به گزارش سلام نو به نقل از تجارتنیوز، قیمت مرغ گرم در ۱۵ مرداد ۱۴۰۱ به شرح زیر است،
ران مرغ بدون پوست بدون دنبالچه چربی سر ساق
۶۳,۵۰۰
مغز ران بدون پوست بدون استخوان
۶۸,۵۰۰
ساق مرغ بدون پوست و سر ساق
۷۶,۰۰۰
سینه مرغ بدون پوست، شش، گردن، بال
۷۸,۴۰۰
سینه مرغ بدون پوست، شش، گردن، بال، بازو
۷۶,۵۰۰
ران و سینه بدون پوست بدون دنبالچه شش گردن بال
۷۰,۰۰۰
بال کبابی ساده – بدون نوک بال
۵۷,۰۰۰
بازوی کبابی ساده
۴۴,۵۰۰
مخلوط بال و بازو کبابی ساده
۵۱,۰۰۰
فیله مرغ
۹۹,۷۰۰
گردن مرغ بدون پوست
۲۰,۰۰۰
شنیتسل بدون آرد
۹۱,۲۰۰
جوجه کباب بی استخوان و بدون بازو ساده
۹۱,۲۰۰
دل مرغ پاک کرده
۱۷,۰۰۰
جگر مرغ
۱۳,۰۰۰
سنگدان مرغ
۱۸,۰۰۰
پای مرغ
۷,۰۰۰
بلدرچین منجمد بسته ۱۰۰۰گرمی
۷۸,۰۰۰
بلدرچین منجمد بسته ۵۰۰گرمی
۶۲,۰۰۰
بلدرچین کامل تازه(بسته ۱۰۰۰گرمی)
۸۹,۰۰۰
مرغ کامل تازه، بسته بندی کیسه ای(پوشش کیسه نایلونی)
۵۵,۵۰۰
بحران در واحدهای تولیدی جوجه یکروز
با بالا رفتن قیمت مرغ بعد از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، قیمت جوجه یکروزه نیز جزو مواردی بود که شاهد افزایش قیمت بود. اما بر اساس آنچه گفته میشود که قیمت دستوری کارساز نیست و همیشه عرضه و تقاضا است که قیمتها را تعیین میکند با کاهش تقاضا برای جوجه یکروزه به دلیل کاهش تولید مرغ، به گفته کارشناسان این محصول این روزها با قیمتی بسیار کمتر از نرخ سابق خود خرید و فروش میشود.
به طوری که محمدرضا صدق پور دبیر انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه میگوید: در ۲ ماه و نیم گذشته شرایط بسیار سختی بود.
با توجه به اینکه دولت طرح اصلاح نظام یارانه را اجرا کرده و اگرچه طرح خوبی بوده اما برای جوجه یکروزه چون یک موجود آسیب پذیر است پیش بینیهای لازم صورت نگرفته و با افزایش قیمتهایی که انجام شده کشش بازار برای مرغ استحصالی از این جوجهها به آن قیمت واقعی نمی تواند برسد و لذا باعث ضرر و زیان مرغداران گوشتی میشود. به این ترتیب اولین کاری که مرغداران گوشتی میکنند این است که تمایلی به جوجه ریزی نشان نمیدهند.
از تولید ۱۲۰ میلیون جوجه الان به حدود ۹۲-۹۳ میلیون قطعه رسیده ایم اما با این حال باز هم این مقدار جذب نمیشود.
فروش جوجه یکروزه با نرخ میانگین ۲ هزار تومان طی ۲ ماه اخیر
صدیق پور افزود: جوجه ای که در زمان ارز ترجیخی ۶ تا ۸ هزار تومان به فروش میرفت و در قیمت اخیر مرغ، به نرخ ۱۲ تا ۱۵ هزار تومان قیمت گذاری شده متاسفانه در این ۲ ماهه با میانگین ۲ هزار تومان به فروش رفته که ضرر و زیان غیر قابل تحملی برای واحدهای پرورشی جوجه یکروزه به وجود آورده است.
وی خاطر نشان کرد: البته دولت هم اقداماتی انجام میدهد بابت اینکه این گلههای مولد حذف نشود چون در صورت حذف گلههای مولد، تولید آتی جوجه یکروزه به مخاطره میافتد. با این وجود تولید کنندگان جوجه یکروزه الان حداقل ماهانه هزار میلیارد تومان ضرر میدهند.
صدیق پور در خصوص کاهش تولید جوجه یکروزه نیز اظهار داشت: در ابتدا باید بدانید مصرف مرغ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش یافته و به این ترتیب از تولید ۱۲۰ میلیون جوجه الان به حدود ۹۲-۹۳ میلیون قطعه رسیده ایم اما با این حال باز هم این مقدار جذب نمیشود.
اگر در بخش جوجه یکروزه شرایط به همین شکل پیش برود گله های مولد توان ادامه تولید ندارند و قطعا حذف میشوند و شرایط سختی برای تولید کشور به وجود میآید.
صادرات جوجه یکروزه ممنوع است؟
وی همچنین در خصوص صادرات جوجه یکروزه گفت: صادرات جوجه یکروزه را در دستور کار قرار داده اند اما متاسفانه از حدود یک ماه پیش صادرات ممنوع شده و هنوز این ممنوعیت ادامه دارد. با این وجود اگر صادرات باز شود غالبا عراق و افغانستان بازارهای هدف ما خواهند بود. به خصوص اینکه پیش از این نیز سابقه صادرات به این کشورها را داریم.
صدیق پور در پاسخ به این سوال که دولت با چه استدلالی ممنوعیت صادراتی برای جوجه یکروزه اعمال کرده، گفت: به هر حال نظر دولت بر این است که یک حداقل تولیدی در کشور باشد و لذا باید این عدد حداقلی اصلاح شود و پس از آن صادرات آن هم آزاد می شود.
وی در خصوص پیش بینی روند آتی بازار نیز گفت: اگر شرایط به همین شکل پیش برود گلههای مولد توان ادامه تولید ندارند و قطعا حذف می شوند و شرایط سختی برای کشور به وجود میآید.
نظر شما