شهر اصفهان دارای آش ها، دسرها و غذاهای سنتی و محلی معروف و خوشمزه بسیار زیادی است که برای مثال می توان به بریانی، تاس کباب و آش حلیم شیر اشاره کرد.

از بریانی تا نخودآب اصفهانی

حالا نوبت به معرفی غذاهای سنتی اصفهان می رسد، غذاهایی که تجربه چشیدن طعم آنها حداقل برای یک بار بسیار توصیه می شود چرا که این غذاها به خاطر مواد اولیه خاص و منحصر به فرد شما را نمک گیر خواهد کرد و لذت سفر را برایتان دوچندان می کند. با همراهی این بخش از نمناک از شما کاربران گرامی دعوت می شود با غذاهای سنتی اصفهان بیشتر آشنا شوید.

انواع غذاهای اصفهانی

پلو ماش و قمری

پلو ماش و قمری از غذاهای محبوب اصفهانی می باشد که به راحتی در رستورانها یافت نمی شود و چنانچه قصد تجربه کردن طعم متفاوت آن را دارید بهتر است با کترینگ های اصفهان تماسی بگیرید و از وجود آن اطلاعی پیدا کنید و یا اینکه می توانید میهمان مردم خونگرم اصفهان شوید. در تهیه این غذای خوشمزه و منحصر به فرد از گوشت گوسفندی، ماش، سبزی های پلویی، پیاز و ادویه های متنوع به کار برده می شود.

بریانی

از معروفترین غذاهای محلی اصفهان که طرز تهیه آن هم در آشپزخانه نمناک با عنوان " ساده ترین روش پخت بریانی” به بهترین شکل آموزش داده شده است میتوان به بریانی اشاره کرد همه گردشگران قبل از این که به اصفهان برسند خودشان را برای بریانی های لذیذ اصفهان آماده می کنند چرا که کمتر کسی پیدا می شود که اصفهان برود و از بریانی های آن امتحان نکند.

این غذا به قدری محبوب است که نه تنها اصفهانی ها بلکه کل مردم ایران با آن آشنا هستند. این غذا با موادی همچون گوشت، پیاز، نعنا خشک، کشک، دارچین، روغن و زعفران تهیه می شود که در اصفهان همراه با کمی جگر سفید چرخ شده و آبگوشت و همچنین نان سنگک، دوغ خنک و ریحان سرو میشود.

از بریانی تا نخودآب اصفهانی

کله جوش

کله جوش غذای معروف اما ساده ای است که در عین سادگی بسیار خوشمزه و لذیذ است. ایلات قشقایی حوالی اصفهان اولین کسانی بودند که این غذا را میل کردند. در اصفهان رقابت تنگاتنگی بین کله جوش و کشک بادمجان از لحاظ فروش وجود دارد و به راحتی می توان از هر رستوران یا سفره خانه ها بالاخص سفره خانه های اطراف میدان نقش جهان آن را تهیه کرد.

تاس کباب

به جرات می توان گفت ده ها دستور پخت برای تاس کباب وجود دارد. غذایی که در سفره خانه های شهر های مختلف بالاخص اصفهان به وفور یافت می شود که از قرار معلوم پدربزرگ تاس کباب های امروزی نیز اصالتاً اصفهانی بوده است.

برای پخت تاس کباب های اصیل اصفهانی از پیاز، گوشت گوسفندی، هویج، روغن، سیب زمینی، به، نمک، فلفل و دیگر ادویه ها به کار برده می شود و چنانچه تاس کبابی که شما تهیه کرده اید این مواد را داشته باشد یعنی اینکه یک تاس کباب اصیل اصفهانی تهیه کرده اید. این غذا به راحتی در سفره خانه های سنتی اصفهان یافت می شود.

از بریانی تا نخودآب اصفهانی

به پلو اصفهانی

به پلو یکی دیگر از غذاهای سنتی و محلی اصفهان است که در دید بسیاری از گردشگران یک غذای عجیب و غریب به نظر می رسد. غذایی که با ذائقه هر کسی سازگار نیست البته طرفداران بسیار زیادی را نیز به خود اختصاص داده است.

ناگفته نماند که تمام غذاهای محلی اصفهان حداقل ارزش یک بار امتحان کردن را دارند. موادی که در به پلو اصفهانی استفاده می شود گوشت، آلو، برنج آماده و زعفران می باشد این نکته را نیز متذکر شویم که به پلو دستور پخت پیچیده ای ندارد.

یخمه ترش

یخمه ترش از آن دسته غذاهای سنتی بسیار قدیمی اصفهان به شمار می رود که در آستانه فراموشی و انقراض قرار دارد. تهیه و پخت این غذا نسبت به غذاهای دیگر کمی پر زحمت است و در تهیه آن برنج، آلو، گوشت گوسفندی، شکر یا شیره خرما، برگه زردآلو، زردچوبه، به و آب به کار برده می شوند.

چنانچه طالب یخمه ترش تازه هستید پیشنهاد می کنیم با " طرز تهیه یخمه ترش اصفهان " به سادگی در منزل این غذای خوشمزه را آماده کنید.

از بریانی تا نخودآب اصفهانی

کوکو قندی

کوکو قندی از جمله غذاهای سنتی اصفهان می باشد که این روزها کمتر طبخ می شود ولی همین غذا در زمان های گذشته طرفداران بسیار زیادی داشت و عطر آن همیشه در خانه ها پیچیده می شد. مشخصه اصلی این غذا طعم شیرین آن است. برای تهیه و پخت این غذا موادی همچون تخم مرغ، گلاب، سیب زمینی، زعفران، شکر و جوهر لیمو مورد نیاز است.

