به گزارش سلام نو به نقل از ایسنا، خستگی مداوم، دشواری در تنفس حتی هنگام بالا رفتن از پلهها، اختلال خواب، اضطراب و افسردگی، احساس فشار یا درد در قفسه سینه، درد مفاصل یا عضلات، "مه مغزی" و حتی سرفههای مداوم، همه از جمله مشکلات آزاردهندهای هستند که شاید این روزها هرازگاهی از برخی افراد بشنوید که مدتی است با آنها دست به گریبانند و از طولانی شدنِ این علائم جسمی یا روانی حتی پس از درمان، شکایت دارند.
در حالیکه بسیاری از کشورها در هفتههای اخیر اقدام به کاهش محدودیتهای کرونایی کردهاند و اکثر متخصصان علوم پزشکی در شرایط کنونی معتقدند که واکسن، عملکرد امیدبخشی در مهار کووید داشته اما این روزها شماری از افرادی که سابقه ابتلا به این عفونت ویروسیِ سرسخت را داشتهاند، با عارضهای ناخوشایند و آزاردهنده موسوم به "کووید طولانی" یا "لانگ کووید" دست و پنجه نرم میکنند.
اگرچه بیشتر افرادی که به کووید-۱۹ مبتلا میشوند، معمولا پس از طی دوره بیماری بهبود مییابند اما در برخی اشخاص، عوارش و پیامدهای ابتلا به این عفونت ویروسی میتواند هفتهها یا حتی ماهها ادامه داشته باشد و برخی ممکن است برای مدتی، دورههایی متناوب از بهبودی و تشدید دوباره علائم را تجربه کنند.
مرکز کنترل و پیشگیری از امراضِ آمریکا (CDC) در همین رابطه اعلام کرده است که بر اساس تخمین ها، کووید طولانی ۲۳ میلیون آمریکایی را تحت تأثیر قرار داده و این در حالی است که برخی متخصصان معتقدند این آمار حتی بیشتر هم هست.
این مرکز همچنین اعلام کرد: اگرچه اکثر افراد مبتلا به کووید-۱۹ در عرض چند هفته پس از ابتلا به این بیماری بهبود مییابند اما برخی از افراد، شرایط متفاوتی را تجربه می کنند. این شرایط شامل طیف وسیعی از مشکلات سلامتی جدید، بازگشتی یا مداوم است که افراد ممکن است چهار هفته یا حتی بیشتر و تا ماهها پس از اولین نوبتِ آلوده شدن به ویروسی که عامل ابتلا به بیماری کووید۱۹ بوده، تجربه کنند.
به گزارش پایگاه خبری "ایت دیس" در ادامه به چند یافته جدید و مهم درباره کووید طولانی میپردازیم.
چگونه میتوان از کووید طولانی جلوگیری کرد؟
مرکز کنترل و پیشگیری از امراض آمریکا توصیه می کند که بهترین راه برای جلوگیری از ابتلا به کووید طولانی، عدم ابتلا به بیماری کووید۱۹ بوده و این به معنای تزریق بهروز و به موقع واکسنهای کرونا و دٌزهای یادآور آن است.
دکتر "والنسکی"، مدیر مرکز کنترل و پیشگیری از امراض آمریکا در این باره گفت: اگر واجد شرایط دریافت دٌز یادآور واکسن کرونا هستید و آن را دریافت نکرده اید، بهروز نیستید و می بایست این واکسن را دریافت کنید.
برخی جوامع خاص بیشتر تحت تأثیر کووید طولانی قرار می گیرند
دکتر والنسکی میگوید: ما در مورد بیماریهای عفونی مدتهاست میدانیم که این بیماریها جایی بیشتر شیوع پیدا می کنند که ثروت کم و فقر وجود داشته و دسترسی ها نیز محدود است.
این متخصص اظهار کرد که ما این را در مورد کووید طولانی نیز مشاهده خواهیم کرد. کسانی که بیشتر به این بیماری مبتلا شده بودند، دسترسی کمتری به مراقبت های بهداشتی و شرایط بهداشت عمومی داشتند. اگر ما عدالتِ سلامت بیشتری در این کشورها داشتیم، فکر میکنم همه ما سالمتر میبودیم و میتوانستیم بهتر با [پاندمی بعدی] مقابله کنیم.
کووید طولانی بر کودکان نیز تأثیر می گذارد
در حالی که بیماری کووید۱۹ به اندازه بزرگسالان بر کودکان تأثیر نمی گذارد، اما کودکان همچنان می توانند کووید طولانی را تجربه کنند.
به گفته یکی از متخصصان، اکنون شواهد واضحی وجود دارد که نشان میدهد تعدادی از کودکان هستند که علائم کووید طولانی دارند و علائم آنها نیز تا حدودی شبیه به بزرگسالان است.
این متخصص همچنین افزود که کودکان از خستگی و مشکل در تمرکز هم شکایت می کنند. همچنین بی خوابی نیز یکی از علائم دیگری است که کودکان مبتلا به کووید طولانی آن را گزارش کرده اند. ممکن است علائم ابتلا به کووید طولانی در کودکان و بزرگسالان مشابه باشد اما تفاوت اصلی این است که تعداد بیماران مبتلا در کودکان کمتر است و اکثر این علائم نیز در عرض چند ماه از بین می روند.
زنان بیشتر در معرض ابتلا به کووید طولانی هستند
متخصصان خاطر نشان می کنند که به نظر می رسد کووید طولانی زنان را بیشتر از مردان تحت تأثیر قرار می دهد.
یک متخصص در این باره گفت: مطالعات اخیر نشان داده است که درصد زنان مبتلا به سندرم کووید طولانی نسبت به مردان افزایش یافته است و این مسئله تنها مختص دنیای غرب نیست و در سراسر آسیا، اروپا و آمریکا نیز دیده شده است.
به گفته وی زنان عمدتا میانسال بیشتر از مردان به کووید طولانی مبتلا می شوند با این حال، ما می بایست بیشتر روی این موضوع خاص تمرکز کنیم تا تفاوت دقیق را بین زنان و مردان در این مورد تشخیص دهیم.
علائم کووید طولانی چیست؟
بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از امراض آمریکا، معمولترین علائم ابتلا به کووید طولانی به شرح زیر است:
مشکل در تنفس یا تنگی نفس، خستگی، علائمی که پس از فعالیتهای فیزیکی یا ذهنی بدتر میشوند، مشکل در فکر کردن یا تمرکز کردن (که گاهی اوقات به عنوان "مه مغزی" شناخته میشود)، سرفه، درد قفسه سینه یا معده، سردرد، تپش قلب، درد مفاصل یا عضله، احساس سوزن سوزن شدن، اسهال، مشکلات خواب، تب، سرگیجه در هنگام ایستادن (سبکی سر)، راش (ضایعه پوستی)، تغییرات خلق و خو، تغییر در حس بویایی یا چشایی، تغییرات در چرخه های قاعدگی.
چگونه در بیرون از منزل ایمن بمانیم؟
با رعایت کردن اصول بهداشت عمومی می توان به این بیماری همه گیر پایان داد.
به منظور محافظت از زندگی خود و دیگران، تزریق واکسن ها یا دٌزهای یادآور آن ها می بایست در اسرع وقت انجام شود.
در مناطقی که نرخ واکسیناسیون پایینی دارد از ماسک های N۹۵ استفاده شود.
در صورت عدم ضرورت سفر نکرد.
- فاصله اجتماعی را رعایت کرده و از ازدحام حتیالامکان دوری کرد.
- و بهداشت دستها را نیز رعایت کرد.
نظر شما