به گزارش سلام نو به نقل از تجارت نیوز، قیمت مرغ گرم امروز سهشنبه (۷ تیر ۱۴۰۱) نسبت به روز گذشته با تغییرات کمی همراه شد. هر کیلو مرغ کامل تازه چقدر است؟
قیمت مرغ گرم در ۷ تیر ۱۴۰۱ به شرح زیر است (قیمتها به تومان از سایت تحلیل بازار):
ران مرغ بدون پوست بدون دنبالچه چربی سر ساق
۶۳,۵۰۰
مغز ران بدون پوست بدون استخوان
۶۸,۵۰۰
ساق مرغ بدون پوست و سر ساق
۷۶,۰۰۰
سینه مرغ بدون پوست، شش، گردن، بال
۷۸,۴۰۰
سینه مرغ بدون پوست، شش، گردن، بال، بازو
۷۶,۵۰۰
ران و سینه بدون پوست بدون دنبالچه شش گردن بال
۷۰,۰۰۰
بال کبابی ساده – بدون نوک بال
۵۷,۰۰۰
بازوی کبابی ساده
۴۴,۵۰۰
مخلوط بال و بازو کبابی ساده
۵۱,۰۰۰
فیله مرغ
۹۹,۷۰۰
گردن مرغ بدون پوست
۲۰,۰۰۰
شنیتسل بدون آرد
۹۱,۲۰۰
جوجه کباب بی استخوان و بدون بازو ساده
۹۱,۲۰۰
دل مرغ پاک کرده
۱۷,۰۰۰
جگر مرغ
۱۳,۰۰۰
سنگدان مرغ
۱۸,۰۰۰
پای مرغ
۷,۰۰۰
بلدرچین منجمد بسته ۱۰۰۰گرمی
۷۸,۰۰۰
بلدرچین منجمد بسته ۵۰۰گرمی
۶۲,۰۰۰
بلدرچین کامل تازه(بسته ۱۰۰۰گرمی)
۸۹,۰۰۰
مرغ کامل تازه، بسته بندی کیسه ای(پوشش کیسه نایلونی)
۵۵,۵۰۰
آیا گوشتهای آزمایشگاهی آینده غذا هستند؟
به نقل از بازار، جلوگیری از کشتار سالانه ۷۰ میلیارد حیوان، مصرف آب زیاد همراه با آلودگی های زیست محیطی و انتشار شیوع بیماری های مشترک حیوان و انسان بخش هایی از استفاده از گوشت های آزمایشگاهی است.
مطالعهای که توسط Post انجام شد و مردم را وادار به آزمایش محصولات کرد، نشان داد که اکثریت قریب به اتفاق مردم آماده خرید آنها حتی با قیمت ۴۰ درصد در مقایسه با گوشت سنتی هستند.
با این حال، هدف نهایی بدست آوردن برابری طعم و قیمت است. در مورد طعم و مزه، متاسفانه هنوز نتوانستهایم محصولات را امتحان کنیم.
وقتی نوبت به قیمتگذاری میشود، شرکت فیوچر میت تکنولوژیز «Future Meat Technologies » در دسامبر ۲۰۲۱ هزینه فیله مرغ را ۱۷ دلار در هر کیلوگرم در مقایسه با میانگین قیمت ۸ دلار برای هر کیلو مرغ پرورشی اعلام کرد. برای رسیدن به برابری و قابل رقابت شدن گوشت های آزمایشگاهی قیمت آنها باید بیش از ۵۰ درصد کاهش یابد تا سایر هزینههای مربوط مانند بستهبندی و حمل و نقل را نیز شامل شود.
اما دلیل اولی که مردم آماده خرید آن با قیمت بالاتر هستند؛ ردپای محیطی این فناوری جدید است ضمن آن که جهان به مواد غذایی تولید شده در آزمایشگاه نیاز دارد.
طبق گفته این شرکت متعلق به رژیم صهیونیستی، این روش تولید منجر به بازدهی ۱۰ برابر بالاتر از استاندارد صنعتی میشود و در عین حال ۸۰ درصد کمتر گازهای گلخانه ای تولید میکند.
ضمن ان که ۹۹ درصد به زمین کمتر و ۹۶ درصد آب شیرین کمتر نیاز دارد. همه این آثار خوب محیط زیستی در حالی است که شرکت مذکور مدعی است ارزش غذایی مشابهی را ارائه می دهد.
یکی دیگر از دلایل مطلوب برای رشد آزمایشگاهی تولید گوشت این واقعیت است که کمتر در معرض آلودگی و بیماریهای ناشی از آن مانند آنفولانزای خوکی آفریقایی قرار دارد.
دومین دلیلی که میتوان برای این موضوع مد نظر قرار داد رفاه حیوانات است که برای بخشی از جامعه بشریت با اهمیت شده است.
با این حال با حذف حیوانات از زنجیره ارزش غذایی، نیاز به فعالیتهای کشاورزی فشرده، مزارع و کشتارگاهها همراه با رنج حیوانات از بین میرود.
طبق گزارش فائو، تخمین زده میشود که سالانه بیش از ۷۰ میلیارد حیوان خشکی برای مصرف انسان کشته میشوند.
با خارج کردن حیوانات از فرآیند غذا میتوان از مسائل مربوط به رفاه حیوانات مانند بدرفتاری، شرایط بد زندگی و شیوع بیماری جلوگیری کرد.
در آینده و با توسعه تکنولوژی، گوشت تولید شده در آزمایشگاه میتواند به یک منبع پروتئینی در دسترس و ارزان تبدیل شود و حتی برای رفع مشکلات امنیت غذایی و کمبود مواد غذایی که اخیراً توسط همهگیری و بحران کووید-۱۹ در اوکراین تشدید شده است، استفاده شود.
البته ما هنوز با دیدن غذاهای آزمایشگاهی در سوپرمارکتهایمان فاصله داریم. دولتها باید مجوز تجاری سازی چنین محصولاتی را صادر کنند و متخصصان صنعت پیشبینی میکنند که امسال در ایالات متحده و رژیم صهیونیستی انجام شود.
نظر شما