این روستا در دهستان کاوه‌ آهنگر در بخش مرکزی شهرستان چادگان جای دارد. برخی منابع، مشهد کاوه را به عنوانِ زادگاه کاوه ‌آهنگر می ‌شمارند. مقبره این اسطوره تاریخی در این روستا در نزدیکی زاینده ‌رود قرار دارد.

با آرامگاه کاوه آهنگر بیشتر آشنا شوید

« مشهد کاوه» از روستاهای شهرستان چادگان، بنا به عقیده ای زادگاه «کاوه آهنگر» است. آرامگاه کاوه آهنگر، شخصیت اسطوره ‌ای و حق ‌طلب شاهنامه فردوسی نیز در این روستا واقع شده است. این بنای تاریخی با هفتصد سال قدمت مورد توجه گردشگران است و در فهرست آثار ملی ایران به شماره ۳۲۱۱۹ به ثبت رسیده است.

با آرامگاه کاوه آهنگر بیشتر آشنا شوید

مشهد کاوه از روستاهای شهرستان چادگان در استان اصفهان است. این روستا در دهستان کاوه‌ آهنگر در بخش مرکزی شهرستان چادگان جای دارد. برخی منابع، مشهد کاوه را به عنوانِ زادگاه کاوه ‌آهنگر می ‌شمارند. مقبره این اسطوره تاریخی در این روستا در نزدیکی زاینده ‌رود قرار دارد. علاوه بر آرامگاه کاوه، قبر پسرش قارن و احتمالاً دخترش نیز در این روستا قرار دارد. این بنا مربوط به دوره ایلخانی و با قدمت ۷۰۰ سال از قدیمی ترین بناهای تاریخی برجای مانده در شهرستان چادگان است که توسط اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان مرمت شده است. این بنا دارای گنبدی منحصر به فرد دو پوسته ای و هشتی ورودی است. در داخل آرامگاه، همه جا تصاویر امامان دوازده گانه شیعه و زیارت نامه آنها و شعارهای مذهبی و اسلامی به چشم می خورد. در خارج از ضریح و در پای در و در میانه موزائیک ها، نشانه ای قرار دارد که به گفته سرایدار، قبرکاوه در این محل بوده در روی سنگ عباراتی ظاهراً به خط فارسی یا عربی نوشته شده که ناخوانا است. در داخل ضریح سه قبر دیگر نیز وجود دارد. قبر میانی که بلندتر و بزرگتر از بقیه است، بنا به گفته افراد محلی متعلق به پسر کاوه است که اگر این نظر درست باشد این قبر باید متعلق به کارن (قارن) پسر کاوه باشد که در شاهنامه فردوسی از او به نام «کارن کاوگان» نام برده می شود. مردم محل قبر سمت راست را متعلق به دختر کاوه می دانستند. از نوشته های نه چندان قدیمی روی سنگ قبر چنین برمی آمد که این قبر متعلق به دختر یکی از افراد سرشناس محلی بوده است و انتساب آن به دختر کاوه صحیح به نظر نمی رسید. کاوه آهنگر در تاریخ اساطیری ایران، شخصیت مهم و تأثیرگذاری است.

با آرامگاه کاوه آهنگر بیشتر آشنا شوید

ایرانیان، کاوه را بیش از فریدون و دیگر فرمانروایان شاهنامه می ‌شناسند. او آهنگری شجاع بود که روپوش ‌چرمین خود را بر سر نیزه زد و درفش آزادی‌ خواهی ایرانیان را برافراشت. «کاوه آهنگر» قهرمان اسطوره‌ ای ایران است که در برابر ظلم ضحاک، پادشاه وقت قیام کرد و او را به زیر کشید. ابیاتی از شاهنامه فردوسی در مورد کاوه چنین است:

خروشید و زد دست بر سر ز شاه            که شاها منم کاوهٔ دادخواه
یکی بی ‌زیان مرد آهنگرم                     ز شاه آتش آید همی بر سرم
تو شاهی و گر اژدها پیکری                 بباید بدین داستان داوری
که گر هفت کشور به شاهی تراست      چرا رنج و سختی همه بهر ماست
چو کاوه برون شد ز درگاه شاه             برو انجمن گشت بازارگاه
همی بر خروشید و فریاد خواند           جهان را سراسر سوی داد خواند

با آرامگاه کاوه آهنگر بیشتر آشنا شوید

از نکات جالب توجه این است که همه اهالی منطقه از پیر تا جوان کاوه را می شناسند و روایات مربوط به او را با جزئیات شنیدنی می دانند و به درستی بازگو می کنند. نکته شایان توجه دیگر اینکه هنوز هم پس از گذر هزاره ها می توان جلوه هایی از روحیه ی دلاوری و جنگجویی و سپاهی گری نیاکان مردم این منطقه را در شیوه زندگی مردم امروز و حتی بازی های محلی کودکان و نوجوانان و جوانان در هر کوی و برزن، مشاهده کرد. مشهد کاوه، در دهستان کاوه آهنگر در ۱۲ کیلومتری غرب شهر چادگان است. تپه‌ ای نیز در این دهستان است که در ۱۰ کیلومتری پشت سد می‌ باشد و آثاری از این تپه به دست آمده که رابطه تمدن کنار رودخانهٔ زاینده رود را با تمدن سیلک کاشان اثبات کرده است.

 منبع: تریپ یار

کد خبرنگار: ۲۵
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***