به گزارش سلام نو، بر اساس تصمیم همسان سازی حقوق بازنشستگان، حقوق بازنشسته به ۹۰ درصد میانگین حقوق شاغلین همتراز افزایش مییابد که تغییری نسبتا قابل توجه در حقوق بازنشستگان به حساب میآید.مبنای همسانسازی حقوق بازنشستگان پرداخت ۳۰ ساله حق بیمه است که دوره کامل پرداخت حق بیمه به حساب میآید. در همسان سازی حقوق بازنشستگان اگر بازنشستهای دوره اشتغال او بیشتر از ۳۰ سال بوده و بیش از ۳۰ سال حق بیمه پرداخت کرده باشد به ازای هر سال پرداخت حق بیمه بیش از ۳۰ سال، ۲.۵ درصد بر میزان افزایش حقوق بازنشسته افزوده میشود. به همین ترتیب با اجرای طرح همسان سازی حقوق بازنشستگان میزان افزایش حقوق بازنشستگان با پرداخت حق بیمهای کمتر از دوره ۳۰ ساله به ازای هر سال کمتر، ۲.۵ درصد کمتر خواهد بود. در ادامه آخرین جزییات از همسان سازی حقوق بازنشستگان را می خوانید.
حسین حق وردی درباره عملکرد مجلس یازدهم در دو سال گذشته، اظهار داشت: مقام معظم رهبری مدال انقلابی بودن را به نمایندگان این دوره مجلس دادند که برای ما بسیار مهم و ارزشمند است.
وی بیان کرد: مجلس یازدهم نشان داده است که به دنبال عدالت طلبی است و تاکنون در همه مصوبات خود به فکر بهبود وضعیت اقشار متوسط و ضعیف جامعه بوده است.
نماینده مردم شهریار در مجلس شورای اسلامی متذکر شد: یکی از اولین طرحهایی که در مجلس یازدهم مطرح شد، درباره اعطای بستههای کمک معیشتی به خانوارهای ضعیف جامعه بود و حاکی از آن است که ما به دنبال رفع مشکلات معیشتی مردم هستیم.
حق وردی ادامه داد: مجلس یازدهم لایحه رتبه بندی معلمان را به تصویب رساند. این مجلس سال گذشته برای همسان سازی حقوق بازنشستگان ۸۹ هزار میلیارد تومان تخصیص داد و امسال هم نزدیک به ۱۰۰ هزار میلیارد تومان برای این موضوع اختصاص دادیم.
وی با بیان اینکه عدالت طلبی یکی از شاخصهای مهم مجلس یازدهم است، گفت: در دو سال آینده مجلس باید به فکر رفع مشکلاتی باشد که ممکن است برای کشور چالش ایجاد کند. برای مثال، مشکلات محیط زیست، و ریزگردها و مسائل مرتبط با آب شرب و کشاورزی بسیار مهم است و مجلس باید راهکارهایی را برای رفع این مشکل در نظر گیرد.
نماینده مردم شهریار در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مجلس شورای اسلامی باید روی حل مسائل مربوط به محیط زیست و آب متمرکز شود و چه در زمینه قانون گذاری و چه نظارت باید اقدامات لازم را انجام دهد تا مسائل مرتبط با بحران آب و محیط زیست مرتفع شود.
شهباز حسن پور بیگلری در نشست علنی مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی خود خواستار رسیدگی به وضعیت معیشتی مردم خصوصاً اقشار آسیب دیده، کارگران، معلمان و بازنشستگان شد و گفت: یارانه معشیتی باید به همه اقشار مردم پرداخت شود.
نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس یازدهم با اشاره به اینکه کشاورزان استان کرمان به دلیل سرمازندگی، خشکسالی و اقدامات بانکها به روز سیاه نشستهاند و نیاز به توجه دارند، اظهار کرد: همچنین همسانسازی حقوق برای همه حقوق بگیران و بازنشستگان نیز باید انجام شود.
وی با بیان اینکه باید موضوع واردات خودرو تعیین تکلیف شود، افزود: کرمان تشنه است، لذا باید موضوع انتقال آب منطقه به منطقه و خط ۲ و ۳ خلیجفارس به استان کرمان توجه شود. همچنین باید یادآور شد وضعیت اشتغال و تامین مسکن در استان مساعد نبوده و متاسفانه ۲۵ درصد جمعیت زیر خط فقر هستند که زیبنده این خطه نیست.
