به گزارش سلام نو، یکی از جاذبه های طبیعی استان ایلام آبشار زیبای آما است که به شماره ۲۳۷در لیست میراث طبیعی ملی ایران قرارگرفته است. این اثر طبیعی دارای ویژگی هایی است که آن را نسبت به سایر آبشار ها متمایز می کند. برای دیدن این جاذبه منحصر به فرد باید به استان ایلام در ۲۵ کیلومتری مرکز این استان دقیقا پشت سد ایلام در نزدیکی روستای آما سفر کرد. خصوصیات این آبشار زیبا آن را در میان مردم منطقه مهم کرده است به طوری که در زندگی آنها تاثیر به سزایی گذاشته است .
سال ها مورد استفاده مصارف مردم جهت آب آشامیدنی و آبیاری زمین ها و آباد کردن محیط اطراف قرار گرفته است و از این جهت بسیار حائز اهمیت است علاوه بر این محیط بکر و طبیعت سرسبز و دل انگیز آن گردشگران بسیاری را به خود جذب می کند و یکی از قطب های توریستی به شمار می رود.
ارتفاع آبشار آما به ۲۰ متر می رسد اگرچه در مواقعی به دلیل بارش اندک آب آن کم می شود اما تاکنون خشک نشده است از زیبایی های این منطقه می توان به پوشش های گیاهی سرخس و خز و پرسیاوشان اشاره کرد که همچون دیواری مملو از این گیاهان جذاب به نظر می رسد آب آبشار در مسیرحرکت خود درختان فراوانی را آبیاری می کند در بین تمام این درختان می توان به درخت های انجیر کوهی،انگور و بلوط و درختان چند ساله ی دیگر اشاره کرد که هرکدام گویای قدمت و ارزش این اثر جذاب هست گذر آب از میان تمام این پوشش گیاهی به خصوص از میان سرخس ها و خزه ها بسیار تماشایی است و صحنه های شگفت انگیزی را پدید می آورد که روح آدمی را نوازش می دهد. وجود آب های فراوان، خاک مناسب هوای پاک و انبوه گیاهان که یک منبع غذایی است زیستگاه مناسبی را برای گونه ای از حیوانات و پرندگان به وجود آورده است.
از آب آبشار جهت آب مصرفی شرب وسایر نیازهای صنعتی دیگر استفاده می شود که برای این کار سدی را تعبیه کرده اند این سد دریاچه ای دارد که آب آن بسیار زلال است و بهترین مکان برای گذراندن اوقات و فراغت گردشگران است تفریحات مرسوم این دریاچه آب تنی کردن و ماهیگیری است همچنین از این دریاچه برای مطالعات و تحقیقات علمی استفاده می شود بنابراین اگر قصد بازدید این مکان را دارید در فصل بهار و تابستان به این جاذبه خاص سفر کنید برای دسترسی راحت تر بهتر است از میدان قرآن که در شهر ایلام است به سمت شهر ملکشاهی و از آن جا به روستای چشمه کبود حرکت کرد بعد از روستای چشمه کبود یک راه فرعی قرار دارد که به دریاچه و سد آما می رسد سپس بعد مسافت کمی به روستای آما و به کنار آبشار می رسید.
منبع: گردشگری ۷۲۴
نظر شما