به گزارش سلام نو، منطقه نمونه گردشگری کاکارضا یکی از مناطق پربازدید شهرستان سلسله در استان لرستان است که به دلیل قرارگیری جاذبه های طبیعی و تاریخی در این منطقه و عبور رود زیبای "ولم" ، همواره پذیرای گردشگران بسیار از سراسر استان و کشور است. این منطقه به واسطه داشتن زیبایی های طبیعی و جنگل های بلوط در اطراف رودخانه به عنوان تفرجگاه عمومی مورداستفاده قرار می گیرد. تمام زمین های کشاورزی اطراف روستا دارای باغات میوه سرسبز از قبیل سیب، گلابی، آلو و گردو هستند که زیبایی خاصی را به این منطقه بخشیده اند.
منطقه نمونه گردشگری "کاکارضا" در شهرستان سلسله به دلیل داشتن جاذبه های گردشگری طبیعی و تاریخی و قرارگیری بر سر مسیر ارتباطی شهرهای غربی، یکی از مناطق منحصر به فرد و پربازدید لرستان محسوب می شود. در دل دره کاکارضا درختان زیبای بلوط، گیاهان دارویی، باغات میوه و کشتزارهایی خودنمایی می کند که شکوه و زیبایی این منطقه را دوچندان می کند. در این منطقه سراب های متعددی مانند سراب "وزم"، "گل هو"، "مرن درژ"، "وناو" و" انجیر" وجود دارد و از همه مهمتر در دل منطقه گلهو،آبشاری پرشکوه و زیبا با ارتفاع تقریبی ۲۰ متر در دامنه کوه های الشتر قرار دارد که به نام آبشار «گل هو» معروف است و در فصل بهار همزمان با بارش نعمت های الهی و جلوه گری زیبایی ها، پذیرای گردشگران و کوهنوردان بسیاری از سراسر استان و کشور است. دره هایی پرآب و طبیعت زیبای منطقه با درختان سرو و بلوط زیبایی این منطقه را صد چندان کرده است، به ویژه آنکه در طول مسیر، سیاه چادرها و رمه های بزرگ عشایر هم دیده می شوند که آغوش پر مهر زاگرس بر آنها گشوده است. روستاییان در بهار و تابستان رمه هایشان را به سیاه چادرها در دامان کوه و دمن می برند و بار دیگر در پاییز به روستا باز می گردند. زمین های کشاورزی اطراف روستا و باغ های میوه مانند سیب، گلابی، آلو، زرشک و گردو زیبایی خاصی را به این منطقه بخشیده است.
رودخانه پرآب این روستا با طول ۹۰ کیلومتر دوستدار همیشگی درختان بلوطی است که در طی مسیر او را همراهی می کنند. این رود از عوامل مؤثر طبیعی در این منطقه است که از دهستان قائد رحمت در ۵۷ کیلومتری شرق خرم آباد سرچشمه گرفته و با همراه شدن با رود کهمان، رود کشکان را تشکیل می دهد که در انتها به رود بزرگ کرخه می ریزد. این منطقه در شمال شرق روستای کاکارضا و در دامنه کوه زرین مشت قرارگرفته و دارای دو سراب دائمی و یک سراب فصلی است.
سه پل تاریخی نیز در روستای کاکارضا بنامهای شاپوری، آذر و چله کش وجود دارد که در فهرست آثار ملی قرار دارد و مردمان دو طرف رود را به هم پیوند می دهد. از پل شاپوری (مربوط به دوران ساسانی) و چله کش تنها پایه هایشان باقی مانده است. قسمت های اصلی پل ۱۳۰ متری شاپوری از بین رفته و تنها بخش هایی از آن باقی مانده است. روزگاری این پل ارتفاعی بیش از ۳۰ متر داشته و از سنگ های برش خورده و ساروج ساخته شده است. پل آذر در جاده قدیمی خرمآباد به شهرستان سلسله قرار دارد و متعلق به دوره پهلوی اول است که معماری آن را به «یوسف فشنگچی» نسبت داده اند.
پلی سنگی که به دلیل قرار گرفتن در راه باستانی اهمیتی ویژه داشته و در دوره ای هم راهی به سوی الشتر فراهم می کرده اما امروز با چهار دهانه و طاق های رومی شکل گشوده به سوی سبزی و آب فقط ارتباط بین چند روستا را فراهم می کند. این پل تاریخی و زیبا به مرور زمان و بر اثر عبور گله های دامداران و فرسایش های طبیعی، دچار خرابی هایی شده بود که اخیرا توسط میراث فرهنگی مرمت شد.
کهمان، گلهو و کاکارضا، سه منطقه زیبا و خوش آب و هوا در شهرستان سلسله است که از سوی سازمان میراث فرهنگی به عنوان مناطق نمونه گردشگری در این شهرستان به ثبت رسیده و هرسال در فصول گردشگری پذیرای بسیاری از گردشگران هستند.
منبع: تریپ یار
نظر شما