به گزارش سلام نو به نقل از تجارت نیوز، قیمت مرغ گرم امروز دوشنبه (۶ تیر ۱۴۰۱) نسبت به روز گذشته با تغییرات کمی همراه شد. هر کیلو مرغ کامل تازه چقدر است؟
قیمت مرغ گرم در ۶ تیر ۱۴۰۱ به شرح زیر است (قیمتها به تومان از سایت تحلیل بازار):
ران مرغ بدون پوست بدون دنبالچه چربی سر ساق
۶۳,۵۰۰
مغز ران بدون پوست بدون استخوان
۶۸,۵۰۰
ساق مرغ بدون پوست و سر ساق
۷۶,۰۰۰
سینه مرغ بدون پوست، شش، گردن، بال
۷۸,۴۰۰
سینه مرغ بدون پوست، شش، گردن، بال، بازو
۷۶,۵۰۰
ران و سینه بدون پوست بدون دنبالچه شش گردن بال
۷۰,۰۰۰
بال کبابی ساده – بدون نوک بال
۵۷,۰۰۰
بازوی کبابی ساده
۴۴,۵۰۰
مخلوط بال و بازو کبابی ساده
۵۱,۰۰۰
فیله مرغ
۹۹,۷۰۰
گردن مرغ بدون پوست
۲۰,۰۰۰
شنیتسل بدون آرد
۹۱,۲۰۰
جوجه کباب بی استخوان و بدون بازو ساده
۹۱,۲۰۰
دل مرغ پاک کرده
۱۷,۰۰۰
جگر مرغ
۱۳,۰۰۰
سنگدان مرغ
۱۸,۰۰۰
پای مرغ
۷,۰۰۰
بلدرچین منجمد بسته ۱۰۰۰گرمی
۷۸,۰۰۰
بلدرچین منجمد بسته ۵۰۰گرمی
۶۲,۰۰۰
بلدرچین کامل تازه(بسته ۱۰۰۰گرمی)
۸۹,۰۰۰
مرغ کامل تازه، بسته بندی کیسه ای(پوشش کیسه نایلونی)
۵۵,۵۰۰
صادرات غیررسمی تخم مرغ
دبیر انجمن جوجه یکروزه درباره خبر مرجوعی شدن تخم مرغهای ایرانی از سوی عراق، گفت: در چند روز گذشته تغییرات خاصی در روند صادرات به وجود نیامد. تخممرغ ایرانی تا مرز با گواهیهای صادراتی و دامپزشکی به صورت رسمی میرود.
محمدرضا صدیقپور در گفتگو با تجارتنیوز عنوان کرد: با توجه به اینکه عراق سیستم تعریفشدهای در حوزه تجارت ندارد احتمال دارد که به شکل غیررسمی تخم مرغ ایرانی بخرد.
قیمت مرغ باید ۲٫۵ برابر میشد
این فعال صنفی درباره شرایط کنونی بازار توضیح داد: اکنون مرغ و تخم مرغ با مازاد تولید مواجه هستند. در این باره مکاتباتی با وزارت جهاد کشاورزی صورت گرفت.
او با اشاره به افزایش شش برابری قیمت نهاده توضیح داد: بر اساس این اتفاقات قیمت مرغ باید ۲٫۵ برابر افزایش مییافت. اما مازاد تولید سدی مقابل افزایش قیمت شد. بهعنوان مثال مرغ تفرش اکنون در محدوده ۴۵ هزار تومان عرضه میشود؛ در حالی که با توجه به هزینههای تولید نرخ وافعی آن بیش از این است.
رهاسازی جوجهها در بیابان صحت دارد؟
صدیقپور درباره سرنوشت جوجهها و مرغهای مازاد تشریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی قول جذب مرغ مازاد را داد. از این رو، تصاویر مربوط به رهاسازی جوجهها در بیابان سندیتی ندارد.
وی افزود: البته پس از وعده وزارتخانه برخی مرغداران از جوجهریزی امتناع کردند. جوجهای که با ارز ترجیحی بین ۸۰۰۰ تا ۹۰۰۰ تومان میفروختیم اکنون ۱۰۰۰ تومان بیشتر از ما نمیخرند. در حالی که پس از آزادسازی قیمت ارز قاعدتا باید به قیمت ۱۵ هزار تومان میرسید.
دبیر انجمن جوجه یکروزه در پایان یادآور شد: این ضرر و زیان باعث شده واحدهای مرغ مادر نتوانند به تولیدشان ادامه دهند. در آینده نزدیک، شرایط سختی برای تامین مرغ کشور، ایجاد میشود.
بر اساس این گزارش، به نظر میرسد سیاست حذف یکباره ارز ترجیحی علاوه بر نارضایتی مصرفکنندگان، تولیدکنندگان را هم متوجه زیان کرد. گرچه فعالان صنفی و مسئولان رهاسازی جوجهها را تکذیب میکنند، اما ویدئوهای منتشرشده بر این ماجرا صحه میگذارند.
حال با ادامه این شرایط بعید نیست که کشور به زودی با کمبود تولید و افزایش قیمت مرغ مواجه شود.
نظر شما