مسکو پیشتر اعلام کرده بود که تا سال ۲۰۲۴ ایستگاه فضایی بینالمللی را ترک خواهد کرد و یک ایستگاه فضایی مختص به خود را پایه خواهد گذاشت.
کارشناسان میگویند جنگ روسیه در اوکراین و تحریمهای وضعشده توسط غرب سبب شده است تا کرملین تلاش کند وابستگی به کشورهای غربی را کاهش دهد و به سمت پروژههای انفرادی و یا پروژههای مشترک با کشورهایی همچون چین و ایران پیش برود.
آژانس فضایی ملی روسیه (روسکوسموس)، ماکتی از ایستگاه فضایی برنامهریزی شده را که «روس» (ROSS) نامگذاری شده است در نمایشگاه نظامی-صنعتی ارتش با نام «Army-2022» در بیرون از شهر مسکو رونمایی کرد.
احداث یک ایستگاه روسی در مدار زمین
یوری بوریسوف، که ماه گذشته توسط ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه به ریاست روسکوسموس منصوب شد، پیشتر گفته بود که این کشور قصد دارد «یک ایستگاه روسی» در مدار زمین احداث کند و آن را «اولویت اصلی» برنامه فضایی این کشور خوانده بود.
ایستگاه فضایی بینالمللی که در سال ۱۹۹۸ راهاندازی شد از نوامبر سال ۲۰۰۰ بدینسو بهطور مداوم با مشارکت آمریکا، روسیه ، کانادا، ژاپن و ۱۱ کشور اروپایی اداره میشود. با این حال در ماههای اخیر و در پی مداخله نظامی مسکو در اوکراین و وضع چندین دور تحریمهای بیسابقه علیه روسیه توسط غرب، تنشها بین کرملین و کشورهای غربی بالا گرفته است.
بنا بر اعلام آژانس فضایی روسیه، ایستگاه فضایی جدید در دو مرحله پرتاب خواهد شد. در مرحله اول، یک ایستگاه فضایی شامل چهار ماژول شروع به کار خواهد کرد و سپس در فاز بعدی دو ماژول دیگر و یک پلتفرم سرویسرسانی به آن اضافه خواهد شد. پس از تکمیل ایستگاه، فضای داخلی آن برای فعالیت چهار فضانورد و همچنین استقرار تجهیزات علمی کافی خواهد بود.
مسکو تاریخ دقیقی برای آغاز عملیات احداث ایستگاه فضایی بینالمللی خود ذکر نکرده است، با این حال رسانه های دولتی روسیه گفتهاند راهاندازی مرحله اول برای سالهای ۲۰۲۶- ۲۰۲۵ و حداکثر تا سال ۲۰۳۰ برنامهریزی شده است. به گزارش این رسانهها راهاندازی مرحله دوم و نهایی برای سال های ۲۰۳۵-۲۰۳۰ برنامهریزی شده است.
مقامات کرملین میگویند در حال حاضر طرحهایی برای بخشهایی از ایستگاه جدید وجود دارد و کار طراحی برای بخشهای دیگر در حال انجام است. بنابراعلام آژانس ملی فضایی روسیه، ایستگاه جدید به فضانوردان روسی امکان خواهد داد «دید بسیار وسیعتری از زمین برای انجام اهداف نظارتی» خود داشته باشند.
دیمیتری روگوزین، رئیس پیشین آژانس ملی فضایی روسیه، گفته است ایستگاه فضایی جدید در صورت لزوم میتواند انجام «اهداف نظامی» را نیز در دستور کار داشته باشد.
کتی لودرز، مدیر بخش ماموریت فضایی ناسا، گفته بود ناسا در حال بررسی راههایی برای نگهداشتن ایستگاه فضایی بینالمللی در مدار بدون کمک روسیه است. بر اساس گزارشها ناسا قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ به ماموریت خود در ایستگاه فضایی ادامه دهد.
نظر شما