سلام نو-فاطمه عربزاده: آیا میتوانید غذای خود را بدون نمک تصور کنید؟ نه! نمک در طول تاریخ آشپزی ارزشمند بوده است، زیرا یک چاشنی ضروری است. اگرچه زمانی یک ماده گران قیمت بود، اما امروزه به راحتی در دسترس و ارزان است. انواع مختلفی از نمکها با کاربردهای خاص در آشپزی وجود دارد که هر کدام ویژگیهای منحصر به فرد خود را دارند. چه نمک معمولی و ارزان باشد و چه نمکی که گران و عجیب و غریب است، این مقاله اطلاعاتی در مورد انواع مختلف نمکها را به تفصیل در اختیار شما قرار میدهد.
۱. نمک کوشر
نمک دانه درشتی که نسبت به نمک معمولی سبکتر و تمیزتر است نمک کوشر نامیده میشود. این نوع نمک به غذاها میچسبد و ادویهها را مخلوط میکند. این به این دلیل است که کریستالهای بزرگتری دارد و فاقد مواد افزودنی است. بنابراین اگر در دستور غذا نمک کوشر را جایگزین میکنید، باید دو برابر مقدار نمک کوشر استفاده کنید. اما مطمئن شوید که از اندازهگیری حجم مانند فنجان و قاشق غذاخوری برای انجام این تبدیل با دستور العملهایی که نیاز به نمک کوشر دارند، استفاده میکنید.
۲. نمک دریا
نمکی که در اثر تبخیر آب دریا تولید میشود، نمک دریا نامیده میشود. گونههای مختلفی زیر نمک دریا قرار میگیرند. طعم دهندههای عناصر کمیاب و محل تولید آنها به هر یک از این نمکها ویژگیهای خاص خود را میدهد. انواع مختلف نمکهای دریایی بسته به محل تولید میتوانند به شکل پولک، کریستالهای ریز یا کریستالهای درشت باشند. مواد معدنی محلی و حتی جلبکها در رنگ دادن به انواع نمکهای دریایی نقش دارند.
تبدیل بین نمک دریا و نمکهای دیگر در دستور العملها به دلیل تنوع در طعم و بافت میتواند غیر قابل اعتماد باشد. بنابراین، معمولا بهتر است از نمک دریا به عنوان چاشنی استفاده شود.
۳. نمک دودی
همانطور که از نام آن پیداست، ایجاد نمک دودی با دود کردن نمک تا دو هفته با چوبهایی مانند توسکا، سیب، هیکلی یا کهور انجام میشود. مدت زمان دود شدن و نوع چوب طعم و رنگ نمک دودی را تعیین میکند. میتوانید با افزودن طعمهای مختلف به نمک، انواع غذاها را اضافه کنید. مقداری نمک دودی گزینه مناسبی است، چه برای کباب یا همراه ماهی. با استفاده از گیاهان یا ادویه جات ترشی، میتوانید نمکهای طعمدار دیگری مانند نمک چیپوتل، نمک ترافل و نمک رزماری را نیز درست کنید. بهتر است از نمک دودی به عنوان نمک تکمیلی استفاده شود.
۴. نمک قرمز هاوایی
مخلوط خاک رس آتشفشانی غنی از اکسید آهن با نمک دریا منجر به نمک قرمز هاوایی میشود که طعمی آجیلی دارد. رنگ قرمز چشمگیر نمک هاوایی یک گزینه عالی برای تزئین روی ظرف تمام شده هنگام پخت و پز است.
۵. نمک سیاه هاوایی
افزودن زغال چوب فعال به نمک دریا، نمک هاوایی سیاه نامیده میشود که طعمی قوی و خاکی دارد. این نمک وقتی به ظروف آماده اضافه میشود طعم زیبایی میبخشد.
۶. فلور دو سل
این نمک شبیه نمک دریایی سلتیک است که به طور خاص از استخرهای کم عمق در محل فرانسویهای بریتانی تهیه میشود و از آب دریای تبخیر شده برداشت میشود. این نمک باید با دست برداشت شود و فقط در شرایط آب و هوایی خاص تشکیل میشود. منحصرا به عنوان چاشنی استفاده میشود. این نمک کمیاب و گران قیمت است و بیش از ۳۰ دلار در هر پوند قیمت دارد. این نمک به دلیل اینکه نمکی مرطوب و کاملا چسبنده است باعث می شود که شوری بیشتر روی زبان بماند.
نظر شما