اگر فیستول پیدا شود، پزشک شما ممکن است بخواهد آزمایش‌های بیشتری را انجام دهد تا ببیند آیا این عارضه با بیماری کرون، یک بیماری التهابی روده مرتبط است یا خیر. حدود ۲۵ درصد از افراد مبتلا به بیماری کرون دچار فیستول می شوند. از جمله این مطالعات می توان به آزمایش خون، اشعه ایکس و کولونوسکوپی اشاره کرد. 

چگونه بهترین جراح برای درمان فیستول را انتخاب کنیم؟

فیستول مقعدی تونل کوچکی است که غده عفونی داخل مقعد را به سوراخی روی پوست اطراف مقعد متصل می‌کند. علائم شامل درد و تورم و گاهی خروج ترشحات در اطراف مقعد است.

فیستول مقعدی چیست؟

فیستول مقعدی تونل کوچکی است که یک آبسه (یک حفره عفونی) در مقعد را به سوراخی روی پوست اطراف مقعد متصل می‌کند. مقعد دهانه خارجی است که مدفوع از طریق آن از بدن خارج می‌شود. درست در داخل مقعد تعدادی غدد کوچک وجود دارند که مخاط می‌سازند. گاهی اوقات، این غدد مسدود می شوند و ممکن است عفونی شوند و منجر به آبسه شوند. حدود نیمی از این آبسه ها ممکن است به فیستول تبدیل شوند.

علت فیستول مقعدی

علت اصلی فیستول مقعدی گرفتگی غدد و آبسه مقعد است. سایر شرایط کمتر رایج که می‌توانند باعث ایجاد فیستول مقعدی شوند عبارتند از:

  • بیماری کرون (یک بیماری التهابی روده)
  • پرتو درمانی (درمان سرطان)
  • ضربه
  • بیماری‌های منتقله از راه جنسی
  • بیماری سل
  • دیورتیکولیت (بیماری که در آن کیسه های کوچک در روده بزرگ ایجاد شده و ملتهب می‌شوند)
  • سرطان

علائم بیماری فیستول

علائم این بیماری در هر فردی با توجه به نوع فیستولی که به آن مبتلا شده متفاوت است، اما شایع ترین نشانه‌ها و علائم فیستول مقعدی عبارتند از:

  • آبسه های مقعدی مکرر
  • درد و تورم در اطراف مقعد
  • خروج ترشحات خونی یا بدبو (چرک) از سوراخ اطراف مقعد. درد ممکن است پس از تخلیه فیستول کاهش یابد.
  • درد هنگام اجابت مزاج
  • خون ریزی
  • تب، لرز و احساس خستگی عمومی

فیستول مقعدی چگونه تشخیص داده می شود؟

پزشک معمولاً می‌تواند فیستول مقعدی را با بررسی ناحیه اطراف مقعد تشخیص دهد. او به دنبال (مجرای فیستول) روی پوست خواهد بود. سپس پزشک سعی می کند تعیین کند که مجرا چقدر عمیق است و مسیر ایجاد شده توسط فیستول را بررسی می‌کند. برخی از فیستول ها ممکن است روی سطح پوست قابل مشاهده نباشند. در این مورد، پزشک ممکن است نیاز به انجام آزمایشات اضافی داشته باشد:

  • آنوسکوپی روشی است که در آن از ابزار خاصی برای دیدن داخل مقعد و رکتوم استفاده می‌شود.
  • پزشک شما همچنین ممکن است سونوگرافی یا ام آر آی از ناحیه مقعد را برای مشاهده بهتر مجرای فیستول تجویز کند.
  • گاهی اوقات جراح شما برای تشخیص فیستول باید شما را در اتاق عمل معاینه کند (به نام معاینه تحت بیهوشی).

اگر فیستول پیدا شود، پزشک شما ممکن است بخواهد آزمایش‌های بیشتری را انجام دهد تا ببیند آیا این عارضه با بیماری کرون، یک بیماری التهابی روده مرتبط است یا خیر. حدود ۲۵ درصد از افراد مبتلا به بیماری کرون دچار فیستول می شوند. از جمله این مطالعات می توان به آزمایش خون، اشعه ایکس و کولونوسکوپی اشاره کرد. 

برای فیستول به چه دکتری مراجعه کنیم؟

در سایت دکتر بیژن عابدیان درباره انتخاب جراح فیستول گفته شده; با توجه به اینکه تنها راه‌های درمان فیستول جراحی و لیزر است، برای درمان این عارضه باید به یک جراح کولورکتال یا جراح عمومی که سابقه درمان های موفق فیستول را داشته باشد مراجعه کنید.

