مسیرهای شغلی زیادی برای انتخاب وجود دارد و جوشکاری نیز یکی از آن دسته مشاغل می باشد که طرفداران زیادی پیدا کرده است.

آشنایی با شغل جوشکاری و درآمد حاصل از آن به شما در این انتخاب کمک می کند. به طور کلی جوشکاری کار سختی است که به مهارت و حوصله نیاز دارد و برای کسانی که به دنبال شغل های آسان و راحت هستند، مناسب نمی باشد. با این حال، مزایای زیاد این شغل باعث شده است همیشه جزو لیست انتخاب افراد مختلف قرار بگیرد.

آیا شغل جوشکاری برای من مناسب است؟

کاربردهای جوشکاری و تکنولوژی آن در صنایع امروزی دستخوش تغییرات فراوانی شده است. دستگاه های جدید و مدرنی که از جوش لیزر برای اتصال قطعات به شکلی محکم و تمیز در کمترین زمان استفاده می کنند، جای روش های جوشکاری سنتی را گرفته اند. با خرید یکی از این دستگاه های پیشرفته می توانید به کسب و کار خود رونق داده و کاربردهای متنوع آن، میزان درآمد شما را چندین برابر خواهد کرد.

حالا که به کاربرد لیزر در صنعت جوشکاری اشاره شد، بد نیست به دستگاه های پیشرفته دیگری نیز که از لیزر استفاده می کنند، اشاره کنیم. دستگاه فایبر مارکینگ یکی از جدیدترین انواع آن است که از لیزر برای حکاکی و ثبت نوشته های مختلف بر سطوح گوناگون مانند فلزات سخت استفاده می کند. این دستگاه را می توان از فروشگاه های معتبر تجهیزات صنعتی خرید.

به پاسخ سوال خود در رابطه با انتخاب شغل جوشکاری برای آینده بر می گردیم. نظر بسیاری از جوشکاران ماهر این است که جوشکاری، در صورتی که بتوانید شرایط کاری سخت، ساعات طولانی، دود، آتش و گرمای زیاد را هر روز تحمل کنید، حرفه ای عالی است.. اگر به مشاغل فنی علاقه دارید، شغل های مرتبط دیگری نیز وجود دارد که از دستگاه های ایمن و راحتی استفاده می کنند و می توان آن ها را به عنوان گزینه های شغلی بعدی در نظر گرفت. خرید دستگاه برش لیزری چوب یکی از بهترین ایده ها برای داشتن درآمد بالا می باشد. کار با این دستگاه برش بسیار آسان بوده و در اکثر صنایع مانند کابینت سازی و تولید اکسسوری های چوبی زیبا مانند قاب عکس کاربرد دارد.

وظایف یک جوشکار ماهر چیست؟

مسئولیت های خاص جوشکاران ممکن است با توجه به صنعتی که در آن کار می کنند و میزان تجربه آن ها متفاوت باشد، اما معمولاً شامل موارد زیر است:

  • خواندن و درک نقشه های اولیه قبل از شروع یک پروژه
  • تامین منابع مورد نیاز در پروژه
  • اندازه گیری و برش مواد طبق مشخصات
  • جوشکاری با استفاده از مواد مناسب برای اتصال فلزات به یکدیگر
  • بررسی نهایی برای اطمینان از این که جوش داده شده تحمل فشار مورد نظر در نقشه را داشته باشد.

نحوه ورود به شغل جوشکاری

آشنایی با شغل جوشکاری + مزایا و معایب آن

هرچند تحصیلات آکادمیک همیشه ارجحیت دارد، ولی بدون حضور در مدرسه و تنها با گذراندن دوره های عملی نیز می توان به مهارت جوشکاری دست یافت. در ایران شما می توانید از سه روش زیر وارد شغل جوشکاری شوید.

ورود به کاردانش در مقطع دبیرستان

در صورت علاقه به ورود و کسب درآمد از شغل جوشکاری می توانید بعد از اتمام سال اول دبیرستان به یکی از شاخه های رشته جوشکاری در کاردانش وارد شوید. در نهایت دیپلم فنی حرفه ای جوشکاری به شما داده می شود. دانش آموزان فارغ التحصیل از این رشته می توانند در شاخه هایی مانند تکنولوژی جوشکاری، بازرسی جوش و جوشکاری ادامه تحصیل دهند.

انتخاب رشته مهندسی مکانیک در دانشگاه

فارغ التحصیلان ریاضی فیزیک پس از اتمام دبیرستان و با شرکت در آزمون سراسری کنکور می توانند رشته های مهندسی مکانیک و مهندسی صنایع را برای تحصیل در دانشگاه انتخاب کنند و پس از اتمام مقطع لیسانس، در گرایش جوشکاری مقطع کارشناسی ارشد ادامه تحصیل دهند. البته امکان انتخاب این گرایش در مقطع کاردانی نیز وجود دارد.

