به گزارش سلام نو، بندر شرفخانه از بنادر مهم دریاچه ارومیه است. این بندر در شهرستان شبستر استان آذربایجان شرقی واقع است و دارای آب و هوای معتدل و باغات سرسبز میوه است. از آثار تاریخی این بندر می توان به اسکله تال اشاره کرد. این اسکله با قدمت یکصد سال اکنون در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است. بندرشرفخانه دارای امکاناتی چون کمپ ساحلی، کشتیرانی و قایقرانی تفریحی، هتل پنج ستاره و دیگر امکانات معمول گردشگری است که هم اکنون با خشک شدن دریاچه ارومیه در حال اضمحلال بوده و رونقی ندارند.
شرفخانه بزرگترین بندر ساحلی دریاچه ارومیه است که در بخش مرکزی شهرستان شبستر واقع شده و رشته ای از راه آهن تبریز–جلفا که از صوفیان منشعب می شود به شرفخانه منتهی می شود. بندر شرفخانه در سال ۱۳۱۲ شمسی دارای شهرداری بوده و در حال حاضر جمعیت آن حدود ۲۵ هزار نفر است. فاصله آن از شهر شبستر ۲۰ کیلومتر و از شهر تبربز حدود ۹۰ کیلومتر است. این بندر در مسیر قطار تبریز- دیزج خلیل - شرفخانه - سلماس قرار دارد.
سالانه صدها هزار توریست داخلی و خارجی برای شنا و تفریح و استراحت در سواحل زیبا و مناظر دل انگیز به این بندر سفر میکردند و هزاران توریست طبی نیز از اقصی نقاط کشور و جهان برای درمان بیماریهای روماتیسم و بیماریهای زنان و پوستی و اعصاب و … میهمان این شهر میشدند. این تعداد مسافر نیز بدلیل خشک شدن دریاچه ارومیه در حال کاهش است. آب ولجن سواحل بندر شرفخانه دارای خواص معجزه آسای پزشکی است و علاوه بر درمان بیماریهای یادشده در تولید لوازم آرایشی و بهداشتی نیز کاربرد دارد.
بندرشرفخانه دارای امکاناتی چون کمپ ساحلی، قایقرانی تفریحی و حرفه ای، هتل پنج ستاره و دیگر امکانات معمول گردشگری بود که در زمان پرآبی دریاچه ارومیه بسیار رونق داشتند. همچنین قبلاً برای استفاده مسافرین، قایق های مسافربری وجود داشت. پس از خشکسالی های اخیر دریاچه ارومیه که حدود هشتاد درصد آن خشک شده است، بجای ساحل آبی کیلومترها کویر نمک دیده میشود و عملاً آبی وجود ندارد که قابل شنا یا قایق رانی باشد.
این بندر دارای ایستگاه راه آهن و همچنین اسکله برای رفت و آمد کشتی ها (نه چندان بزرگ) بود که بعد از خشک شدن دریاچه، عملا کاربردی ندارند. بندر شرفخانه به دنبال خشک شدن دریاچه ارومیه به گورستان کشی هایی بدل شده که تا چندی پیش موجب رونق این منطقه بودند.
منبع: تریپ یار
نظر شما