البته برای تشخیص این عارضه می توانید به دکتر داخلی، عمومی و متخصص گوارش هم مراجعه کنید، اما برای صرفه جویی در وقت و هزینه به شما توصیه می‌کنیم که از همان ابتدا به دکتر جراح فیستول مراجعه کنید.

گاهی تشخیص فیستول فقط با معاینه بالینی امکانپذیر نیست و برای پیدا کردن مسیر فیستول، نیاز به انجام آزمایشاتی مثل اسکن، سونوگرافی و غیره است.

ویژگی‌هایی که بهترین جراح فیستول باید داشته باشد:

با توجه به اینکه مقعد ناحیه بسیار حساسی است و طبق تجربیات بیماران، توصیه می‌کنیم در زمان انتخاب پزشک به موارد زیر توجه کنید:

  • اگر برایتان مقدور است از بیماران سابقی که توسط این پزشک درمان شده اند، درباره روند درمان پرس و جو کنید.

  • از میزان تخصص و تسلط پزشک به آناتومی مقعد و درمان اینگونه بیماری ها اطمینان حاصل کنید.

  • از پزشک بخواهید که توضیحات کافی درباره روش درمانی، هزینه و طول دوران نقاهت و عوارض احتمالی این روش درمانی را به شما ارائه دهد.

  • دکتری را انتخاب کنید که در صورت بروز مشکلات بعد از درمان، وقت کافی برای رسیدگی به شما را داشته باشد.

روش‌های درمان فیستول

جراحی تقریباً همیشه برای درمان فیستول مقعدی ضروری است. این جراحی توسط جراح کولون و رکتوم انجام می شود. هدف از جراحی ایجاد تعادل بین خلاص شدن از شر فیستول و محافظت از عضلات اسفنکتر مقعد است که در صورت آسیب می‌تواند باعث بی اختیاری شود. 

عمل شما معمولاً تحت بیهوشی عمومی انجام می‌شود، به این معنی که در طول عمل در خواب خواهید بود. برخی از روش‌های عمل فیستول مقعدی را می‌توان با استفاده از بی حسی موضعی نیز انجام داد.

فیستول‌هایی که در آن عضله اسفنکتر درگیر نیست یا کمی درگیر است، با فیستولوتومی درمان می‌شوند. در این روش، پوست و ماهیچه روی تونل باز می‌شود تا از یک تونل به یک شیار باز تبدیل شود. این به مجرای فیستول اجازه می‌دهد تا از پایین به بالا بهبود یابد.

در مورد فیستول پیچیده تر، جراح ممکن است مجبور شود درن مخصوصی به نام ستون قرار دهد که حداقل به مدت ۶ هفته در محل باقی می ماند. پس از قرار دادن ستون، عمل دومی که تقریباً همیشه انجام می شود فیستولوتومی یا فلپ پیشرفته است.

در روش فلپ پیشرفته، فیستول با یک فلپ یا تکه‌ای از بافت که از رکتوم گرفته شده است، ترمیم می‌شود. 

عمل سرپایی فیستول با لیزر هم به عنوان بهترین گزینه درمان این عارضه شناخته می‌شود. لیزر بصورت سرپایی و با بی حسی موضعی انجام می‌شود، نیازی به ایجاد برش‌های بزرگ جراحی نیست و دوران نقاهت آن در مقایسه با سایر روش‌های جراحی بسیار کوتاه است.

یک درمان جدید برای فیستول‌های ناشی از بیماری کرون، تزریق سلول های بنیادی به فیستول است. جراح کولورکتال شما در مورد تمام گزینه‌های درمانی شما قبل از جراحی صحبت خواهد کرد.

جراحی فیستول معمولا به صورت سرپایی انجام می شود، به این معنی که بیمار می‌تواند در همان روز به خانه برود. بیمارانی که تونل های فیستول بسیار بزرگ یا عمیق دارند ممکن است مجبور شوند مدت کوتاهی پس از جراحی در بیمارستان بمانند. برخی از فیستول ها ممکن است به چندین عمل جراحی برای از بین بردن فیستول نیاز داشته باشند.

https://my.clevelandclinic.org/health/diseases/۱۴۴۶۶-anal-fistula

کد خبرنگار: ۹
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***