاری درون ایران و ۱۵ هزار هکتار جنگلکاری در عراق انجام می‌شود که ۸۲ کیلومتر از طول آن در داخل عراق طراحی شده است و در دو طرف جاده و در  ۲ ستون ۵ ردیفه نهالکاری انجام خواهد شد.

وی افزود:قبل از  شیوع کرونا ۱۵ کیلومتر از این طرح اجرا شد اما در دو سال اخیر به خاطر شرایط کرونایی کار جدیدی انجام نشده است. امیدواریم که دستگاه‌های ذیربط همچون وزارت کشور برای تکمیل این پروژه همکاری کنند.چراکه فقط محیط زیست در این زمینه مسئول نیست و بسیاری از سازمان‌های دیگر هم مسئولیت دارند.

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری ادامه داد: احداث دو پارک ۱۹۰۰ هکتاری در عراق  طراحی شده است و امیدواریم امسال وارد فاز اجرایی شود البته آغاز این اقدام بسیار بستگی به توافقات و رایزنی‌های دو کشور دارد.

وی با بیان اینکه این اقدام دو هدف را دنبال می کند،اظهار کرد:هدف اول توسعه فضای سبز و کنترل ریزگردها است و هدف دوم که ارزش بسیار زیادی دارد این است که این پارک در مسیر زوار امام حسین (ع) است و امیدواریم که وزارت کشور و سایر دستگاه ها و وزارت امورخارجه کشور عراق هم همکاری کنند تا برنامه تدوین شده اجرا شود.

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری در پاسخ به این سوال ایسنا که چه گونه‌هایی در این پارک ها کاشته خواهد شد؟گفت: برپایه فنی تصمیم‌گیری می‌شود که چه نهالی برای چه محیطی مناسب است بنابراین در بخشی از این اراضی اکالیپتوس، در بخشی گیاه آکاسیا و در بخشی دیگر یک گونه کهور - که در عرصه‌های بیابانی و مایل به خشک کاشته می‌شود و با شرایط کم آبی سازگار است - کاشته خواهد شد.

منصور در پایان تصریح کرد: وظیفه تامین و تولید نهال‌ها را ما تقبل کرده‌ایم و در نهالستان شهرستان مهران تولید می‌شوند و چاله‌کنی و کاشت و مراقبت هم با مشارکت عراق انجام خواهد شد و به طور کلی در هر هکتار ۱۵۰ اصله نهال کاشته می‌شود.

کد خبرنگار: ۱۴
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***