به گزارش سلام نو به نقل از تجارتنیوز، چین با گسترش مانورهای نظامی خود در اطراف تایوان در چند روز اخیر نگرانیها را نسبت به آغاز جنگ جهانی سوم افزایش داده است. چین ادعای مالکیت تایوان را دارد و این جزیره که مرکز صنعت تکنولوژی بسیار پیشرفتهای دارد برای شی جینپینگ بسیار مهم است. تا جایی که پس از سفر رئیس مجلس آمریکا به تایوان او را تحریم کرد. او همچنین گفتگوهای خود پیرامون دفاع و تغییرات آب و هوا را با آمریکا متوقف کرد.
تمرینات نظامی ارتش چین قرار بود روز یکشنبه پایان یابد اما چین دیروز اعلام کرد که به پرتاب موشک و تمرینات کشتیهای جنگی, جتهای جنگنده و سربازان خود ادامه میدهد. شی جینپینگ خشمگین از حمایت آمریکا از تایوان، دستور اقدامات نظامی داد غافل از اینکه هر گونه اشتباه محاسباتی در درگیری با آمریکا میتواند به آغاز جنگ جهانی سوم منجر شود. او دیدار پلوسی با تایوان را یک دخالت فاحش در امور داخلی قلمداد کرد.
واکنش روسیه به جدال چین و تایوان
از طرفی روسیه اعلام کرد که اگر بین چین و تایوان جنگی صورت بگیرد این کشور به کمک چین میآید و برای چین خواهد جنگید. این در حالی است که روسیه همچنان به جنگ خود با اوکراین ادامه میدهد. یک سناتور ارشد روسی در حالی که از نگرانیهای شروع جنگ جهانی سوم صحبت میکرد، حمایت کشور خود را از چین اعلام کرد و گفت هیچ دلیلی نمیبیند که به چین کمک نکند.
او در سمت معاون اول کمیته بینالمللی در شورای فدراسیون روسیه گفت که امیدوار است کمک به چین «یک حرکت دو جانبه » باشد چرا که روسیه به جنگ خود در اوکراین ادامه می دهد و به کمک چین نیاز پیدا میکند. روسیه معتقد است چین نمیتواند بدون کمک به جنگ آمریکا برود. در زمان حمله روسیه به اوکراین نیز این نگرانی به وجود آمد که چنین درگیری آغازگر جنگ جهانی بعدی باشد. در صورت وقوع جنگ بین چین و تایوان یا چین و آمریکا به این نگرانیها افزوده میشود.
تایوان، دلیل آغاز جنگ جهانی بعدیست؟
تنشها بر سر تایوان در روزهای اخیر افزایش یافت. گزارشها حاکی از ان است که تمرینات ارتش چین تنها ۲۲ کیلومتر با این جزیره مورد مناقشه فاصله دارد. بعید نیست که این جزیره که نیمی از قطعات نیمرسانای جهان را تولید میکند دلیل آغاز جنگ جهانی سوم باشد. حزب حاکم کمونیست چین اتحاد مجدد با تایوان را به عنوان یک بخش کلیدی هویت ملی چین میداند و در استفاده از نیروی نظامی را برای بازگرداندن آن ترسی نداشته است.
به دور از حکومت کمونیستی استبدادی در سرزمین اصلی چین، تایوان اکنون یک دموکراسی خودمختار پس از سالها اصلاحات و رونق اقتصادی استو ارتش جداگانه خود را دارد. تنها چند کشور در جهان هستند که آن را به رسمیت میشناسند. در واقع به رسمیت شناختن تایوان به معنای قطع روابط دیپلماتیک با چین است. با این حال اغلب کشورهای غربی دارای روابط غیررسمی و غیررسمی با این جزیره هستند.
نظر شما