کباب مشتی یا کباب زردک اصفهان

کباب مشتی را باید به عنوان یکی از اصیل ترین غذاهای محلی اصفهان شناخت. ممکن است همین که اسم کباب زردک به گوشتان خورده یاد کباب های رایج بیفتد اما بهتر است بدانید که کباب زردک اصفهانی طعم بسیار متفاوت و شیرینی دارد و ظاهر آن شبیه به کتلت معروف ایرانی می باشد. طرز تهیه ی آن در " طرز تهیه کباب زردک با طعم ملس ترش و شیرین " قدم به قدم آموزش داده شده است.

ناگفته نماند که زردک همان هویج معروف می باشد البته با این تفاوت که زمان برداشت آن در فصل زمستان می باشد چنانچه قصد پختن کباب زردک را داشتید و قادر به تهیه زردک نبودید می توانید به جای آن از هویج خام استفاده کنید.

این غذا برعکس غذاهای دیگر به راحتی یافت نمی شود و شما می توانید برای تهیه آن به کترینگ ها رستوران های قدیمی اصفهان مراجعه کنید.

از بریانی تا نخودآب اصفهانی

قیمه ریزه

از معدود غذاهای محلی اصفهان که محبوبیتش فقط محدود به اصفهان می باشد قیمه ریزه نام دارد. تشابه اصلی که بین قیمه ریزه و قیمه معروف ایرانی وجود دارد در مایع رب و پیاز داغ به کار رفته در آنها است. در تهیه و پخت این غذا موادی چون آرد نخودچی، گوشت گردن یا سردست، نمک، نعنا خشک و سایر ادویه ها به کار می رود.

برای اینکه طعم این غذای خوشمزه را بچشید پیشنهاد می کنیم سری به حوالی پایین شهر و مناطق قدیمی تر اصفهان بزنید چرا که امروزه بسیاری از جوانان اصفهانی از وجود چنین غذاهایی اطلاعی ندارند بنابراین مطمئنا از پخت و فروش آن نیز غافل خواهند ماند.

نخود آب

از دیگر غذاهای سنتی اصفهان می توان به نخود آب اشاره کرد. از آنجایی که نخود دارای طبع گرم و خشکی می باشد. در فصول سرد سال در اکثر رستوران ها غذاهایی مثل نخود آب که مواد اولیه آن ها نخود یا سایر حبوبات است سرو میشود.

در پخت این غذا از موادی مثل پیاز، نخود، روغن نمک و فلفل و آرد گندم سبوس دار استفاده می شود. این خوراک مقوی و لذیذ بیشتر در سفره خانه های سنتی اصفهان یافت می شود. جالب است بدانید خوردن این غذا در روزهای سرد باعث تقویت سیستم ایمنی بدن تقویت می شود.

از بریانی تا نخودآب اصفهانی

کوفته شوید باقالی

کوفته شوید باقالی یکی از غذاهای سنتی پرطرفداری می باشد که طرز پختی همچون سایر کوفته ها دارد و با روش متفاوتی تهیه نمی شود بنابراین چنانچه با روش پخت کوفته های رایج آشنا هستید بنابراین کوفته شوید باقالی را نیز به به همان منوال می توانید طبخ کنید.

یخنی لوبیا یا گوشت لوبیا

یخنی لوبیا از محبوب ترین غذاهای محلی اصفهان به شمار می رود. در تهیه این غذا که به شکل حلیم پخته می شود موادی همچون گوشت گوسفند، لوبیا سفید، پیاز، برنج، جعفری و شنبلیله، تره و ادویه به کار برده می شود.

مردم اصفهان این غذا را معمولاً در ظروف مسی می پزند و آن را با نان میل می کنند. ناگفته نماند که چندین غذای شبیه به گوشت لوبیا نیز در بین غذاهای محلی اصفهان وجود دارد که بسته به ذائقه هر کسی تهیه و سرو می شود.

از بریانی تا نخودآب اصفهانی

حلیم بادمجان

به جرات می توان گفت که حلیم بادمجان گل سرسبد تمام غذاهای محلی اصفهان که تا به اینجا به شما معرفی کرده ایم محسوب می رود. چرا که این غذای لذیذ در زمان های گذشته به غذای مجلسی معروف بود و البته به روش های مختلفی در اقصی نقاط کشور پخته می شود.

مواد لازم برای پخت حلیم بادمجان گوشت، برنج، لوبیا سفید، بادمجان، کشک، نعنا داغ، نمک و فلفل می باشد. نکته ای که قابل ذکر است این است که چنانچه طبق ذائقه تان دوست دارید حلیم بادمجان کش بیاید بهترین کار این است که داخل آن از گوشت گردن استفاده کنید. شما می توانید طرز تهیه ی این غذای لذیذ را در مطلب " طرز تهیه حلیم بادمجان غذای مخصوص اصفهانی " آشپزخانه نمناک به ساده ترین شکل آموزش ببینید.

اعلا ترین حلیم بادمجان های دنیا که طعم بی نظیری دارند را در سفره خانه های سنتی معروف اصفهان به ویژه سفره خانه های اطراف میدان نقش جهان می توانید پیدا کنید.

از بریانی تا نخودآب اصفهانی

منبع: نمناک

کد خبرنگار: ۲۵
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***