به گزارش سلام نو، سواحل زیبای دریای خزر خصوصا منطقه ساحلی حاجی بکنده، همواره مشتاقان و علاقه مندان خود را داشته که در چهار فصل سال برای دیدار از آن، به این خطه پربرکت و سرسبز عزیمت می نمایند. چنانچه قصد سفر دارید و عاشق طبیعت و مناطق ساحلی هستید، بازدید از منطقه ساحلی زیبا و پر خروش حاجی بکنده را به عنوان یکی از جاهای دیدنی رشت به شما توصیه میکنیم.
دسترسی به ساحل زیبای حاجی بکنده که یکی از سواحل زیبای استان گیلان است، از طریق شهر خشکبیجار و شهر رشت با جاده ای مناسب امکانپذیر است.
حاجی بکنده کجاست؟
منطقه ساحلی حاجی بکنده در زمینی به مساحت صد هکتار و در مسیر جنگلی و ساحلی، در روستای زیبا و سرسبز حاجی بکنده قرار دارد؛ که سالانه گردشگران زیادی را به سوی خود جلب می کند. این روستا خود در حدود ۱۰ کیلومتری شمالی شرقی شهرستان خشکبیجار و در سی و سه کیلومتری شهر رشت واقع شده و دو رودخانه امین آباد در شرق و رودخانه حاجی بکنده در غرب روستا که پس از عبور از حاشیه روستا به دریای خزر می ریزند نیز زیبایی منحصر به فردی را به آن بخشیده است.
زوج های جوان معمولا شروع زندگی مشترکان را در کنار این ساحل جشن می گیرند و شروع عشق و ماه عسل خود را در این منطقه خاص سپری می کنند.
این منطقه ساحلی شنی و جنگلی در لیست یکی از جاهای تفریحی رشت به ثبت رسیده است و دارای امکانات خدماتی و رفاهی از قبیل محل اقامت، محل بازی و ورزش های ساحلی و شنا، سرویس های بهداشتی و قایق سواری بوده و امکان صید ماهی، تماشای صید (پره صیادی) گروهی و زمستانی، خرید ماهی تازه از صیادان را نیز در اختیار شما قرار می دهد.
در این ساحل ماسه هایی وجود دارد که آن را مناسب فوتبال های ساحلی نیز کرده است. البته این منطقه دارای مکان های اقامتی زیادی است، در ساحل پلاژها و دکه ها با قیمت های مناسب در اختیار گردشگران قرار می گیرند و مردم محلی نیز با ساختن سوئیت و خانه های ویلائی به گردشگران خدمت رسانی می کنند که خود نشانه رونق گردشگری در این روستاست. همجواری منطقه ساحلی حاجی بکنده با ساحل جفرود و منطقه آزاد انزلی باعث شده تا مسافران زیادی جذب این منطقه شوند.
تماشای طلوع و غروب خورشید از ساحل حاجی بکنده در کنار دریای مواج، حس آرامش و زیبایی خاص و دلپذیری به انسان منتقل می کند.
نمایان شدن صحنه های فوق العاده ای از طبیعت در هنگام غروب خورشید بر پهنای دریا در این منطقه که یکی از جاذبه های طبیعی رشت است، سوژه مناسبی برای عکاسی و ثبت آنها در خاطراتتان خواهد بود.
آب و هوای حاجی بکنده:
با توجه به آنکه روستای حاجی بکنده در مجاورت ساحل دریای خزر و ۲۶ متر پایین تر از سطح دریا قرار دارد، آب و هوای آن همچون سایر نقاط خطه سرسبز شمال، معتدل و مرطوب است.
منطقه ساحلی حاجی بکنده و آداب و رسوم آن:
مردم روستای حاجی بکنده، در برگزاری مراسم ملی و مذهبی، مانند مراسم پیشواز عید نوروز، سیزده بدر، چهارشنبه سوری، شب یلدا و اعیاد مذهبی فطر، غدیر و قربان مشارکت عمومی دارند و مراسم ایام محرم و وفات ائمه را با سوگواری و عزاداری به جا میآورند.
ورزش:
کشتی گیلهمردی، ورزش بومی و محلی این روستاست. خواندن آوازها و ترانههای محلی، همراه با رقصهای محلی در جشنهای عروسی رواج دارد. صدای ساز نی نوازندگان محلی در ایام تعطیلات، برای مسافران یکی از زیباترین روستاهای اطراف رشت، جذاب و تماشایی است.
منطقه ساحلی حاجی بکنده و غذاهای لذیذ آن:
باقلی خورشت، میرزا قاسمی، ترش تره، فسنجان، نانهای برنجی و گندمی از انواع غذاهای محلی روستاست. پخت انواع کباب گوشتی و انواع کباب ماهی ازون برون و کباب ماهی سفید در روستا رواج دارد.
پوشاک:
پوشاک غالب مردان و زنان روستای حاجیبکنده همانند پوشاک بسیاری از روستاییان گیلان است. زنان روستا، در مراسم عروسی و حنابندان از لباس های سنتی و محلی با رنگهای شاد استفاده می کنند.
درآمد روستاییان منطقه ساحلی حاجی بکنده:
درآمد اکثر روستاییان، از فعالیتهای زراعی، باغداری، دامداری، صیادی و خدماتی تأمین میشود. محصول عمده زراعی روستای حاجی بکنده، برنج است ولی باقلا، خیار و کدو نیز در آن به عمل می آید.
صیادی از دیگر فعالیتهای اقتصادی مردم روستاست که زیر نظر سازمان شیلات به صید انواع ماهیهای سفید، کپور، آزاد، سیاه کولی، کاس کولی، کیلکا و نیز به صید ماهیهای خاویاری مانند فیل ماهی، چالباش و ازون برون میپردازند. دامداری به شیوه سنتی متداول است و پرورش طیور خانگی مانند مرغ، اردک و بوقلمون در روستا رواج دارد.
حاجی بکنده خشکبیجار کجاست
استان گیلان ، ۹ کیلومتری شمال شرقی خشکبیجار و ۳۲ کیلومتری رشت، منطقه ساحلی حاجی بکنده
منبع: گردشگری ۷۲۴
نظر شما