به گزارش سلام نو به نقل از آریانیوز اوایل تیرماه هر کیلوگرم مرغ در بولوار استقلال مشهد به قیمت ۴۶ هزار تا ۵۳ هزار تومان عرضه میشد، اما اکنون قیمت هر کیلوگرم مرغ در این خیابان به قیمت مصوب یعنی ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان رسیده است. در شرایطی قیمت مرغ در بازار مشهد افزایش یافته که به گفته فروشندهها از زمان گرانی مرغ در اردیبهشت، میزان فروش آنها دست کم ۳۰ درصد کاهش یافته است.
محمدمهدی یعقوب زاده، مدیر امور طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی، به ایسنا گفت: در یک ماه گذشته، مصرف مرغ در استان و مشهد کاهش محسوسی داشته است. از ابتدای مرداد تاکنون، ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار قطعه جوجه ریزی در استان صورت گرفته است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳/ ۵ میلیون قطعه کاهش را نشان میدهد. روز گذشته، مرکز آمار ایران، میزان تورم سالانه مرغ در مرداد را ۸۱ درصد اعلام کرد.
یکی از توزیع کنندگان مرغ در خیابان استقلال میگوید: چند روزی است مرغ قطعه که معمولا از شهرهای شمالی کشور وارد مشهد میشود، دیگر ازسوی عرضه کنندگان عمده توزیع نمیشود و این موضوع سبب شده است قیمت مرغ در بازار به قیمت مصوب برسد. هرچند قیمت مرغ در خیابان استقلال مشهد به قیمت مصوب رسیده است، مشاهده خبرنگار شهرآرا نشان میدهد که برخی فروشگاههای شهر، مرغ را بیشتر از قیمت مصوب و به قیمت ۶۱ تا ۶۴ هزار تومان عرضه میکنند. در این میان بعضی از فروشگاههای اینترنتی در مشهد هم قیمت مرغ را افزایش داده اند و بیش از قیمت مصوب عرضه میکنند.
برای نمونه یک فروشگاه معروف، هرکیلوگرم مرغ را ۶۴ هزار و ۹۰۰ تومان میفروشد. هر چند شواهد بازار نشان میدهد که بخشی از شهروندان توان خرید مرغ به قیمت مصوب را هم ندارند، تولید کنندگان از همین قیمت هم ناراضی هستند و میگویند که قیمت مصوب مرغ (هر کیلو ۵۹ هزارو ۸۰۰ تومان) با هزینه تمام شده تولید فاصله بسیار دارد و دولت باید قیمت مصوب مرغ را افزایش دهد.
شبکه توزیع عامل گرانی مرغ
رئیس اداره نظارت و بازرسی محصولات کشاورزی جهاد کشاورزی مشهد در گفتگو با شهرآرا با بیان اینکه مرغ به قیمت مصوب رسیده است، میگوید: اگر فروشگاهی، مرغ را بیشتر از قیمت مصوب به فروش برساند، متخلف است و با آن برخورد میشود. سیدعلی اکبر نصری سرآسیا درباره دلیل افزایش قیمت مرغ در مشهد میگوید: پیش از این، کشتارکنها مقداری مرغ از مازندران وارد مشهد میکردند و میفروختند؛ این موضوع باعث میشد مرغ در مشهد کمتر از قیمت مصوب عرضه شود.
با این حال چندی است به گفته کشتارکنها در مازندران اعلام شده که به منظور تنظیم بازار پایتخت، باید مرغ هایشان را به بازار تهران ارسال کنند. همین موضوع باعث شده است ورود مرغ از مازندران به مشهد متوقف شود. وی ادامه میدهد: به گفته مرغ کشتار کنها پیش از این روزانه ۱۰۰ تا ۱۵۰ تن مرغ از مازندران و گلستان وارد مشهد میشده است. این میزان مازاد بر نیاز مشهد توزیع میشده است.
نیاز روزانه نصرف مرغ در مشهد ۳۵۰ تن است
وی درباره توزیع مرغ در مشهد بیان میکند: روزانه در رستورانها ۲۵ تن مرغ قطعه بندی، هتلها ۲۵ تن، در بیمارستان و مراکز نظامی ۳۰ تن، طرقبه شاندیز که مرغ آن از مشهد تهیه میشود ۲۵ تن، فست فودها و مرغ بریانی در مشهد و طرقبه شاندیز ۲۰ تن و ۱۱۰ تن قطعه بندی در واحدهای صنفی توزیع میشود. درمجموع نیاز مصرفی روزانه مشهد ۳۵۰ تن مرغ است.
نصری سرآسیا با بیان اینکه مشهد با کمبود مرغ مواجه نیست، میگوید: با توجه به میزان جوجه ریزیهای صورت گرفته در مرغداریهای استان، در ایام آخر صفر، کمبودی برای کشتار مرغ و عرضه در مشهد نخواهیم داشت. ضمن اینکه توزیع مرغ منجمد به قیمت هرکیلو ۴۸ هزار تومان در مشهد شروع شده، اما از این نوع مرغ چندان استقبال نشده است.
رئیس اداره نظارت و بازرسی محصولات کشاورزی جهاد کشاورزی مشهد ادامه میدهد: گرانی مرغ در ماههای اخیر سبب شده است شهروندان ترجیح دهند به جای این کالا، گوشت قرمز خریداری کنند. شهروندان وقتی مجبورند برای ۲ کیلو گرم مرغ حدود ۱۲۰ هزار تومان پرداخت کنند، ترجیح میدهند که همین مبلغ را صرف خرید گوشت قرمز کنند.
نظرات