به گزارش سلام نو به نقل از ایرنا، سخنگوی آموزش و پرورش گفت: تغییرات کتب درسی دانشآموزان در سه قالب محتوا، برنامه درسی و بستههای آموزشی از سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ اجرا میشود.
صادق ستاری فرد درباره تغییرات در کتابهای درسی دانش آموزان افزود: کتب درسی دانش آموزان برای مهرماه سال ۱۴۰۱ آماده شده است و تغییرات در کتابها برای سال تحصیلی بعدی یعنی سال ۱۴۰۳-۱۴۰۲ انجام میشود.
وی با بیان اینکه از مهر ماه ۱۴۰۱ بسته های آموزشی چند رسانه ای با عنوان برنامه های مکمل درسی در اختیار دانش آموزان قرار می گیرد، اظهارداشت: همچنین محتوای کتابهای درسی، بسته های آموزشی چندرسانه ای و هم برنامه درسی در سال ۱۴۰۳-۱۴۰۲ برای دانش آموزان با تغییراتی همراه است.
سخنگوی آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: به طور کلی محتوا در سه قالب کتب درسی، برنامه درسی و هم بسته های آموزشی چند رسانه ای به عنوان مکمل و محتوای رسمی از طریق بستر مجازی در اختیار دانش آموزان قرار می گیرد تا به این واسطه مطالبه و دغدغه مدنظر رهبری را پوشش دهیم.
ستاری فرد با بیان اینکه سازمان پژوهش و برنامه ریزی درسی متولی کار تغییرات در کتاب های درسی است، عنوان کرد: این سازمان کار را در قالب کارگروههایی آغاز کرده و پس از انجام و تصویب تغییرات، نتایج را اعلام می کنیم.
استفاده از ظرفیت نخبگان در تغییرات کتاب های درسی
وی ادامه داد: شورای تالیف سازمان پژوهش در هر درس و همه ساحتها با همکاری و استفاده از ظرفیت پژوهشگران و نخبگان در وزارت آموزش و پرورش، ظرفیت های دانشگاهها، پژوهشگاه و مطالعات آموزش و پرورش و ظرفیت در اختیار سایر دستگاه ها مانند وزارت علوم و وزارت بهداشت و پژوهشکده های وابسته به دستگاه های اجرایی و همه نخبگان عرصه تعلیم و تربیت برای گنجاندن محتوای مناسب در کتاب های درسی تلاش می کند.
سخنگوی آموزش و پرورش یادآورشد: تغییرات محتوای کتاب درسی به منظور شکوفایی استعداد دانش آموزان و رفع نیازهای امروز و آینده دانش آموزان انجام می شود و دراختیار آنها قرار میگیرد.
بعضی مطالب در برنامه درسی کنونی، صرفاً محفوظاتی است که بدون هیچ سودی برای حال یا آینده دانشآموزان به ذهن آنها سرازیر میشود که باید این موارد شناسایی و از آموزشها حذف شود
رهبر معظم انقلاب ۲۱ اردیبهشت ماه در دیدار با جمعی از معلمان به مناسبت روز معلم وزارت آموزشوپرورش را به تفکیک «علم نافع» از «علم غیرنافع» در برنامه درسی دانشآموزان توصیه کردند و فرمودند: علم نافع علمی است که استعدادهای نوجوان و جوان را شکوفا میکند و با سرمایهسازی برای آینده او، موجب پیشرفت و تعالی کشور میشود.
رهبر معظم انقلاب در این زمینه افزودند: بعضی مطالب در برنامه درسی کنونی، صرفاً محفوظاتی است که بدون هیچ سودی برای حال یا آینده دانشآموزان به ذهن آنها سرازیر میشود که باید این موارد شناسایی و از آموزشها حذف شود.
حضرت آیتالله خامنهای با تأکید بر اختصاص ساعاتی به آموزشهای مهارتی بهجای مطالب غیرنافع گفتند: مسائلی همچون سبک زندگی اسلامی، تعاون و همکاری اجتماعی، مطالعه و تحقیق، فعالیتهای جهادی، مبارزه با آسیبهای اجتماعی و نظم و قانونگرایی از جمله مهارتهایی است که باید در مدرسه آموزش داده، و از دوران کودکی و نوجوانی در افراد نهادینه شود.
نظر شما