سحابی معاون اعتبارات بانک مرکزی، جزییات و شرایط وام ۲۰۰ میلیونی مسکن را در ۶ بانک عامل اعلام کرد.

وام ۲۰۰ میلیونی مسکن به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ + شرایط مهم

به گزارش سلام نو به نقل از تسنیم، معاون اعتبارات بانک مرکزی جزئیات نحوه ثبت نام وام مسکن ۲۰۰ میلیون تومانی فرزندآوری برای فرزند سوم را اعلام کرد.

سحابی معاون اعتبارات بانک مرکزی اظهار کرد: در قانون جوانی جمعیت وام ۲۰۰ میلیونی به نام وام ودیعه مسکن فرزند سوم در آن وجود دارد، متقاضیان برای دریافت این تسهیلات به ۶ بانکی که بخشنامه به آن‌ها ابلاغ شده مراجعه کنند.

وی با یادآوری این‌که قانون‌گذار مشخص کرده خانوارهای فاقد مسکن می‌توانند این تسهیلات را دریافت کنند، افزود: شبکه بانکی در زمان حاضر این ابزار را ندارد وقتی متقاضی به شعبه بانک مراجعه می‌کند نمی‌تواند تشخیص دهد که متقاضی فاقد خانه است یا خیر. در حال برگزاری جلسات متعدد با همکاران در وزارت راه‌وشهرسازی هستیم تا امکان بررسی وضعیت متقاضی را در اختیار این شعب قرار دهند.

وی در عین حال ادامه داد: البته منتظر این لینک هم نماندیم، از بانک‌ها خواستیم برای این که قانون نباید زمین بماند و لازم الاجراست اکتفا کنند به این که وضعیت متقاضی را در سامانه سمات بانک مرکزی رصد کنند و اگر متقاضی تسهیلات مسکن یا جعاله فعالی نداشت، این را بیانگر این بدانند که این متقاضی فاقد مسکن است و این تسهیلات را به آن‌ها پرداخت کنند.

اوایل اردیبهشت ماه امسال بانک مرکزی طی بخشنامه‌ای دستورالعمل وام قرض‌الحسنه ۲۰۰ میلیون تومانی مسکن به خانوارهای دارای فرزند سوم را با یک شرط ابلاغ کرده بود.

در بخشنامه بانک مرکزی که براساس جزء (۳) بند (الف) تبصره (۱۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور به ۶ بانک عامل مسکن، تجارت، صادرات، کشاورزی، توسعه تعاون و پست بانک ابلاغ شده، آمده است:

«بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است از محل ۱۰۰ درصد مانده سپرده‌های قرض‌الحسنه و ۵۰ درصد سپرده‌های قرض‌الحسنه جاری شبکه بانکی، تسهیلات موضوع جزء (۳) بند (الف) تبصره (۱۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور را با اولویت نخست از طریق بانک‌های عامل تأمین کند.

بانک‌ها مکلفند مبتنی بر اعتبارسنجی متقاضیان، با اخذ سفته از متقاضی و یا یک ضامن معتبر به پرداخت تسهیلات اقدام کنند. مسئولیت حسن اجرای حکم این بند به‌عهده بانک مرکزی و بانک‌های عامل و همه مدیران و کارکنان ذی‌ربط است. عدم اجرا یا تأخیر در پرداخت تسهیلات تخلف محسوب شده و قابل پیگیری در مراجع ذی‌صلاح است.

همچنین تسهیلات قرض‌الحسنه ودیعه یا خرید یا ساخت مسکن (بنا به درخواست خانواده) با بازپرداخت حداکثر ۲۰ ساله برای خانواده‌های فاقد مسکن که در سال ۹۹ به بعد صاحب فرزند سوم یا بیشتر شده یا می‌شوند به‌میزان ۲۰۰ میلیون تومان اقدام کند. در راستای اجرای جزء (۳) بند (الف) تبصره (۱۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور، سهمیه هر بانک برای اعطای تسهیلات یادشده مبلغ ۱۵۰ میلیارد تومان تعیین شده است.»

بر اساس ماده ۳ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت وزارت راه و شهرسازی مکلف است امکان استفاده مجدد از امکانات دولتی مربوط به تأمین مسکن خانوار را برای خانواده‌­ها پس از تولد فرزند سوم و بیشتر فراهم آورد و این خانواده‌­ها می‌­توانند صرفاً برای بار دوم از تمام امکانات دولتی در این خصوص استفاده کنند.

کد خبرنگار: ۱۴
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***