آموزش تجربی در کنار استاد ماهر جوشکاری

بدون داشتن تحصیلات آکادمیک نیز می توان وارد حوزه کاری جوشکاری شد. کافی است یک دوره کارآموزی در کنار استاد ماهر جوشکاری داشته باشید و تمام نکات فنی و تجربی آن را بیاموزید. پس راهیابی به شغل جوشکاری و کسب درآمد از آن چندان هم سخت نیست.

۴ مهارت طلایی برای شغل جوشکاری

آشنایی با شغل جوشکاری + مزایا و معایب آن

اگر پس از آشنایی با شغل جوشکاری، آن را انتخاب کرده اید بهتر است با مهارت های مهم و حیاتی این حرفه نیز آشنا شوید. تقویت همین مهارت هاست که باعث برتریتان نسبت به سایر جوشکاران شده و کارفرمایان شما را برای پروژه خود ترجیح خواهند داد.

دانش ریاضی

برای اینکه یک جوشکار عالی باشید به مهارت های ریاضی نسبتا خوبی نیاز دارید. اگر در محاسبه ابعاد، خواندن نقشه ها و درک نمودارهای دو بعدی و سه بعدی مهارت دارید، جوشکار ماهرتری خواهید بود. برش دقیق اجزای فلزی نیز احتیاج به دانش ریاضی نسبتا خوبی دارد.

توجه به جزئیات

یک جوشکار خوب همیشه به ریزترین نکات مانند تمیز کردن چربی و خوردگی از قطعات کار و بررسی مجدد تجهیزات قبل از استفاده از آن ها دقت می کند تا نتیجه کارش تا حد امکان تمیز و با کیفیت باشد.

هماهنگی بالای چشم و دست

 جوشکاری می تواند از نظر فنی یک کار چالش برانگیز باشد. برای دستیابی به جوش های با کیفیت بالا، به دست های ثابت و هماهنگ با چشمانتان نیاز دارید. این مهارت مهم را می توانید در دوره کارآموزی تقویت کنید.

قدرت بدنی و استقامت بالا

جوشکاری می تواند از نظر فیزیکی یک شغل سخت باشد، به همین دلیل قوی بودن و توانایی تحمل شرایط سخت در محل کار یک مهارت عالی محسوب می شود.

مزایا و معایب شغل جوشکاری

همیشه برای انتخاب یک شغل باید مزایا و معایب آن را در نظر گرفت چرا که کیفیت زندگی ما در آینده به آن بستگی دارد. برای آشنایی با شغل جوشکاری به نکات مثبت و منفی این حرفه اشاره خواهیم کرد تا انتخاب برای شما آسان تر گردد.

مزایای شغل جوشکاری

  • درآمد بالا در صورت داشتن مهارت کافی
  • دامنه وسیع کاری در اکثر صنایع
  • عدم نیاز به تحصیلات آکادمیک
  • ایجاد فرصت های سفر کاری مانند ساخت کشتی و تعمیرات آن، پشتیبانی نظامی و لوله کشی های عظیم

معایب شغل جوشکاری

  • امکان ایجاد خطرات جانی و آسیب به سلامتی به خصوص در بینایی
  • ساعت کار طولانی
  • وابستگی شغل جوشکاری به آب و هوا

البته در صورت رعایت نکات ایمنی و انجام جوشکاری به صورت اصولی و درست، آسیب ها و خطرات احتمالی ناشی از آن بسیار کاهش می یابد. با توجه به مزایا و معایب حرفه جوشکاری، این کار برای کسانی که به دنبال کسب درآمد سریع و بدون نیاز به گذراندن دوره های تحصیلی بسیار مناسب است. ضمن اینکه گستره شغلی جوشکاری باعث می شود هیچ گاه بی کار نمانید.

حرف آخر، آیا جوشکار شوم؟

آشنایی با شغل جوشکاری به صورت کامل، دید خوبی برای انتخاب این حرفه به شما می دهد و اکنون که این آگاهی را دارید می توانید به یکی از روش های گفته شده برای ورود به آن اقدام نمایید. با افزایش مهارت و تجربه در جوشکاری، درآمد بالاتری نیز خواهید داشت. اگر علاقه به سفرهای کاری دارید، شغل بسیار مناسبی را انتخاب کرده اید. ضمن اینکه حرفه جوشکاری در کشورهای صنعتی و پیشرفته تقاضای زیادی دارد و امکان مهاجرت را برای شما فراهم می آورد.

کد خبرنگار: ۹
۱دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***