حسن پور بیلگری در پایان از وزرای امور خارجه و کشور خواستار به وضعیت اتباع بیگانه از طریق درخواست کمک توسط سازمانهای بینالمللی شد.
عیدعلی کریمی (دبیر خانه کارگر قزوین) در ارتباط با افزایش مستمری بازنشستگان گفت: انتظار داریم هرچه سریعتر قبل از پایان اردیبهشت ماه جاری، احکام حقوقی جدید صادر شود. خواستهی ما اعمال مصوبات شورایعالی کار با تمام مولفههای مزدی و همچنین اجرای متناسبسازی ۱۴۰۱ است.
او تاکید کرد: بایستی علاوه بر افزایش حقوق، متناسبسازی عادلانه برای تمام بازنشستگان ازجمله حداقلبگیران اجرایی شود. در عین حال باید مابهالتفاوت فروردین ماه همراه حقوق اردیبهشت پرداخت شود.
به گفته کریمی، مدتی است مسئولان در ارتباط باصدور احکام افزایش حقوق بازنشستگان تردید دارند و تصمیمگیری نمیکنند و این موجب نارضایتی بازنشستگان شده است.
دبیر خانه کارگر در ادامه گفت: به هر صورت گرانیها باعث بیثمر شدن افزایش حقوق کارگران و بازنشستگان در سال ۱۴۰۱ شده است و اینکه گفته میشود ریشه تورم در افزایش حقوق کارگران است، باید بگویم خیر بلکه مصداق بارز ایجاد تورم، حذف ارز ترجیحی است که بارها فعالان اقتصادی و کارگری درباره تبعات حذف آن هشدار داده بودند.
کریمی در ادامه درباره وضعیت معیشتی بازنشستگان با افزایش گرانیها گفت: وضعیت معیشتی بازنشستگان تامین اجتماعی خوب نیست حال آنکه آنها دو ماه حقوق و مستمری خود را کامل دریافت نکردهاند.
او اضافه کرد: گرانیهای این روزها سفره ساده و کوچک کارگران و بازنشستگان را بیش از پیش خالی کرده با این حال یارانه حمایتی هنوز به برخی خانوارهای کارگری بازنشسته اختصاص نیافته است.
او با اشاره به گفته مسئولان مبنی بر اینکه یارانه حمایتی برای ۷۲ میلیون ایرانی واریز شده است، افزود: بخشی از مردم علیرغم اینکه قیمتها افزایش پیدا کرده است هنوز یارانه خودشان را دریافت نکردهاند و توقع از دولت این است که نسبت به مدیریت این گروه از مردم که اقشار آسیبپذیرند، اقدام کند.
وی ادامه داد: افرادی که یارانه دریافت نکردهاند بسیاریشان طبقه بازنشسته و کارگر هستند که در دهکهای بالا جا داده شدهاند و توقع این است که دولت زودتر این موارد را اصلاح کند.
وی افزود: افزایش قیمتها در بازار مواد غذایی، لوازم خانگی، قطعات الکترونیکی، مسکن، خودرو، سکه و ارز با هیچ متغیر و شاخص اقتصادی همخوانی ندارد.
دبیر اجرایی خانه کارگر با تاکید بر لزوم اقدام فوری دولت در کنترل قیمتها یادآور شد: کارگران صدمهپذیرترین قربانیان شرایط کنونی اقتصادی هستند. نوسانات قیمت ارز، افزایش چندین باره قیمت اجناس مصرفی کارگران را نگران میکند آنهم در شرایطی که فشار روانی خطر اخراج از کار و عواقب بیکاری را نیز متحمل میشوند.
به گفته این فعال کارگری، اگر موج حرکت بیترمز قیمتها ادامه یابد، زندگی کارگران و بازنشستگان خصوصاً حداقلبگیران به طور جدی تحت تاثیر واقع میشود.
دبیر خانه کارگر قزوین در پاسخ به اینکه وقتی دستمزد و هزینهها هیچ تناسبی با هم ندارند، کارگران و حقوقبگیران چگونه زندگی خود را تامین کنند، گفت: بخش عمدهای از کارگران و حقوقبگیران، نیازهای طبیعی و معمولی زندگی خود و خانوادهشان را نادیده میگیرند تا بتوانند با دستمزد دریافتی زندگیشان را ادامه بدهند. بنابراین زندگی کارگری توام با رنج و تحمل سختی است.
نظر شما