۲۱ تیر ۱۴۰۱ - ۱۵:۵۱
کد خبر: 55372641

برای ارتباط با خدا راه‌های گوناگونی وجود دارد اما برترین راه نماز خواندن است. پس انسان برای ارتباط با خداوند در روز پنج وعده نماز می‌خواتند. نماز احکام مخصوص خود را دارد.

احکام شرعی نماز

فرهنگ و هنر: احکام شرعی نماز همراه با متن سؤالات و پاسخ مقام معظم رهبری را در این مطلب مشاهده نمایید.

نماز بهترین اعمال دینی است که اگر قبول درگاه خداوند عالم شود، عبادت های دیگر هم قبول می شود، و اگر پذیرفته نشود اعمال دیگر هم قبول نمیشود. و همان طور که اگر انسان شبانه روزی پنج نوبت در نهر آبی شستشو کند، چرک در بدنش نمی ماند، نمازهای پنج گانه هم انسان را از گناهان پاک می کند.

* گمان در تعداد سجده و رکوع

پرسش:این که می فرمایید اگر انسان در تعداد سجده یا رکوع گمان کند باید بنابر احتیاط سجده یا رکوع را دوباره به جا آورد و نماز را هم اعاده کند، این احتیاط مستحب است یا احتیاطی است که باید به آن عمل شود؟

پاسخ:اگر گمان کند سجده یا رکوع را انجام داده است و چون مطمئن نیست سجده یا رکوع را انجام می دهد، بنا بر احتیاط واجب باید دوباره نماز را بخواند، اما اگر گمان کند سجده یا رکوع را انجام نداده است و انجام بدهد، اعاده نماز لازم نیست.

* قرار دادن انگشتان دست بر روی زمین در حال سجده

پرسش: آیا موقع سجده، قرار دادن انگشتان دست بر روی زمین لازم است؟

پاسخ:بنا بر احتیاط واجب لازم است.

* برداشتن انگشتان دست از زمین در حال سجده

پرسش: در سجده اگر موقع ذکر، سهواً یا عمداً انگشتان دست را بردارند، حکم چیست؟

پاسخ: اگر هنگام ذکر واجب عمداً انگشتان را روی زمین قرار ندهد بنا بر احتیاط نمازش صحیح نیست و اگر سهواً روی زمین قرار نداده قبل از برداشتن سر از سجده، ذکر واجب را پس از قراردادن انگشتان بر زمین تکرار کند و اگر پس از برداشتن سر از سجده متوجه شد نماز صحیح است.

* شک در وجود مانع بعد از وضو

پرسش:بعد از وضو و قبل از نماز، چیزی در اعضاء وضو می بینم و در مانعیت آن چیز در اعضاء وضو شک می کنم، آیا با این وضو می توان نماز خواند؟

پاسخ: اگر نداند موقع وضو بوده یا بعد پیدا شده، وضوی او صحیح است، ولی اگر بداند که در وقت وضو ملتفت آن مانع نبوده، احتیاط واجب آن است که دوباره وضو بگیرد.

نماز

احکام شرعی نماز

* وضو با وجود لاک دائم

پرسش: می خواستم بدانم با لاک دائم (ژلیش) وضو باطل است یا خیر؟

پاسخ:به طور کلی هر چیزی که جرمی دارد که مانع رسیدن آب به بدن و ناخن است، باید برطرف شود و وضو و غسل با آن صحیح نیست و نتیجتاً نماز باطل است و نیز روزه اگر محدث به حدث اکبر بوده باطل است.

* حکم نماز های خوانده شده با تیمم باطل

پرسش: من تا امروز تیمم را به این صورت انجام می دادم که فقط کف دو دست بدون انگشتان را بر پیشانی مسح می کردم و امروز فهمیدم که باید تا سر انگشتان باشد؛ تکلیف من نسبت به گذشته چه می شود؟

پاسخ:نمازهایی که با تیمّم باطل خوانده شده است، قضا شود.

کد خبرنگار: ۲۵
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***