آب این آبشار از طریق ارتفاعات میشو تأمین می‌شود. این آبشار در فصول پربارش از آب بیشتری برخوردار است. مناظر اطراف آن با چشم‌انداز زیبا و بی‌نظیر از جاذبه‌های طبیعی استان آذربایجان شرقی است.

سرکند دیزج آبشاری نه چندان مرتفع در شبستر

به گزارش سلام نو،  استان آذربایجان‌شرقی از نظر جاذبه های تاریخی و گردشگری بسیار غنی است. جاذبه های طبیعی این استان بویژه نواحی جنگلی ارسباران، جاذبه های طبیعت مرند و شبستر و دیگر نقاط استان بسیار چشمگیر بوده و سالانه گردشگران بسیاری راهی این استان خوش آب و هوا در فصل تابستان میشوند تا از هوای معتدل کوهستانی آن در تابستان تنی خنک کرده و سیاحتی کرده باشند.

اینک آبشار سرکند دیزج از توابع شهرستان شبستر را مورد توجه قرار داده ایم.

شایان ذکر است که آبشار «سرکند دیزج» به شماره ۲۳۴ در فهرست آثار طبیعی کشور به ثبت ملی رسیده است.

آبشار سرکند دیزج شبستر (۱۴۰۰)|تمام اطلاعات موردنیاز برای سفر

آبشار نه چندان مرتفع سرکند دیزج که به آبشار شبستر نیز معروف می‌باشد، در دهستان میشوی جنوبی در فاصله ۲ کیلومتری روستای سرکند دیزج شبستر قرار دارد. آب این آبشار از طریق ارتفاعات میشو تأمین می‌شود. این آبشار در فصول پربارش از آب بیشتری برخوردار است. مناظر اطراف آن با چشم‌انداز زیبا و بی‌نظیر از جاذبه‌های طبیعی استان آذربایجان شرقی است.

مساحت آن ۳۰۰ متر مربع بوده و در غرب کوه‌های میشاب و ۱۵ کیلومتری غرب شهر صوفیان و در منطقه‌ای کوهستانی واقع شده‌است. 

بخش صوفیان یکی از بخش‌های تابعه شهرستان شبستر در استان آذربایجان شرقی در شمال غربی ایران است.

بخش صوفیان شامل ۳ دهستان به نامهای رودقات به مرکزیت روستای امند ودهستان میشوجنوبی به مرکزیت روستای نعمت الله ودهستان چله خانه به مرکزیت روستای چله‌ خانه علیا است.

آبشار «سرکند دیزج» به شماره ۲۳۴ در فهرست آثار طبیعی کشور به ثبت ملی رسیده است.

آبشار سرکند دیزج شبستر

مسیر دسترسی از روستای سرکند:

وقتی از تبریز بطرف صوفیان در حرکت هستیم وقتی به صوفیان رسیدیم دراولین چهار راه به سمت چپ میپیچیم  بعد از اینکه از صوفیان  بطرف   شبستر خارج میشیم نزدیک به ۲۰ دقیقه بعد ما به تابلوی روستای سرکند که در طرف راست جاده هست میرسیم وراه خودمون رو تا رسیدن به روستا ادامه میدیم وقتی به این روستا رسیدیم در انتهای روستا مسجدی وجود داره  که از راهنمایی های خوب این مسیرهست راهمون رو از جاده خاکی کنار مسجد تا رسیدن به انتهای جاده که دامنه یک تپه هست ادامه میدیم بعد ما حدود ۴۰ دقیقه راهپیمایی تا اولین آبشار رو پیش رو داریم. اولین آبشار در شکاف دره ای قرار داره که آب رودخونه از اونجا جاری میشه در ابتدای این دره دو راهی دیده میشه که یکی از انها بطرف بالای آبشاز ادامه داره ودیگری بطرف داخل شکاف دره راهه که بطرف دره هست بعدار عبور از یک سنگ نسبتا بزرگ به ابشار اول میرسه. ولی راه دومی که بطرف بالای آبشار  اول ادامه داره واگر این شیب رو بطرف بالای اون ادامه بدیم ما به بالای آبشار اول میرسیم. اگر این مسیر رو در جهت رودخونه ادامه بدیم در حدود ۵۰ دقیقه بعد ما به آبشار دوم سرکند میرسیم که تقریبا منظره آسیاب خرابه جلفا رو داره و این مسیر از کمر کوهها تا رسیدن به آبشار رو باید ادامه بدیم. از کنار این آبشار که بطرف بالای آن حرکت کنیم وراهمون رو در مسیر رودخونه ادامه بدیم ما به آبشار سوم میرسیم ما این مسیر رو کمی مایل به راست ادامه دادیم تا بعداز بالا رفتن از یک کوه با شیب نسبتا تند به ارتفاعات دره سیوان میرسیم که دیدن این دره نیز خالی از لطف نیست. مسیر آبشار سوم تا دره سیوان را با یک راهنما آشنا با مسیر رو پیشنهاد میکنم.

منبع: تریپ یار

کد خبرنگار: ۲۵
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***