به گزارش سلام نو به نقل از تسنیم، رئیس سازمان بورس گفت: قرار شد نرخ بهره بین بانکی، با توجه به اثراتی که بر بازار سرمایه و کلیت اقتصاد دارد، مدیریت و روند صعودی آن متوقف شود و روند کاهندهای پیدا کند.
مجید عشقی ضمن تشریح جزئیات جلسه امروز با رئیس کل بانک مرکزی افزود: با توجه به تشکیل کارگروه مشترک بین بازار سرمایه و بازار پول که از قبل سلسله جلساتی در این باره تشکیل شده بود، در جلسه امروز هم مروری بر مباحث مربوط به بازار سرمایه و بازارهای مالی را داشتیم.
نرخ بهره بین بانکی باید مدیریت شود
وی تاکید کرد: قرار بر این شد که در خصوص نرخ بهره بین بانکی، موضوع مدیریت شود و با توجه به اثراتی که بر بازار سرمایه و کلیت اقتصاد دارد، این موضوع مدیریت و روند صعودی آن متوقف شود و روند کاهندهای پیدا کند. بنابراین مقرر شد بانک مرکزی هماهنگیهای لازم را در این خصوص انجام دهد که این نرخ روند نزولی به خود بگیرد.
بر اساس گزارش تسنیم، رئیس سازمان بورس افزود: با توجه به مصوبهای که در ستاد اقتصادی دولت در سال گذشته داشتیم، بنا بر این بود که میانگین نرخ بهره بین بانکی یک عدد مشخصی باشد که امیدواریم بتوانیم به این نرخ نزدیک شویم.
عشقی با بیان اینکه در این جلسه مسائل مشترکی که بین بانک مرکزی و سازمان بورس وجود داشت هم دوباره مرور شد، تصریح کرد: ضوابط حاکم بر فعالیت نهادهای مالی که تحت مالکیت بانکها هستند هم مورد بحث قرار گرفت و مقرر شد تغییراتی شکل بگیرد که این فعالیتها تسهیل شود.
وی ادامه داد: موضوع بعدی نیز درباره سقف تراکنشهای موجود در نهادهای مالی است که در خصوص شرکتهای کارگزاری و صندوق های سرمایهگذاری و تامین سرمایهها بود. این سقف مانند سقفهای دیگر کارتخوانها و درگاههای پرداخت است که بسیار پایین است و برای بازار سرمایه مناسب نبود؛ بنابراین مذاکراتی صورت گرفت و قرار شد این موارد اصلاح شود.
عشقی با بیان اینکه بازار سرمایه تحت تاثیر متغیرهای زیادی است، اظهار کرد: نمیشود ادعا کرد که یک عامل باعث نوسانات بازار شده است بلکه قطعا عوامل متعددی وجود دارد که بازار از آنها تاثیر میگیرد؛ از نرخ بهره بین بانکی گرفته تا نرخ جهانی کالاهای اساسی.
رئیس سازمان بورس گفت: این متغیرها مدام در حال تغییر هستند و انتظار میرود با اصلاحاتی که صورت می گیرد بازار سرمایه روند عادی خودش را ادامه دهد چرا که قطعا این فراز و نشیبها ادامه دارد.
وی تصریح کرد: البته گزارشهای ۳ماهه شرکتها گزارش خوبی بود که جمع بندی شده و به زودی گزارش کاملی در این باره منتشر خواهیم کرد که گزارش خوبی هم بوده اما با توجه به چشم اندازی که از قیمت کالاهای اساسی جهانی و رکود اقتصاد جهانی وجود دارد، نگرانیهایی شکل گرفت که باعث نوساناتی در روزهای گذشته در بازار سرمایه شد که امیدواریم به یک آرامشی برسیم.
رئیس سازمان بورس اظهار کرد: افرادی که سهام عدالت دارند و در سال های گذشته فوت شدند، باید این دارایی ها به وراث این افراد منتقل شود. در این خصوص یک تعاملی با قوه قضاییه داشتیم چرا که این کار باید به صورت الکترونیکی انجام شود.
وی ادامه داد: براساس برنامهریزی که انجام شده امیدواریم تا پایان شهریورماه بستر این امر کاملا آماده شود و بتوانیم انتقالها را انجام دهیم.
عشقی درباره جاماندگان سهام عدالت هم گفت: براساس قانون مجلس، سازمان خصوصی سازی در حال رایزنی با دستگاههای مربوطه است که این افراد را شناسایی کنند و طبق قانون، سهام عدالت به آنها اختصاص دهند
رئیس سازمان بورس تاکید کرد: سازمان بورس درباره تخصیص سهام جدید به جاماندگان مسئولیتی ندارد و هر زمان که سازمان خصوصی اعلام کند و افراد جدید را معرفی کند، سهام آنها در سامانههای بورس ثبت میشود و مانند دیگر سهامداران سود به آنها تخصیص داده میشود.
نرخ سود بین بانکی کنترل خواهد شد
همچنین به گزارش ایرنا، رئیس کل بانک مرکزی در این نشست ضمن تأکید بر لزوم یکپارگی سیاستهای پولی و مالـی، تأکید کرد: نرخ سود بین بانکی در چارچوب سیاستهای پولی کنترل خواهد شد.
علی صالح آبادی با اشاره به موضوع نرخ سود بین بانکی به عنوان یکی از دغدغه های فعالان بازار سرمایه گفت: نرخ سود در بازار بین بانکی متناسب با عرضه و تقاضا و مکانیزم بازار تعیین میشود، اما بانک مرکزی به عنوان بازارساز و در چارچوب سیاست پولی ضدتورمی که به تأیید دولت نیز رسیده است، در این بازار حضور دارد و نرخ سود در این بازار را در چارچوب مشخصی، کنترل میکند.
وی افزود: در همین مورد نیز در جلسه روز گذشته، تصمیماتی در این خصوص اتخاذ شده که با اجرای این تصمیمات، نرخ سود در بازار بین بانکی کنترل خواهـد شد.
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه رویدادهای اثرگذار بر بازار سرمایه موضوعات چندگانه است که باید مورد توجه قرار گیرد، افزود: دغدغه فعالان بازار سرمایه، مورد توجه تیم اقتصادی دولت و بانک مرکزی است و تدابیر لازم در این خصوص اتخاذ خواهد شد، البته باید توجه داشت که هرگونه سیاست در زمینه حمایت از بازار سرمایه باید هم سو با سایر سیاست های دولت به ویژه سیاست کنترل تورم و اصلاح نظام بانکی باشد.
وی با تأکید بر لزوم پایبندی بانکها و نهادهای مالی به نرخهای سود مصوب شورای پول و اعتبار افزود: سازمان بورس ساز و کارهای حمایت نظام بانکی از شرکت ها و نهادهای مالی فعال در بازار سرمایه، از جمله بازنگری در برخی مقررات در حوزه نهادهای مالی، سیاست های هدایت اعتباری با هدف تسهیل و ایجاد مشوق برای تأمین مالی شرکت های فعال در بازار سرمایه از بانک ها را بررسی و به بانک مرکزی پیشنهاد کند و بانک مرکزی برای همکاری با بازار سرمایه در این زمینه آمادگی کامل دارد.
نظر شما