بهای هر بشکه نفت خام پایه برنت برای تحویل در ماه نوامبر با ۴۱ سنت افزایش به ۹۲.۴۱ دلار رسید. قیمت هر بشکه نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا (WTI) نیز برای تحویل در ماه اکتبر با ۹ سنت افزایش به ۸۵.۸۲ دلار رسید.
تولید نفت به ۲.۸۹۲ میلیون بشکه در روز رسید
یک سند داخلی نشان میدهد که اوپک پلاس، در ماه اوت به میزان ۳.۵ میلیون بشکه در روز کمتر از هدف تعیین شده تولید کردند و در ماه ژوئیه نیز این میزان به ۲.۸۹۲ میلیون بشکه در روز رسیده است. در همین حال، بنبست بر سر احیای توافق هستهای با ایران نیز همچنان ادامه دارد تا بازگشت کامل نفت این کشور به بازار همچنان به تعویق بیافتد.
همزمان با افزایش نگرانیها از مقاومت اوپک پلاس در برابر افزایش تولید، بانکهای مرکزی در سراسر جهان همچنان در تدارک افزایش بیشتر نرخ بهره بانکی با هدف مهار افزایش نرخ تورم هستند. کارشناسان پیشبینی میکنند که بانک مرکزی ایالات متحده نیز نرخ بهره پایه را تا ۱ درصد دیگر در کوتاه مدت افزایش دهد.
پیش از تصمیمهای این هفته فدرال رزرو و سایر بانکهای مرکزی، دلار آمریکا به آستانه بالاترین نرخ برابری خود در مقابل ارزهای عمده جهان طی دو دهه گذشته رسیده و از آن جا که دلار قویتر، کالاهای دلاری را برای دارندگان ارزهای دیگر گرانتر میکند، موجب کاهش تقاضای نفت و داراییهای مالی پُرریسک شده ولی در مقابل تقاضا برای خرید ابزارهای مالی کمریسک همچون اوراق قرضه را افزایش داده است.
در همین حال، آژانس بینالمللی انرژی نیز هفته گذشته پیشبینی کرد که رشد تقاضای نفت در سه ماهه چهارم سال جاری میلادی صفر خواهد بود. با این وجود کارشناسان امیدوارند که با کاهش محدودیتهای کرونایی در چین خرید نفت دومین مصرف کننده بزرگ نفت افزایش یاید.
قیمت جهانی نفت در پی تهاجم نظامی روسیه به خاک اوکراین تا اوج ۱۴۷ دلاری در ماه مارس پیش رفت ولی نگرانی از رکود جهانی و افت تقاضا آن را در مسیر کاهش قرار داد.
نظر شما